Uboga oferta piwna w sklepach w Trójmieście.

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • abernacka
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.12
    • 10861

Masz prawo tak sadzić ale dla mnie takie stwierdzenie to brak chęci poznawania nowych smaków.
    Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• Samoglow
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2007.07
      • 606

Belgijskie piwa na ten przykład dostaję 2 razy w roku prosto z Belgii. A tutaj, to ja wspieram rodzime małe browary, które są dla mnie skarbem. Ale to chyba nie dział na tego typu dyskusje.

Comment

• abernacka
        🥛🥛🥛🥛
        • 2003.12
        • 10861

Dlatego zaprosiłem ciebie do odpowiedniego wątku abyś się mógł wypowiedzieć. To, że otrzymujesz piwa z Belgii nie świadczy o tym, że jesteś ciekawy nowych smaków. Belgia to nie cały piwny świat. Poprzez takie tłumaczenie tylko popierasz taką patologię.

Comment

• Maggyk
          Szara Adminiscjencja
          🍼
          • 2004.05
          • 5617

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Samoglow Wyświetlenie odpowiedzi
          BAle to chyba nie dział na tego typu dyskusje.
          Nawet na pewno
          Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
          Piwo domowe -
          Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
          PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

• Samoglow
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2007.07
            • 606

Może poprosimy jednak o wycięcie postów od czwartego w dół, bo to jest jakaś paranoja... Jakież to narodowe. Kiedyś płacz, że browary upadają, że nie ma gdzie kupić piw polskich poza koncernówami, a teraz proszę - sama nuda...
            Last edited by Samoglow; 2010-06-07, 14:44.

Comment

• Pendragon
              🥛🥛🥛
              • 2006.03
              • 13952

Dziękuję, tylko skoro jest tam 75% ciekawych piw polskich w tym Grybów, którego jak dotąd na Pomorzu nie uraczyłem.
              A to źle szukałeś Orunia Górna - u Zuzy. Jest od kilku miesięcy dostępny.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• abernacka
                🥛🥛🥛🥛
                • 2003.12
                • 10861

Może poprosimy jednak o wycięcie postów od czwartego w dół, (...)
                Jednak liczyłem na bardziej konstruktywną dyskusję.

Comment

• kopyr
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  • 2004.06
                  • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                  No tak, Jarasty nie może, ale chyba Drink Hala może? Ktoś tam od kogoś piwo bierze, bo przecież nie wszystko przywożą samodzielnie? Jest jeszcze 101 piw, ale po asortymencie Browarka i Drink hali widać, że to nie jest główne i jedyne źródło zaopatrzenia.
                  Dajcie znać kto tam ma koncesję na sprzedaż hurtową, to transport się znajdzie
                  Drink Hala zaopatruje się w hurtowniach w Polsce, m.in. w Zofmarze.
                  Browarek jeździ do Czech, ale tylko na potrzeby sklepu i Czeskiego raju. Nie mogą bez koncesji odsprzedawać p[iwa innym sklepom.

Importerem piwa niemieckiego został Sulimar.
                  blog.kopyra.com

Comment

• abernacka
                    🥛🥛🥛🥛
                    • 2003.12
                    • 10861

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
                    Drink Hala zaopatruje się w hurtowniach w Polsce, m.in. w Zofmarze.
                    (...).

Ilość kilometrów do Łodzi z Wrocławia czy Gdańska jest podobna. Te przykład pieknie pokazuje że dla chcącego nic trudnego.

Comment

• jacer
                      • 2006.03
                      • 9875

No i Lubin jeszcze jest. Do Lubina uderzajcie pomorzanie
                      Milicki Browar Rynkowy
                      Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                      "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                      "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                      No Hops, no Glory :)

Comment

• abernacka
                        🥛🥛🥛🥛
                        • 2003.12
                        • 10861

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
                        No i Lubin jeszcze jest. Do Lubina uderzajcie pomorzanie
                        Pijesz do mnie? A po co? Jak mam pokonać tyle kilometrów to wolę po stokroć pojechać bezpośednio do źródła.

Comment

• jacer
                          • 2006.03
                          • 9875

Nie do ciebie tylko do waszych sklepów. Hurtownia z Lubina ma Czeskie piwa.
                          Milicki Browar Rynkowy
                          Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                          "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson

Comment

• abernacka
                            🥛🥛🥛🥛
                            • 2003.12
                            • 10861

Nie do ciebie tylko do waszych sklepów. Hurtownia z Lubina ma Czeskie piwa.
                            Ale chyba nie te które mnie bezposrednio interesują. Co pamiętam to raczej mają w ofercie masówkę, ewentualnie Rohozec i Svijany. A taki zestaw mnie nie interesuje.

Comment

• jacer
                              • 2006.03
                              • 9875

Ale mają koncesję hurtową, i mozna im zaproponować przywożenie czegoś innego, może nawet na zamówienie.
                              Milicki Browar Rynkowy
                              Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2

Comment

• kopyr
                                • 2004.06
                                • 9475

Ale mają koncesję hurtową, i mozna im zaproponować przywożenie czegoś innego, może nawet na zamówienie.
                                Ludzie, czy słyszeliście o czymś takim jak rachunek ekonomiczny, tudzież opłacalność?

Policzcie sobie koszty transportu i zobaczycie ile Wam wychodzi na but, przy takiej lub innej ilości. Primator dlatego jest w przystępnych cenach, ze za każdym razem przyjeżdża pełny samochód.

W wątku o Browarku nie tak dawno Jarasty pisał, że im się nie kalkuluje jechać nawet po Kocoura. Niestety bussiness is bussiness. A Wam się marzy, piwo nie wiem skąd?

Odpisałem abernacce jakie są przyczyny takiego, a nie innego stanu rzeczy. Nie chce on tego jednak przyjąć do wiadomości. Ja nie piszę czy tak jest dobrze, czy źle. Nie twierdzę, że nie byłoby fajnie gdyby w Gdańsku można kupić 100 piw z małych czeskich browarów i 200 z małych frankońskich browarów. Ja piszę jak jest i dlaczego.
                                blog.kopyra.com

Comment

Przetwarzanie...
                                X