Ja bym dorzucił intensywne przeżycia w stylu Amsterdam, Gulen Draak, Koreb Herbowe, Pink Killer no i Magnus.
p.s. To ostatnie jak zwykle polecam jako grzaniec, traci swą intensywną słodkość, za to pojawiają się wspaniałe nuty smakowe
Browar Bociana smaczny od rana
Słuchaj Zakładu Patologii Dźwięku w każdy czwartek od 22.00 na www.uwmfm.pl or die!!
Bardzo słodki jest Magnus od Jagiełły i Brewer Super Strong z Połczyna (choć nie wiem, czy to drugie jest jeszcze warzone).
Magnus i Brewer słodki ???
Spróbujcie Primatora Double 24%.....to jest dopiero zanzajer
Ostatnio spróbowałem tego piwa i miałem wrażenie, że ktoś w browarze wór cukru tam wsypał. Katastrofa !!! Po co oni tak to piwo warzą ??? Niech ktoś mi wytłumaczy ? Tu w ogóle smaku nie czuć, tylko ten podły cukier.
Zapomnieliście chyba o klasyku, Czarna Fortuna.
Swego czasu nieświadomie napiłem się porteru z Drebkau "Kirchers Brauhaus" http://www.browar.biz/galeria.php?id=11327
To był dopiero ulep.
Moje faworyty.
Fortuna Czarne, Koreb Herbowe, Namysłów Malina Beer, Edi Czekoladowe. To ostatnie może zemdlić po pierwszym łyku (o ile wcześniej "nie wykipi").
Jeszcze niedawno Czarnków Eire było stosunkowo słodkie. Ale to były dawne czasy.
Znaczy, że coś się zmieniło? Dawno nie piłem więc może wypada spróbować.
Ja Czarnków zacząłem pić jeszcze jak dyrektorem browaru był Jahns. Były to moje pierwsze doświadczenia młodego stażem piwosza z "regionalnymi" i wtedy Eire było słodkie.
Moje faworyty.
Fortuna Czarne, Koreb Herbowe, Namysłów Malina Beer, Edi Czekoladowe. To ostatnie może zemdlić po pierwszym łyku (o ile wcześniej "nie wykipi").
Jeszcze niedawno Czarnków Eire było stosunkowo słodkie. Ale to były dawne czasy.
Spróbuj tego Primatora 24%, to zobaczysz co to jest słodkie piwo !
Te, które wymieniłeś, wydadzą Ci się bardzo wytrawnymi, w porównaniu z tym czeskim
Comment