Drodzy forumowicze i znawcy tematu.Od wczesnych godzin popołudniowych nurtuje i burzy mój spokój jedna myśl...Dlaczego piwo w butelce jest ciepłe?Dodam,że piwo nabyłem drogą kupna w browarze,zaraz po rozlewie.
Ciepłe piwo w butelce
Collapse
X
-
Bo nie schłodzoneMilicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jaro-w Wyświetlenie odpowiedziDrodzy forumowicze i znawcy tematu.Od wczesnych godzin popołudniowych nurtuje i burzy mój spokój jedna myśl...Dlaczego piwo w butelce jest ciepłe?Dodam,że piwo nabyłem drogą kupna w browarze,zaraz po rozlewie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziProste. Każda flaszka z piwem przechodzi przez pasteryzator tunelowy.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jaro-w Wyświetlenie odpowiedzitez mi się to wydawało proste(do dzisiaj).rzecz w tym ,żę to piwo niepasteryzowane
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziPusta flaszka również musi być umyta w ciepłym roztworze nawet ta pochodząca prosto z huty.
Piwo musiało być pasteryzowane.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziPusta flaszka również musi być umyta w ciepłym roztworze nawet ta pochodząca prosto z huty.
Prawdopodobnie piwo zostało podpasteryzowane, ale nie spazteryzowane do końca.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
No, to teraz zamkną przed nami wrota wszystkie browary...- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziNo, to teraz zamkną przed nami wrota wszystkie browary...
Comment
-
Comment