Jutro tj. 08.05.2010 w Browarze Namysłów ruszy rozlew piwa Zamkowego Mocnego Zamkowego oraz nowego Zamkowego Export (zielona butelka) w nowych bezzwrotnych butelkach Docelowo w nowe bezzwrotne butelki ma być też rozlewane Basztowe i Złoty Denar
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika holekggg
Jutro tj. 08.05.2010 w Browarze Namysłów ruszy rozlew piwa Zamkowego Mocnego Zamkowego oraz nowego Zamkowego Export (zielona butelka) w nowych bezzwrotnych butelkach Docelowo w nowe bezzwrotne butelki ma być też rozlewane Basztowe i Złoty Denar
Ja tam się nie cieszę. Bezzwrotną butelkę jestem w stanie zrozumieć (wygoda dla browaru, może też koszty). Ale małpowanie zagrań (zielona butelka) i upodobnianie się nazwą do konkurencji (Brok Export, Łomża Export, Perła Export) to raczej krok w złym kierunku. Efekt wizerunkowy żaden, skojarzenia z mocno przeciętnymi (czy wręcz kiepskimi) produktami innych browarów u mnie przynajmniej na minus. Bez znaczącej poprawy sieci dystrybucji i smaku piwa takie działania nic nie dadzą.
Ot, wpadnie kilka nowych etykiet i tyle.
A ponadto źle przechowywane piwo w zielonej butelce szybko traci na smaku i zapachu.
Ostatnia zmiana dokonana przez toto; 2010-05-04, 14:46.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika holekggg
w Browarze Namysłów ruszy rozlew piwa Zamkowego Mocnego Zamkowego oraz nowego Zamkowego Export (zielona butelka) w nowych bezzwrotnych butelkach Docelowo w nowe bezzwrotne butelki ma być też rozlewane Basztowe i Złoty Denar
Mnie to nie cieszy. Głupi trend. Tak jak tu wspomniał poprzednik naśladowanie innych. Wiadomością bardziej cieszącą byłoby gdyby w ogólnopolskiej sprzedaży pojawiło się jakieś ciekawe piwo jasne Namysłowa typu pilzneńskiego o zawartości alk. 4,4 - 4,8 % obj., które mogłoby pod względem smaku konkurować z piwami czeskimi.
Piana - więcej na starcie potem niepełna warstewka.
Lacing - nie za dużo.
Gaz - średni.
Barwa - jasny bursztyn.
Aromat - zbożowość, lekka piwnica, ziołowy chmiel. Niepokojąca ostrość w kierunku octowym....
Cześć, mam pytanie odnośnie butelek do piwa.
Obejrzałem ostatnio Kopyra i wspomniał w nim o cenie butelek.
Dla mnie jest to kosmos, tzn. cena.
Proszę mi wytłumaczyć, w jaki sposób zaopatrują się browary w butelki. Rozumiem, że składają zamówienie do huty i ta dostarcza...
Comment