Uboga oferta piwna w sklepach w Trójmieście.
Collapse
X
-
Koelsch, Marcowe, Piwniczne, Pilsy, Lagery, Hellesy to w zasadzie jednoRóżnią się szczegółami.
Koźlak to pokarmelowany jasny lager, Schwarz to poczerniony jasny lager, Dunkel to pociemniony jasny lager.
Wędzonka jedynie jest ciekawa.
Żytnich to tyle co kot napłakał.
Ty jesteś niewiarygodny, bo zakochany po uszy w tym kraju.
Jak dobrze pójdzie to bedę w Berlinie na 11 listopada.Ostatnia zmiana dokonana przez jacer; 2010-09-09, 18:00.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
-
Przepraszam miało być Dość zamiast Gość.
A widzisz, pomijając piwa pszeniczne za górną fermentacją raczej nie przepadam.Comment
-
Także ten sezon będzie upływać przy warzeniu z użyciem amerykańskich chmieli.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
-
Przed dwoma godzinami wróciłem ze Smaka. Mają w oferice, strzelam, 300-500-700 piw (nie wie pewnie tego sam dyrektor)! Czy to jest uboga oferta???
Ja nie widziałem bogatszej! Pewnie, że nie ma tam wszystkiego. Nie ma Luxemburga, Monako, Niue, Burundi... nie ma Marcowego, Weizenbocka, Kolscha. Ale to nie jest uboga oferta!PoszukujęComment
-
I jeszce jedno!
Pewnie spora cześć z tego pójdzie w kanał. Przy tej ilości napewno spora. I co ma począć biedny Dyrektor, gdy my wołamy o kolejne pozycje. Kto mu kupi Rauchbiera w siedmiu odmianach? Kto kupi Kolscha z sześciu browarów w cenie 6-8zł za sztukę (a taniej być nie może)?PoszukujęComment
-
Wydaję mi się, że oferta piw regionalnych w Trójmieście stale się powiększa i chyba już nie jest tak ubogo, jak 1-2 lata temu. Przykładem może być nowo otwarty sklep Zuzy w Tesco na gdańskim Chełmie. Sporo tam czeskich piw, pojawiają się niemieckie, a dzisiaj zauważyłem też piwa z Hausta: jasne, bock i pszeniczneComment
-
Ponadto pojawiły się piwa Schlenkerla - Rauchbier Weizen i Rauchbier Maerzen. Wędzona pszenica czeka w lodówce na specjalną okazję.
M.Comment
-
Jest coraz lepiej i to cieszy ale nadal mi się marzą takie wpisy od trójmiejskich właścicieli:
Proszę nie ograniczajcie się tylko do oferty polskich hurtowni. Ten pierwszy z brzegu przykład może o czyś świadczyć.Comment
-
Minęło kilka miesięcy....i jakby było odrobinę lepiej.
Niestety nadal doskwiera mi brak piw ze świata.Comment
-
Ale to chyba nie tylko w Trójmieście,brak smaków z różnych zakątków świata to zdecydowanie szersza przypadłość która ogarnęła nasz kraj.. Ale wierzę,że zmieni się to na lepsze.Comment
-
A ja napiszę tak: naród pomorski pragnie piwek z małych czeskich browarów. Tych, które są dostępne we Wrocławiu - jak Dobruszka, Car, Hubertus, Kvasar Sentice czy Rychnov. Wystarczy ściągnąć stamtąd.
Który sklep będzie pierwszy, kto skontaktuje się z Browarkiem, Drink Halą czy też 101 piw? A może to nie będzie tylko sklep?
Można to zorganizować nawet w formie zamówień od konkretnych "piwców", by zminimalizować ryzyko (krótkie terminy ważności). W jednym miesiącu taki PET, w następnym inny. Przyjedziemy, odbierzemy, zapłacimy - niczym specjaliści z INGPrzy okazji uzupełnimy zapasy o inne piwa z oferty.
Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2011-05-14, 14:32.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Piję właśnie Rampusaka i zapytuję z pewną dozą nieśmiałości, kiedy wreszcie w Trójmieście będą osiągalne piwka z małych browarów czeskich lub niemieckich?
Polskie browary juz się z lekka opiły, i szukamy czegoś nowego. Jestem przekonany, że radą będą tu służyć koledzy: Pendragon w tematach czeskich, i Abernacka - niemieckie browary.Comment