Chcę otworzyć Browar restauracyjny w Opolu.

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kopyr
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2004.06
    • 9475

    #61
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
    I dlatego legalizacja używanego, niewiadomego pochodzenia sprzętu jest ciężko wykonalna.
    I dlatego rację ma Miro Drzewiecki, że Polska to dziki kraj.
    blog.kopyra.com

    Comment

    • Krzysztof
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2001.04
      • 1689

      #62
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
      Zgodnie z tym co piszą na stronie GUM legalizację przeprowadza producent, więc o wycieku do inwestora raczej mowy nie ma. Inwestor dostaje dokumentację, ale raczej nie pełną. IMHO, rzecz jasna. Inaczej nie miałoby to sensu.
      .... lub upoważniony przedstawiciel.....
      Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
      www.twojmalybrowar.pl

      Comment

      • e-prezes
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2002.05
        • 19260

        #63
        Masz rację. Zapomniałem dodać. Czy zmienia to postać rzeczy?

        Comment

        • Krzysztof
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2001.04
          • 1689

          #64
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
          Masz rację. Zapomniałem dodać. Czy zmienia to postać rzeczy?
          Zmienia w zakresie kto może ową procedurę prowadzić.

          Nie zmienia, w zakresie że sama procedura wymaga dużej cierpliwości od wnioskującego bez względu kto ją prowadzi.
          Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
          www.twojmalybrowar.pl

          Comment

          • e-prezes
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2002.05
            • 19260

            #65
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika StateMint Wyświetlenie odpowiedzi
            Heh widzę że temacik znowu się rozkręcił. ...
            A potem zamarł! Jakieś postępy?

            Comment

            • Micho441
              Kapitan Lagerowej Marynarki
              • 2008.04
              • 812

              #66
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
              I dlatego legalizacja używanego, niewiadomego pochodzenia sprzętu jest ciężko wykonalna.
              Rzemieślniczy,Sobótka jakoś sobie poradzili.Pracują na sprzęcie używanym.
              Często czytam na forum o kłopotach w założeniu browaru w Polsce.Co maja powiedzieć Norwegowie.Tam procedury są tak średnio liczyć na 1-1,5 roku załatwiania.

              Comment

              • e-prezes
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2002.05
                • 19260

                #67
                Widać dziś nie stanowi już to problemu. Zresztą nie wiemy ile czasu im to zajęło

                Comment

                • jacer
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  • 2006.03
                  • 9875

                  #68
                  Artezany i Pracownia jakoś sobie poradzili. Oczekiwanie na urzędnika trochę trwało, jak to w Polsce, ale dali radę.
                  Milicki Browar Rynkowy
                  Grupa STYRIAN

                  (1+sqrt5)/2
                  "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                  "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                  No Hops, no Glory :)

                  Comment

                  • e-prezes
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2002.05
                    • 19260

                    #69
                    Napisałem "ciężko możliwa" a nie "niewykonalna". I napisałem to w 2010 roku, kiedy Artezana jeszcze nie było.

                    Comment

                    • PiwnicaZamkowa
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2011.05
                      • 805

                      #70
                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
                      Czyli jednak powinniśmy pisać o tym, jaka powinna być muzyka i tapety? Spoko. To ja proponuję jazz.
                      Tylko jazz i okolice jazzu. No i oczywiście do tego bezdyskusyjnie dobre piwo. Sprawdzony układ :-)
                      Last edited by PiwnicaZamkowa; 2014-11-20, 00:35.

                      Comment

                      Przetwarzanie...
                      X