Dodam tylko, że nie boimy się w tym przypadku opakowania petowego. Ba, nawet nie boimy się zielonej litrowej butelki z Rychnova, ale tutaj to już może być loteria (i była).
Uboga oferta piwna w sklepach w Trójmieście.
Collapse
X
-
Last edited by Pendragon; 2011-05-14, 14:50.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
-
-
Jak już lecimy z koncertem życzeń to ja też dodam coś od siebie.
Mnie się marzy lepsza oferta piw brytyjskich. Będąc ostatnio w Berlinie udało się skosztować co nieco i żałuję, że takie style jak porter, czy imperial stout są w Trójmieście nieosiągalne.
Polecę jeszcze w science fiction ... a może by tak USA? w Krakowie się da, a w Gdańsku już nie?
Oczywiście w kwestii Czech i Niemiec zgadzam się z przedmówcami, ale dlaczego nie zwrócić uwagi na coś, o czym do tej pory się nie mówiło.
O egzotykach, o jakich pisał Abernacka w innym wątku nawet nie myślę (na razie ). Nie znam go osobiście, ale z Abernackiego aktywności na forum wynika, że jestem lata świetle za nim, jeżeli chodzi o odkrywanie piwnego świata i tak jest prawdopodobnie z przytłaczającą większością społeczeństwa, dlatego drobnymi kroczkami proponuję najpierw Europę, potem USA, a dalej... jakoś pójdzie
P.S. Mówiłem, że to koncert życzeń
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dreads Wyświetlenie odpowiedzi(...) Nie znam go osobiście, ale z Abernackiego aktywności na forum (...)
Aha, aby pozostać w temacie. Już przestałem na cokolwiek liczyć odnośnie oferty w naszych sklepach.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dreads Wyświetlenie odpowiedziPolecę jeszcze w science fiction ... a może by tak USA? w Krakowie się da, a w Gdańsku już nie?
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
I pewnie Wroclaw bedzie rozwijal jeszcze oferte piw amerykanskich? Prawdopodobnie w lipcu tam trafie I znow narobie zakupow na cale lato szkoda, ze czasowo nie pasowal mi FDP w tym roku, w 2012 musze byc koniecznie.
Pierwszy kontakt z amerykancami mialem...we wlasnym browarze, potem w Niemczech, teraz licze na to, ze w gdansku sie to komus oplaci
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziZawsze to można nadrobić
Comment
-
-
A 4 czerwca na Rynku we Wrocku mini powtórka z FDPMilicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Ponad rok od założenia tematu a nadal w 3mieście nie można kupić piw wychodzących choć o drobine od przyjętych schematów. Nuuuda!
A gdy dołoży się do tego ponurego obrazka chroniczny brak knajp z interesującycm piwem można z czystym sumieniem napisać, że Trójmiasto to piwna pustynia.
Comment
-
-
Nieśmiało muszę przyznać, że ostatnio nie za bardzo wiem, co w trójmiejskich sklepach z piwem do koszyka wkładać. Wszystko już wypróbowane, chciałoby się podegustować nowych smaków, a tu nic. O knajpach to już nawet szkoda gadać. Tu często nie ma jakiegokolwiek wyboru, chciałoby się, żeby w niektórych miejscach jakakolwiek rotacja była. Szkoda, szkoda...
Ostatnio próbuję namówić znajomych z Krakowa, żeby podrzucali mi paczuszki z tamtejszych sklepów, chociaż co jakiś czas jest szansa na coś nowego. W tej chwili obok sporadycznego "importu własnego" to jedyna opcja odkrycia nowych smaków. No, jeszcze jak sobie sam coś uwarzę
Comment
-
-
Prawdę mówiąc ostatnimi czasy zaniechałem odwiedzanie sklepów monopolowych i w związku z tym zapytuje. Czy coś drgnęło w asortymencie tychże sklepów?
Comment
-
-
Jak dla mnie największą niespodzianką ostatnimi czasy było dzisiejsze odkrycie.
W tym przypadku zaopatruje się w piwo sieć, więc można zamówić większą ilość i koszty transportu, itd. jakoś się ładnie rozkładają, ale ciekaw jestem, czy opłacało by się to tym mniejszym. W Krakowie jakoś sobie radzą, a do Amsterdamu chyba my mamy jednak ciut bliżej
Liczę się z tym, że nie znam faktów i może jednak Krakusom jest jakoś łatwiej.
Comment
-
-
Kurde można? Można!
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wrojtek Wyświetlenie odpowiedziFlying Dog: Classic Pale Ale , IPA
Left Hand: Milk Stout , IPA
Anderson Valley: Amber Ale, IPA
Old Tom Chocolade Strong Ale
Ruddles County Ale
Schlenkerla Urbock
Matuska Raptor, Weizenbock
Rychnov 11 i 12
Permon 12 i 14 ciemna
Ferdinand 7 kuli n/f
Kacov 10 i 12
Janacek Kounic
Rychtar 15%
Zapraszam, naprawdę warto
Comment
-
-
Idzie Wielki Post. Czy wiecie gdzie jest dostępny Paulaner Salvator? Tylko raz udało mi się kupić go w Zuzie, ale to było dawno...
Pytam, bo tradycji winno stać się zadość, a nie mam pewności czy zastąpienie go pyszniejszym Schneiderem Aventinus nie zostanie policzone mi w poczet występków
M.
Comment
-
-
Wydaje mi się, że widziałem go wczoraj u Dyrektora, ale być może był to jakiś inny "ator".
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziWydaje mi się, że widziałem go wczoraj u Dyrektora, ale być może był to jakiś inny "ator".
Ale żeby 0.50 zł za butelkę doliczać...
M.Last edited by beaviso; 2012-02-20, 01:15.
Comment
-
Comment