Do jakich piw pasuje kufel?
Collapse
X
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie). -
ostatnio zastanowiłą mnie pewna rzecz... to samo piwo nalałam w ten sam sposób w tych samych warunkach do kupla i do szklanki. ze szklanki o wiele szybciej zeszła piana, ktoro poczatkowo byla taka sama jak w kuflu. dlaczego tak sie dzieje?Doba ma 24 godziny,skrzynka 24 piwa...przypadek?Comment
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
Comment
-
Przecież nie pisał o belgijskich, tylko o pękatych w ogólności. Też lubię pić z bączka, ale to raczej w plenerze - w domu mam równie pękaty kufelek (taki jak w Bierhalle) i z reguły do niego właśnie leję piwa z bączków. Belgi to inna bajka.Comment
-
W ogólności, ciemne, jasne, nieważne. Tak napisał. Ilez to mamy bączków jeszcze w kraju?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
Comment