Fotorelacja - I warzenie piwa w 2010r. w Lwówku Śląskim - komentarze

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • przemo70
    † 1970-2019 Piwosz w Raju
    • 2007.05
    • 1501

    #61
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
    Przemku drogi, dlaczego mi nie wypada źle mówić? Będzie o czym źle mówić, to będę, możesz na mnie liczyć Zaraz dojdzie do tego, że nie wypada mi mówić źle o Lwówku i w dodatku ktoś mi płaci, żebym źle mówiła o Czarnkowie
    Agnieszko droga jak już wcześniej pisałem mnie to tita jak wygląda lub będzie wyglądać bo nie byłem i nie widziałem, ale skomentowałem jedną z fotek arta, a tam jak na razie widać co widzać, może live wygląda lepiej ale ..... ot i tyle. Mogę tylko wszystkim zaangażowanym w różnym stopniu w ten projekt życzyć powodzewnia, i czekać z niecierpliwością na pierwszą degustacię
    Save water, drink beer ...

    http://www.parowozy.com.pl/
    http://www.kamery.wolsztyn.pl/
    https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile

    Comment

    • darko
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.06
      • 2078

      #62
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
      Nie interesuje mnie do czego aspirują, tylko czy ktoś warzy w Polsce uczciwego pilsa?

      Zresztą jak przejrzysz etykiety, to wcale tak dużo tych pilsów się nie znajdzie. Wymień 10. Powinno być bez problemu, a jednak.
      Pilsów z nazwy jest kilka - Lech, Tatra, Okocim. Był też Zwierzyniec. W znacznej większości browarów restauracyjnych warzy się pilsy.
      Ja akurat wolę piwo w stylu monachijskim niż pilzneńskiem. Myślę, że to pierwsze lepiej się przyjmie.

      Comment

      • VanPurRz
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2008.09
        • 4229

        #63
        Pilsów jest mnóstwo, a że mało uczciwych (dobrze wyleżakowanych, mało odfermentowanych i dobrze chmielonych chmielem dobrej jakości) to już inna sprawa.
        "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

        Comment

        • kopyr
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2004.06
          • 9475

          #64
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darko Wyświetlenie odpowiedzi
          Pilsów z nazwy jest kilka - Lech, Tatra, Okocim. Był też Zwierzyniec. W znacznej większości browarów restauracyjnych warzy się pilsy.
          Ja akurat wolę piwo w stylu monachijskim niż pilzneńskiem. Myślę, że to pierwsze lepiej się przyjmie.
          Miało być 10, wymieniłeś 3. Żadne z tych 3 piw nie jest moim zdaniem pilsem. O tym, ze nie dotyczy to browarów restauracyjnych zaznaczyłem na początku. Wiem, że jedyne pilsy w Polsce to są właśnie te z browaro-restauracji.

          Kwestia gustu czy lepszy jest helles, czy pils. Ja tylko zwracam uwagę, że wbrew pozorom w Polsce w temacie pilsa panuje posucha.
          blog.kopyra.com

          Comment

          • kopyr
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            • 2004.06
            • 9475

            #65
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedzi
            Pilsów jest mnóstwo,
            Ale proszę weź je wymień. Chociaż 10, spośród pewnie grubo setki jasnych piw. Nie ma. I browary są chociaż na tyle tego świadome, że już nawet na etykietach się ten pils nie pojawia.
            blog.kopyra.com

            Comment

            • darko
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2003.06
              • 2078

              #66
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
              Miało być 10, wymieniłeś 3. Żadne z tych 3 piw nie jest moim zdaniem pilsem. O tym, ze nie dotyczy to browarów restauracyjnych zaznaczyłem na początku. Wiem, że jedyne pilsy w Polsce to są właśnie te z browaro-restauracji.

              Kwestia gustu czy lepszy jest helles, czy pils. Ja tylko zwracam uwagę, że wbrew pozorom w Polsce w temacie pilsa panuje posucha.
              W Polsce na wszystko panuje posucha. Jeśli Lwówek wyprodukuje hellesa, to będzie się wyróżniał bardziej, niż gdyby warzył dobrego pilsa.

