To jest koncert życzeń? Standardowo, jeżeli w ogóle dojdzie do tego projektu będziemy mogli raczyć się dość nudnym zestawem. Jasne, Ciemne i Pszeniczne ewentualnie Miodowe
Chcę otworzyć Browar restauracyjny w Opolu.
Collapse
X
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziTo jest koncert życzeń? Standardowo, jeżeli w ogóle dojdzie do tego projektu będziemy mogli raczyć się dość nudnym zestawem. Jasne, Ciemne i Pszeniczne ewentualnie Miodowe
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziTo jest koncert życzeń? Standardowo, jeżeli w ogóle dojdzie do tego projektu będziemy mogli raczyć się dość nudnym zestawem. Jasne, Ciemne i Pszeniczne ewentualnie Miodowe"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziJa bym nie był aż tak radykalny, przynajmniej nie na początku, ale proponowałbym: stout, witbier lub IPA.
I proponuję w tle przed południem Slayer a wieczorkiem popową Metallicę.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziTo ja proponuję jazz.
P.S. Na otwarcie Vader. Na zamknięcie teżLast edited by delvish; 2010-07-22, 21:10."You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedzirzeczywistość jest inna.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pankracy Wyświetlenie odpowiedziRzeczywistość jest taka, że sprzęt trafia do Polski głownie z Niemiec i są wykorzystywane receptury niemieckie. Jeden C. J. Krakowski się wyłamał z szeregu i kupił instalację w Belgii.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvish Wyświetlenie odpowiedziJazzu nikt nie kuma men
P.S. Na otwarcie Vader. Na zamknięcie też
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvish Wyświetlenie odpowiedziJazzu nikt nie kuma men
P.S. Na otwarcie Vader. Na zamknięcie teżŻycie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Na współczesnym rynku trzeba się wyróżniać - cenowo albo asortymentowo. Zapewne przyszłemu właścicielowi nie spodoba się pomysł sprzedawanie piwa na wzór czeski, tzn. po ok. 3-4 zł za pół litra, zatem pozostaje wariant asortymentowy. Żeby się czymś wyróżnić należy zatem warzyć przede wszystkim (albo wyłącznie) piwa górnofermentacyjne. Może się to nawet opłacać, bo można zaoszczędzić na chłodzeniuLast edited by Pendragon; 2010-07-22, 21:28.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziTo jest koncert życzeń? Standardowo, jeżeli w ogóle dojdzie do tego projektu będziemy mogli raczyć się dość nudnym zestawem. Jasne, Ciemne i Pszeniczne ewentualnie Miodowe
Delvish nie Vader tylko Nergal i Behemoth...
...a tak na prawdę to nawet jeśli browar otworzy pasjonat piwa, to i tak będzie to zestaw proponowany j.w.
Pochodzenie instalacji nie ma tu znaczenia.Masz stare niepotrzebne rzeczy, to napisz.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maggyk Wyświetlenie odpowiedziA w sumie skoro sezon ogórkowy - nie znacie się to ma być browar w Opolu, więc Heimat Melodie, o np. http://www.youtube.com/watch?v=pt3f0xJOh3ELwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cez Wyświetlenie odpowiedziJeśli jazz to w zestawie z sushi i tranzystorami.
Delvish nie Vader tylko Nergal i Behemoth...
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cez Wyświetlenie odpowiedzi...a tak na prawdę to nawet jeśli browar otworzy pasjonat piwa, to i tak będzie to zestaw proponowany j.w.
Pochodzenie instalacji nie ma tu znaczenia.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika diebels Wyświetlenie odpowiedziKoszt na pewno od 300 000 PLN (czeski ) do 300 000 Euro jeśli na niemieckim . przy wybiciu do 10 hl to może się zwrócić i z 15 lat. . Robiłem taką kalkulacje kiedyś na takie wybicie. Chyba że większe np.50 hl.
lub taka
a może taka:
Mam dalej wymieniać przykłady?Last edited by abernacka; 2010-07-22, 21:35.
Comment
-
-
Kaspar, a ostatnio rozmawiałem z przedstawicielem wysyła właściciela do bamberskich browarów, by sam wybrał. Jeśli właściciel sceduje to na piwowara to i tak bez znaczenia, bo wybiera się najtańsze piwa ale takie, które już się sprzedają na naszym rynku. Nikt nie będzie ryzykował.Last edited by e-prezes; 2010-07-22, 21:34.
Comment
-
Comment