Witam!
Orientuje się ktoś jak wygląda sprawa fuzli w piwach (komercyjne piwa - noteckie/ciechan/brackie)? Czy piwo zawiera dużo fuzli w porównaniu np. do wina?
Bo z jednej strony słyszałem, że piwo poza etanolem nie zawiera jakiś szkodliwych substancji, a z drugiej że zawiera niemało fuzli? Jaka jest prawda?
Jeszcze takie pytanie.
Piwo które stoi otwarte 3-4 traci tylko na smaku (mówimy o temp. pokojowej)? Bo ktoś mówił, że się takim piwem przytruł. Nie żebym chciał pić takie piwo, pytam z ciekawości
Pozdrawiam
Orientuje się ktoś jak wygląda sprawa fuzli w piwach (komercyjne piwa - noteckie/ciechan/brackie)? Czy piwo zawiera dużo fuzli w porównaniu np. do wina?
Bo z jednej strony słyszałem, że piwo poza etanolem nie zawiera jakiś szkodliwych substancji, a z drugiej że zawiera niemało fuzli? Jaka jest prawda?
Jeszcze takie pytanie.
Piwo które stoi otwarte 3-4 traci tylko na smaku (mówimy o temp. pokojowej)? Bo ktoś mówił, że się takim piwem przytruł. Nie żebym chciał pić takie piwo, pytam z ciekawości
Pozdrawiam
Comment