Doskonały reportaż i bardzo fajne zdjęcia, pokazujące istotę sprawy.
Myślałem, że w browarze wszystko jest wymieniane na nowe, a tu widzę starą aparaturę prawie wszędzie Czy w planach jest wymiana sprzętu na nowy ? Chodzi mi o kotły, całą linię filtracyjną i kadzie fermentacyjne.
pozd
Skoro ma być komentowana fotorelacja, to powiem tak.. Mnie najbardziej spodobały się kosmiczne (w sensie wizualnym) zdjęcia nr 16 i 28. Pierwszemu brakuje tylko wiszącej kuli i mielibyśmy Saturna A drugie skojarzyło mi się z "Bliskimi spotkaniami 3 stopnia"
Zdjęcie 37 tez bardzo interesujące, hehe.
A tak poza tym, to myślałem, że ten remont już dawno skończony i tylko czekają z podłączeniem ciepła...
Taaa... świetne komentarze - zachowujecie się jak nieświadomi konsumenci - browar po pierwsze się skupił na remoncie sprzętu niezbędnego do wznowienia produkcji piwa na wysokim poziomie, ale wszyscy widzą tylko, że kafli nie ma
"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson No Hops, no Glory :)
Taaa... świetne komentarze - zachowujecie się jak nieświadomi konsumenci - browar po pierwsze się skupił na remoncie sprzętu niezbędnego do wznowienia produkcji piwa na wysokim poziomie, ale wszyscy widzą tylko, że kafli nie ma
Ależ Marusiu, nikt tu nie gani właścicieli. Ja tylko myślałem, że skoro ten remont już tak długo trwa, to jest przynajmniej cała linia produkcyjna wymieniona. Zdjęcia jednak pokazują co innego. Nie wiem jakie ma plany pan Jakubiak, być może zdecydował o pozostawieniu starej instalacji, jego wybór. Ja jedynie jestem zaskoczony tym, że tam sporo starego zostało. Myślałem, że wszystko będzie nowe. Co do piwa, to nie mam żadnych wątpliwości, na pewno będzie doskonałe. Tylko kiedy ? A masz może jakieś nietajne newsy dotyczące rozruchu browaru ?
pozd
Ale czy to jest początek produkcji, czy jedynie warka na zlot ? Bo z tego co napisano przedtem, wynika jasno, że na sprzedaż piwa poczekamy jeszcze długo.
Ale czy to jest początek produkcji, czy jedynie warka na zlot ? Bo z tego co napisano przedtem, wynika jasno, że na sprzedaż piwa poczekamy jeszcze długo.
Warka na zlot?
Milicki Browar Rynkowy Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2
"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson No Hops, no Glory :)
Ludzie, czy Was kompletnie pogięło? Zamiast cieszyć się, że zachowano najwięcej jak się da zabytkowego sprzętu, to Wy narzekacie, że sprzęt nie błyszczy jak od Kaspara-Schulza?
Co do kafelek, to browar to nie apteka. Myślicie, że w Cieszynie, Ciechanowie czy nawet w zachodnich browarach jest terakota z Hiszpanii. Ma być czysto, nie musi być sterylnie jak na sali operacyjnej.
Comment