Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika petrus33
Wyświetlenie odpowiedzi
Fotorelacja - I warzenie piwa w 2010r. w Lwówku Śląskim - komentarze
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziCzynności uwieczniające dokonywał kuń roboczy browarbizu czyli Canon 350d, Sigma 12-24mm F4.5-5.6 EX i lampa 430EX
A teraz zastanawia mnie jaki będzie woltaż produktu końcowego...Last edited by darekd; 2010-05-26, 19:53.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziCzynności uwieczniające dokonywał kuń roboczy browarbizu czyli Canon 350d, Sigma 12-24mm F4.5-5.6 EX i lampa 430EX"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedziPrzez jakie "ó" pisze się kuń? No przez jakie?
ale wydaje mi się, że w przypadku gwary o nie wymienia się na ó. Bo w gwarze nie funkcjonuje wersja "koń"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedziRozważam ale widziałem na fotach, że przy warzeniu "kręcił" się piwowar z Ciechana, choć przebrany w katankę Lwówka.
A głownie to dlatego, że ja podejrzliwy jestem
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lisiewski Wyświetlenie odpowiedziNa katance prezesa Browaru Ciechan znajdował się ciechanowski lew... a nie lwówecki.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedziTo tym bardziej podejrzane
Comment
-
-
Witam Szanownych Koneserow,
Bardzo cieszy mnie ta relacja z racji ,ze jestem mieszkancem Lwowka ( z przerwami) i prawde bardzo brakuje mi miejscowego plynu od dluzszego czasu. Na gatunkach nie znam sie , jak reszta towarzystwa. mam tylko nadzieje , ze warzone u nas piwko zachowa swoj charakter ,a moim zdaniem jego swietnosc przypada na lata 1985-1987.
Amen
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Czes Wyświetlenie odpowiedziCieszę się, że browar zmartwychwstał!
By wyróżnić się na polskiej scenie piwnej, plecałbym podstawowe piwo w stylu Monachjskie Jasne raczej niźli Pilznera (Książęce w najlepszym wydaniu, z lat 2003-4 wg mnie w takim stylu było).
Przy okazji, bo walczę z tym polskim dziwologięm od lat (jak widać bez powodzenia):
nie ma w literaturze światowej korytka Granta, Granda (jak w muzeum w Żywcu), Grandta (jak tutaj)!
Jest w literaturze amerykańskiej nazwa "grant" na określenie koryta zbiorczego pod kadzią filtracyjną.
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
Comment