...tylko przedsiębiorstwem, w którego posiadaniu jest m in. Browar Cornelius (dawny Browar Kiper), wytwórnia win (Winmar) oraz napojów energetyzujących. Wg mnie wszystkie wpisy w liście piw zaczynające się "Sulimar, [nazwa piwa]" są błędne i powinny być zmienione na "Kiper, [nazwa piwa]" dla piw starszych oraz "Cornelius, [nazwa piwa]" dla piw aktualnie produkowanych.
Sulimar nie jest browarem...
Collapse
X
-
Comment
-
-
...tylko przedsiębiorstwem, w którego posiadaniu jest m in. Browar Cornelius (dawny Browar Kiper), wytwórnia win (Winmar) oraz napojów energetyzujących. Wg mnie wszystkie wpisy w liście piw zaczynające się "Sulimar, [nazwa piwa]" są błędne i powinny być zmienione na "Kiper, [nazwa piwa]" dla piw starszych oraz "Cornelius, [nazwa piwa]" dla piw aktualnie produkowanych.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
a można wiedzieć, z jakiegoż to powodu? no offence, z ciekawości pytam...Comment
-
Bo tak nazywa się firma. Nie ma browaru Kiper ORAZ Cornelius. Jest jeden browar. Po haśle "Kiper, Cornelius Weizen" właściciel orzekł że my tu kłamiemy więc z czystym sumieniem przemianowałem wątki na nieco potworkowate ale jak najbardziej zgodne ze stanem faktycznym konstrukcje "Sulimar, [nazwa piwa]".- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
-
Comment
-
Rzeczywiście Domin ma chyba rację. Z tym, że przy obecnych problemach z regionalizacją mi się bardziej podobałby zapis: "Heineken, Warka Strong" lub "Kampania Piwowarska, Lech Premium"...Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.Comment
-
Kolejna kwestia, tak przy okazji, to browar Boss. Dlaczego w spisie piw istnieje wpis "BOSS, Lubuskie" skoro wszyscy wiedzą, iż to piwo produkuje browar Witnica? Wg mnie obala to argument Art'a, iż nie ma piwa "Kiper, Cornelius Weizen". Piwa "BOSS, Lubuskie" też nie ma. Są za to "Cornelius, Weizen Bier" i "Witnica, Lubuskie".
Ja się nie czepiam błędów, ja po prostu widzę bałagan i twierdzę, iż osoby mniej zagłębione w temacie mogą mieć problemy ze znalezieniem poprawnego wątku...Comment
-
Kolejna kwestia, tak przy okazji, to browar Boss. Dlaczego w spisie piw istnieje wpis "BOSS, Lubuskie" skoro wszyscy wiedzą, iż to piwo produkuje browar Witnica? Wg mnie obala to argument Art'a, iż nie ma piwa "Kiper, Cornelius Weizen". Piwa "BOSS, Lubuskie" też nie ma. Są za to "Cornelius, Weizen Bier" i "Witnica, Lubuskie".
Ja się nie czepiam błędów, ja po prostu widzę bałagan i twierdzę, iż osoby mniej zagłębione w temacie mogą mieć problemy ze znalezieniem poprawnego wątku...
Na aktualnych kontretykietach piw z Witnicy (Porter z datą trwałości 4.03.2011) widnieje napis: "Producent/Produzzent/Producer: Browar Witnica S.A.".
Wnoszę z tego, że twór pod nazwą Browar Boss już nie istnieje (na co zwrócił uwagę domin81) i postuluję uwzględnienie tego faktu na liście browarów, w DP i w wątkach odpowiednich piw.Comment
-
O to to to! ;] Wg mnie piwa aktualnie produkowane powinny być opisane jako "Witnica, [nazwa piwa]", natomiast starsze piwa, już nie produkowane, powinny pozostać z opisem "BOSS, [nazwa piwa]". Analogicznie do poruszonej przeze mnie kwestii browaru Kiper/Cornelius.Last edited by domin81; 2010-06-15, 13:02.Comment
-
O to to to! ;] Wg mnie piwa aktualnie produkowane powinny być opisane jako "Witnica, [nazwa piwa]", natomiast starsze piwa, już nie produkowane, powinny pozostać z opisem "BOSS, [nazwa piwa]". Analogicznie do poruszonej przeze mnie kwestii browaru Kiper/Cornelius.Comment
Comment