              Comment

              • Seta
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2002.10
                • 6964

                #67
                Troszkę odbiegamy od tematu, ale moim zdaniem, jeżeli Lwówek zrobi naprawdę dobre piwo to wyróżni się wystarczająco. Nie ważne czy będzie ono w stylu czeskim, czy niemieckim.

                Comment

                • mmcinek
                  Kapral Kuflowy Chlupacz
                  • 2009.01
                  • 64

                  #68
                  Mnie ciekawi jaki związek ma winobluszcz ze słodem? ( fot.8)

                  Comment

                  • ART
                    mAD'MINd
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2001.02
                    • 23932

                    #69
                    miałem pewną obawę, i ta się unaoczniła
                    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

                    Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

                    Comment

                    • JAckson
                      Pułkownik Chmielowy Ekspert
                      🍼🍼
                      • 2004.05
                      • 6123

                      #70
                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi

                      Po prostu nie podoba mi się, że wypowiadasz się na podstawie kilku fotek, w dodatku tylko z warzelni (na których zresztą widać, że na ścianach jest świeżo położony tynk czekający na kafle).
                      Skoro nie wskazane jest wypowiadać się o wnętrzu browaru, a smaku i aromatu nie da się wyczuć na podstawie tej fotorelacji spytam jakiegoż sprzętu używałeś ARTcie sporządzając te piękne zdjęcia? W moim odbiorze taki miękki industrializm
                      MM961
                      4:-)

                      Comment

                      • petrus33
                        Gość
                        • 2008.01
                        • 888

                        #71
                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson Wyświetlenie odpowiedzi
                        ....jakiegoż sprzętu używałeś ARTcie sporządzając te piękne zdjęcia?.....
                        A jakie one piękne ?? Piękne to są te zdjęcia poniżej.
                        Sorry za Off Topic, to taki mały przerywniczek i relaks dla oczu ))
                        Mam nadzieję, że Admin nie skasuje.....please don't.
                        Attached Files

                        Comment

                        • kopyr
                          Pułkownik Chmielowy Ekspert
                          • 2004.06
                          • 9475

                          #72
                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika petrus33 Wyświetlenie odpowiedzi
                          A jakie one piękne ?? Piękne to są te zdjęcia poniżej.
                          Sorry za Off Topic, to taki mały przerywniczek i relaks dla oczu ))
                          Mam nadzieję, że Admin nie skasuje.....please don't.
                          A co jest, dla piwosza, pięknego w jakichś tam szyszkach. Rozumiem chmiel, piana na fermentującym piwie, ale szyszki... phi!
                          blog.kopyra.com

                          Comment

                          • petrus33
                            Gość
                            • 2008.01
                            • 888

                            #73
                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
                            A co jest, dla piwosza, pięknego w jakichś tam szyszkach. Rozumiem chmiel, piana na fermentującym piwie, ale szyszki... phi!
                            Hehehe.....ale to są unikalne szyszki kopyr, szyszki nad którymi pracowałem w Photoshopie dobre dwie godziny i jestem dumny z osiągniętego wyniku. Szkoda jedynie, że nie można zdjęcia zobaczyć/wstawić w pełnej rozdzielczości. Wtedy dopiero widać efekt 3D !!
                            Sorry za Off Topic.
                            pozd

                            Comment

                            • darekd
                              Generał Wszelkich Fermentacji
                              🍺🍺🍺
                              • 2003.02
                              • 12576

                              #74
                              To może fotografuj szyszki chmielowe...

                              Comment

                              • ART
                                mAD'MINd
                                🥛🥛🥛🥛🥛
                                • 2001.02
                                • 23932

                                #75
                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson Wyświetlenie odpowiedzi
                                Skoro nie wskazane jest wypowiadać się o wnętrzu browaru, a smaku i aromatu nie da się wyczuć na podstawie tej fotorelacji spytam jakiegoż sprzętu używałeś ARTcie sporządzając te piękne zdjęcia? W moim odbiorze taki miękki industrializm
                                Czynności uwieczniające dokonywał kuń roboczy browarbizu czyli Canon 350d, Sigma 12-24mm F4.5-5.6 EX i lampa 430EX
                                - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                                - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                                - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

                                Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X