Fotorelacja - I warzenie piwa w 2010r. w Lwówku Śląskim - komentarze

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Twilight_Alehouse
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2004.06
    • 6310

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedzi
    A ja mam pytanie czy planowane Blg. sugeruje nam, że to będzie klon Wybornego czy tylko inspiracja?
    A dlaczego nie rozważasz ewentualności, że będzie to piwo według receptury Książęcego?
    Last edited by Twilight_Alehouse; 2010-05-23, 18:49.

Comment

• leona
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2009.07
      • 5853

Rozważam ale widziałem na fotach, że przy warzeniu "kręcił" się piwowar z Ciechana, choć przebrany w katankę Lwówka.
      A głownie to dlatego, że ja podejrzliwy jestem
      Last edited by leona; 2010-05-23, 18:51.

Comment

• Twilight_Alehouse
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2004.06
        • 6310

Dla mnie lepszą gwarancją jest obecność na fotach pani Galińskiej.

Comment

• Maggyk
          Szara Adminiscjencja
          🍼
          • 2004.05
          • 5617

To nie ma być kopia Ciechana, a piwo ma być właśnie w stylu dawnych piw lwóweckich. Krzysiek stanowił "zaplecze techniczne", ale za Lwówek odpowiada Irena Galicka i to ona tam sprawuje pieczę nad recepturami. Warzelani również są z dawnej ekipy.
          Last edited by Maggyk; 2010-05-23, 19:23.
          Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
          Piwo domowe -
          Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
          PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

• grew
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2009.05
            • 766

Ciekawe co tam uwarzyliście Mam nadzieję, że będzie wypijalne i nie za mocne, acz treściwe. Czekam z niecierpliwością, jak piwo Lwóweckie pojawi się na półkach sklepowych.

Comment

• przemo70
              † 1970-2019 Piwosz w Raju
              • 2007.05
              • 1501

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
              W jakim sensie "zachwycają się"? Ja się owszem zachwycam, ale wizją tego, co tam będzie po zakończeniu wszelakich remontów. Zachwycona jestem tym, że w końcu mamy browar na Dolnym Śląsku.

Wyłazi z Twoich postów, że tam nie byłeś, bo w życiu byś nie porównał tego smrodu i syfu z Czarnkowa do starego browaru w remoncie, w którym korytko Grandta jest sprawne, a nie zapleśniałe i zardzewiałe i tym podobne rzeczy. Zatem proponuję, żebyś się wstrzymał od dalszych wypowiedzi, bo chłopie, w Twoim wieku to już powinieneś wiedzieć, że zdjęcia nie całą rzeczywistość oddają
              Nie chce mi się już polemizować w tym temacie, bo widzę że nie przyjmujesz żadnej krytyki na temat Lwówka , wiem że Ci nie wypada o nim źle mówić i na tym skończmy. A tak poza tym to mnie tita jak wygląda browar od środka ważne żeby piwko tam warzone było smaczne i tego życzę Lwówkowi
              Save water, drink beer ...

http://www.parowozy.com.pl/
              http://www.kamery.wolsztyn.pl/
              https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile

Comment

• Seta
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2002.10
                • 6964

No no szacuneczek! Gratulacje dla hożych lwóweckich piwowarów.
                Oby piwo wyszło dobre, bo jak nie, to nie ręczę za siebie...

Comment

• Zdrój
                  Porucznik Browarny Tester
                  • 2001.05
                  • 284

Fotki

Doskonałe zdjęcia ! Mam nadzieję że ekipa z Lwówka doceniła, jaką dostała pamiątkę na stare lata
                  Browamator Piwowar PINTA Festiwal Birofilia

Comment

• Czes
                    Kapitan Lagerowej Marynarki
                    • 2001.06
                    • 752

Cieszę się, że browar zmartwychwstał!

By wyróżnić się na polskiej scenie piwnej, plecałbym podstawowe piwo w stylu Monachjskie Jasne raczej niźli Pilznera (Książęce w najlepszym wydaniu, z lat 2003-4 wg mnie w takim stylu było).

