Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona
Wyświetlenie odpowiedzi
Fotorelacja - I warzenie piwa w 2010r. w Lwówku Śląskim - komentarze
Collapse
X
-
Last edited by Twilight_Alehouse; 2010-05-23, 18:49.
-
-
To nie ma być kopia Ciechana, a piwo ma być właśnie w stylu dawnych piw lwóweckich. Krzysiek stanowił "zaplecze techniczne", ale za Lwówek odpowiada Irena Galicka i to ona tam sprawuje pieczę nad recepturami. Warzelani również są z dawnej ekipy.Last edited by Maggyk; 2010-05-23, 19:23.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziW jakim sensie "zachwycają się"? Ja się owszem zachwycam, ale wizją tego, co tam będzie po zakończeniu wszelakich remontów. Zachwycona jestem tym, że w końcu mamy browar na Dolnym Śląsku.
Wyłazi z Twoich postów, że tam nie byłeś, bo w życiu byś nie porównał tego smrodu i syfu z Czarnkowa do starego browaru w remoncie, w którym korytko Grandta jest sprawne, a nie zapleśniałe i zardzewiałe i tym podobne rzeczy. Zatem proponuję, żebyś się wstrzymał od dalszych wypowiedzi, bo chłopie, w Twoim wieku to już powinieneś wiedzieć, że zdjęcia nie całą rzeczywistość oddająSave water, drink beer ...
http://www.parowozy.com.pl/
http://www.kamery.wolsztyn.pl/
https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile
Comment
-
-
Fotki
Doskonałe zdjęcia ! Mam nadzieję że ekipa z Lwówka doceniła, jaką dostała pamiątkę na stare lata
Comment
-
-
Cieszę się, że browar zmartwychwstał!
By wyróżnić się na polskiej scenie piwnej, plecałbym podstawowe piwo w stylu Monachjskie Jasne raczej niźli Pilznera (Książęce w najlepszym wydaniu, z lat 2003-4 wg mnie w takim stylu było).
Przy okazji, bo walczę z tym polskim dziwologięm od lat (jak widać bez powodzenia):
nie ma w literaturze światowej korytka Granta, Granda (jak w muzeum w Żywcu), Grandta (jak tutaj)!
Jest w literaturze amerykańskiej nazwa "grant" na określenie koryta zbiorczego pod kadzią filtracyjną.O!Nanobrowar Domowy "PiwU"
Comment
-
-
Bardzo dobre jakościowe zdjęcia! Fotorelacja wypas Chciałbym sam spróbować takiego świeżo wyprodukowanego piwka╔═╗
║═╬╦╦═╦═╦═╗
╠═║║║╬║╩╣╔║
╚═╩═╣╔╩═╩╝UŻYTKOWNIK
════╚╝══════════
- GIOCARE - Polski produkt wyprodukowany dla Biedronki lecz już niespotykany :(
"Ten, kto wymyślił piwo, był mędrcem"
http://www.kp.pl/
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Czes Wyświetlenie odpowiedziCieszę się, że browar zmartwychwstał!
By wyróżnić się na polskiej scenie piwnej, plecałbym podstawowe piwo w stylu Monachjskie Jasne raczej niźli Pilznera (Książęce w najlepszym wydaniu, z lat 2003-4 wg mnie w takim stylu było).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziAleż Czesie wskaż proszę polskiego pilznera (nie dotyczy browarów restauracyjnych). Na rynku o dziwo panuje tutaj dramatyczna posucha. Wbrew powszechnemu przekonaniu, nikt nie warzy uczciwego, solidnie chmielonego, z pięknym aromatem chmielu pilsa. Nie potrafię wskazać takiegoż piwa, ani z browarów koncernowych, ani regionalnych. Najbliżej chyba było Brackiemu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darko Wyświetlenie odpowiedziJest wiele piw, które aspirują do bycia pilsem i w nazwie mają słowo "pils", "pilsener" itd. Monachijskiego chyba nie ma żadnego.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darko Wyświetlenie odpowiedziJest wiele piw, które aspirują do bycia pilsem i w nazwie mają słowo "pils", "pilsener" itd. Monachijskiego chyba nie ma żadnego.
Zresztą jak przejrzysz etykiety, to wcale tak dużo tych pilsów się nie znajdzie. Wymień 10. Powinno być bez problemu, a jednak.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika przemo70 Wyświetlenie odpowiedziNie chce mi się już polemizować w tym temacie, bo widzę że nie przyjmujesz żadnej krytyki na temat Lwówka , wiem że Ci nie wypada o nim źle mówić i na tym skończmy. A tak poza tym to mnie tita jak wygląda browar od środka ważne żeby piwko tam warzone było smaczne i tego życzę Lwówkowi
Po prostu nie podoba mi się, że wypowiadasz się na podstawie kilku fotek, w dodatku tylko z warzelni (na których zresztą widać, że na ścianach jest świeżo położony tynk czekający na kafle). Przyjedź na Festiwal w czerwcu, będzie zwiedzanie browaru - będziesz wtedy mógł sam ocenić, czy mam rację, czy nie
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziDzięki, gdzieś przyuważyłem taki zapis.
Comment
-
Comment