Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
Wyświetlenie odpowiedzi
Fotorelacja - I warzenie piwa w 2010r. w Lwówku Śląskim - komentarze
Collapse
X
-
Save water, drink beer ...
http://www.parowozy.com.pl/
http://www.kamery.wolsztyn.pl/
https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziNie interesuje mnie do czego aspirują, tylko czy ktoś warzy w Polsce uczciwego pilsa?
Zresztą jak przejrzysz etykiety, to wcale tak dużo tych pilsów się nie znajdzie. Wymień 10. Powinno być bez problemu, a jednak.
Ja akurat wolę piwo w stylu monachijskim niż pilzneńskiem. Myślę, że to pierwsze lepiej się przyjmie.
Comment
-
-
Pilsów jest mnóstwo, a że mało uczciwych (dobrze wyleżakowanych, mało odfermentowanych i dobrze chmielonych chmielem dobrej jakości) to już inna sprawa."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darko Wyświetlenie odpowiedziPilsów z nazwy jest kilka - Lech, Tatra, Okocim. Był też Zwierzyniec. W znacznej większości browarów restauracyjnych warzy się pilsy.
Ja akurat wolę piwo w stylu monachijskim niż pilzneńskiem. Myślę, że to pierwsze lepiej się przyjmie.
Kwestia gustu czy lepszy jest helles, czy pils. Ja tylko zwracam uwagę, że wbrew pozorom w Polsce w temacie pilsa panuje posucha.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedziPilsów jest mnóstwo,
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziMiało być 10, wymieniłeś 3. Żadne z tych 3 piw nie jest moim zdaniem pilsem. O tym, ze nie dotyczy to browarów restauracyjnych zaznaczyłem na początku. Wiem, że jedyne pilsy w Polsce to są właśnie te z browaro-restauracji.
Kwestia gustu czy lepszy jest helles, czy pils. Ja tylko zwracam uwagę, że wbrew pozorom w Polsce w temacie pilsa panuje posucha.
Comment
-
-
miałem pewną obawę, i ta się unaoczniła- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
Po prostu nie podoba mi się, że wypowiadasz się na podstawie kilku fotek, w dodatku tylko z warzelni (na których zresztą widać, że na ścianach jest świeżo położony tynk czekający na kafle).MM961
4:-)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson Wyświetlenie odpowiedzi....jakiegoż sprzętu używałeś ARTcie sporządzając te piękne zdjęcia?.....
Sorry za Off Topic, to taki mały przerywniczek i relaks dla oczu ))
Mam nadzieję, że Admin nie skasuje.....please don't.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika petrus33 Wyświetlenie odpowiedziA jakie one piękne ?? Piękne to są te zdjęcia poniżej.
Sorry za Off Topic, to taki mały przerywniczek i relaks dla oczu ))
Mam nadzieję, że Admin nie skasuje.....please don't.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziA co jest, dla piwosza, pięknego w jakichś tam szyszkach. Rozumiem chmiel, piana na fermentującym piwie, ale szyszki... phi!
Sorry za Off Topic.
pozd
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson Wyświetlenie odpowiedziSkoro nie wskazane jest wypowiadać się o wnętrzu browaru, a smaku i aromatu nie da się wyczuć na podstawie tej fotorelacji spytam jakiegoż sprzętu używałeś ARTcie sporządzając te piękne zdjęcia? W moim odbiorze taki miękki industrializm- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
Comment