Przy okazji, bo walczę z tym polskim dziwologięm od lat (jak widać bez powodzenia):
                    nie ma w literaturze światowej korytka Granta, Granda (jak w muzeum w Żywcu), Grandta (jak tutaj)!
                    Jest w literaturze amerykańskiej nazwa "grant" na określenie koryta zbiorczego pod kadzią filtracyjną.
                    O!Nanobrowar Domowy "PiwU"

Comment

• GioCare
                      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                      • 2007.09
                      • 137

Bardzo dobre jakościowe zdjęcia! Fotorelacja wypas Chciałbym sam spróbować takiego świeżo wyprodukowanego piwka
                      ╔═╗
                      ║═╬╦╦═╦═╦═╗
                      ╠═║║║╬║╩╣╔║
                      ╚═╩═╣╔╩═╩╝UŻYTKOWNIK
                      ════╚╝══════════

- GIOCARE - Polski produkt wyprodukowany dla Biedronki lecz już niespotykany :(
                      "Ten, kto wymyślił piwo, był mędrcem"
                      http://www.kp.pl/

Comment

• kopyr
                        Pułkownik Chmielowy Ekspert
                        • 2004.06
                        • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Czes Wyświetlenie odpowiedzi
                        Cieszę się, że browar zmartwychwstał!

By wyróżnić się na polskiej scenie piwnej, plecałbym podstawowe piwo w stylu Monachjskie Jasne raczej niźli Pilznera (Książęce w najlepszym wydaniu, z lat 2003-4 wg mnie w takim stylu było).
                        Ależ Czesie wskaż proszę polskiego pilznera (nie dotyczy browarów restauracyjnych). Na rynku o dziwo panuje tutaj dramatyczna posucha. Wbrew powszechnemu przekonaniu, nikt nie warzy uczciwego, solidnie chmielonego, z pięknym aromatem chmielu pilsa. Nie potrafię wskazać takiegoż piwa, ani z browarów koncernowych, ani regionalnych. Najbliżej chyba było Brackiemu.
                        blog.kopyra.com

Comment

• darko
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2003.06
                          • 2078

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
                          Ależ Czesie wskaż proszę polskiego pilznera (nie dotyczy browarów restauracyjnych). Na rynku o dziwo panuje tutaj dramatyczna posucha. Wbrew powszechnemu przekonaniu, nikt nie warzy uczciwego, solidnie chmielonego, z pięknym aromatem chmielu pilsa. Nie potrafię wskazać takiegoż piwa, ani z browarów koncernowych, ani regionalnych. Najbliżej chyba było Brackiemu.
                          Jest wiele piw, które aspirują do bycia pilsem i w nazwie mają słowo "pils", "pilsener" itd. Monachijskiego chyba nie ma żadnego.

Comment

• jacer
                            • 2006.03
                            • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darko Wyświetlenie odpowiedzi
                            Jest wiele piw, które aspirują do bycia pilsem i w nazwie mają słowo "pils", "pilsener" itd. Monachijskiego chyba nie ma żadnego.
                            np. Lech Pils
                            Milicki Browar Rynkowy
                            Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                            "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                            "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                            No Hops, no Glory :)

Comment

• kopyr
                              • 2004.06
                              • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darko Wyświetlenie odpowiedzi
                              Nie interesuje mnie do czego aspirują, tylko czy ktoś warzy w Polsce uczciwego pilsa?

Zresztą jak przejrzysz etykiety, to wcale tak dużo tych pilsów się nie znajdzie. Wymień 10. Powinno być bez problemu, a jednak.
                              blog.kopyra.com

Comment

• Marusia
                                Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                                🍼🍼
                                • 2001.02
                                • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika przemo70 Wyświetlenie odpowiedzi
                                Nie chce mi się już polemizować w tym temacie, bo widzę że nie przyjmujesz żadnej krytyki na temat Lwówka , wiem że Ci nie wypada o nim źle mówić i na tym skończmy. A tak poza tym to mnie tita jak wygląda browar od środka ważne żeby piwko tam warzone było smaczne i tego życzę Lwówkowi
                                Przemku drogi, dlaczego mi nie wypada źle mówić? Będzie o czym źle mówić, to będę, możesz na mnie liczyć Zaraz dojdzie do tego, że nie wypada mi mówić źle o Lwówku i w dodatku ktoś mi płaci, żebym źle mówiła o Czarnkowie

Po prostu nie podoba mi się, że wypowiadasz się na podstawie kilku fotek, w dodatku tylko z warzelni (na których zresztą widać, że na ścianach jest świeżo położony tynk czekający na kafle). Przyjedź na Festiwal w czerwcu, będzie zwiedzanie browaru - będziesz wtedy mógł sam ocenić, czy mam rację, czy nie

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
                                Dzięki, gdzieś przyuważyłem taki zapis.
                                To ciekawe z tym korytkiem, ja to określenie słyszę w każdym browarze, które to ma
                                www.warsztatpiwowarski.pl
                                www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

Przetwarzanie...
                                X