witam. jestem nowicjuszem na forum i w temacie oddawania butelek z czeskiego piwa prześledziłem już wiele wątków, ale nie znalazłem jednoznacznej odp. na moje pytania, albo posty są już trochę stare.
dlatego proszę osoby doświadczone i będące na bieżąco o poradę.
mam pokaźny zapas butelek po piwie kupionym w Czechach i chciałbym odzyskać za nie pieniądze, możliwie w wysokości zapłaconej kaucji. jestem gotów tachać te butelki do Czech, jeśli tam dostanę za nie lepszy zwrot niż w PL.
czy w Czechach można oddać butelki (bez paragonu; oddać, nie dać na wymianę) w dowolnym sklepie, np. w Cieszynie tuż za granicą?; czy tylko w automatach w dużych marketach?; czy nie ma reguły?
albo: czy jest taka możliwość gdzieś w Krakowie?
dziękuję za pomoc.
dlatego proszę osoby doświadczone i będące na bieżąco o poradę.
mam pokaźny zapas butelek po piwie kupionym w Czechach i chciałbym odzyskać za nie pieniądze, możliwie w wysokości zapłaconej kaucji. jestem gotów tachać te butelki do Czech, jeśli tam dostanę za nie lepszy zwrot niż w PL.
czy w Czechach można oddać butelki (bez paragonu; oddać, nie dać na wymianę) w dowolnym sklepie, np. w Cieszynie tuż za granicą?; czy tylko w automatach w dużych marketach?; czy nie ma reguły?
albo: czy jest taka możliwość gdzieś w Krakowie?
dziękuję za pomoc.
Comment