Jakie piwo?

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • delvish
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.11
    • 3508

Okocim tylko Porter. Resztę ichniejszych wyrobów możesz sobie podarować. Warka owszem 1,5l, tylko sprawdź to, o czym pisałem wyżej.
    Last edited by delvish; 2010-06-27, 14:51.
    "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
    (Frank Zappa)

"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

Comment

• tomson5
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2010.06
      • 18

Warka/TAtra a jest jakas różnica czy w tej butelce 1.5l czy w normalnej puszce/szkle ? Abe w Serbii było robione ?
      Last edited by tomson5; 2010-06-27, 14:55.

Comment

• delvish
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2004.11
        • 3508

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tomson5
        Warka/TAtra a jest jakas różnica czy w tej butelce 1.5l czy w normalnej puszce/szkle?
        Jest. Tylko 1,5l wersje były robione w Serbii. Jak jest teraz to nie wiem. Na etykiecie była informacja o producencie.
        "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
        (Frank Zappa)

"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

Comment

• tomson5
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2010.06
          • 18

Teraz to juz calkiem nie mam pojecia. A gdybyście mieli taka sytuacje ze jestście w zwykłym s pożywczaku i musicie cos wybrac ?? Ja zawsze brałem Tyskie lubPerłe ew Heineken. Przed chwila przeczytalem ze Perła to syf, co mi zostaje ?.......

Comment

• Pendragon
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛
            • 2006.03
            • 13952

Moment, z tego co pamiętam to tylko Tatra (1,5) była Serbii robiona. Warka nie. Na dodatek to był jednorazowy eksperyment i w tym roku już do tego nie wrócą.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Pendragon
              🥛🥛🥛
              • 2006.03
              • 13952

Teraz to juz calkiem nie mam pojecia. A gdybyście mieli taka sytuacje ze jestście w zwykłym s pożywczaku i musicie cos wybrac ?? Ja zawsze brałem Tyskie lubPerłe ew Heineken. Przed chwila przeczytalem ze Perła to syf, co mi zostaje ?.......
              Pozostaje ci picie syfu lub mineralki... Cóż - uroki życia w małej miejscowości na piwnej pustyni. Zresztą co ci szkodzi kupić sobie te "syfy" i wyrobienie sobie samemu zdania?
              Pewnie nawet coś ci tam podpasuje, ale miej świadomość, że gdybyś miał dostęp do innych (małych polskich, czeskich, niemieckich...) browarów, to nigdy więcej nie spojrzałbyś na piwa koncernowe.
              Last edited by Pendragon; 2010-06-27, 15:08.

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• tomson5
                Szeregowy Piwny Łykacz
                • 2010.06
                • 18

To wszystkie te sklepowe to jedno i to samo ?? A jak juz trzeba by było cos wybrac ?

Comment

• tomson5
                  Szeregowy Piwny Łykacz
                  • 2010.06
                  • 18

To gdybym mial sytuacje ze nie znał bym piwa jakies mało znane to było by lepsze od np tyskie ?

Comment

• Pendragon
                    🥛🥛🥛
                    • 2006.03
                    • 13952

To wszystkie te sklepowe to jedno i to samo ?? A jak juz trzeba by było cos wybrac ?
                    Już wspomniałem:
                    - jedź na zakupy do Lublina / Radomia
                    - a może i w Puławach jest jakiś lepiej zaopatrzony sklep - użyj wyszukiwarki
                    - poszukaj piw z Jagiełły (nie ma? namów sprzedawcę na sprowadzenie)
                    - kup sobie Perłę (Lubelskie to to samo) i Kasztelana
                    - potem kupuj wszystkie inne dostępne po kolei

Nie smakuje żadne a wyjazd nie wchodzi w rachubę - - pij mineralkę

Wybór należy do ciebie.
                    Last edited by Pendragon; 2010-06-27, 15:13.

Comment

• lisiewski
                      Porucznik Browarny Tester
                      • 2009.12
                      • 459

W sytuacji pustynnej polecam Ci bezalkoholowego Lech'a Free, ewentualnie jakiś kwas chlebowy.

Comment

• delvish
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2004.11
                        • 3508

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
                        Warka nie.
                        Owszem była. W tym roku Warki 1,5l ponownie się w handlu pokazały, ale gdzie robione to nie wiem. Nie interesowałem się tym tematem.
                        Od biedy możesz kupić Heńka w puszce, przynajmniej trochę nachmielony powinien być. No i sprawdź tę Warkę 1,5l. Być może dociera w twoje strony Łomża Wyborowa. Powinna być zauważalnie lepsza od Perły (choć taka sobie).
                        Last edited by delvish; 2010-06-27, 15:21.
                        (Frank Zappa)

Comment

• jacer
                          Pułkownik Chmielowy Ekspert
                          • 2006.03
                          • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvish
                          Od biedy możesz kupić Heńka w puszce, przynajmniej trochę nachmielony powinien być. No i sprawdź tę Warkę 1,5l.
                          Grolsch bardziej, Heniek gorzej wypada.
                          Milicki Browar Rynkowy
                          Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                          "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                          "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                          No Hops, no Glory :)

Comment

• Pendragon
                            🥛🥛🥛
                            • 2006.03
                            • 13952

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvish
                            Owszem była.
                            Ale Warka była tylko rozlewana do PETów tam, a warzona u nas. Nie wiem jak w tym roku to wygląda.
                            Tatra natomiast to był całkowicie serbski produkt. Tak to zapamiętałem. Mogę się mylić.

Comment

• delvish
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2004.11
                              • 3508

Warka była rozlewana w Hurbanovie i wożona tam z Żywca, ale pod koniec sezonu letniego była dostępna już w wersji z Serbii. Na etykiecie była informacja identyczna jak na Tatrze. Pamiętam, piłem, etykietę czytałem
                              P.S. Nie sądzę, żeby wozili piwo z Żywca do Serbii i z powrotem.
                              Last edited by delvish; 2010-06-27, 15:26.
                              (Frank Zappa)

Comment

• Pankracy
                                Major Piwnych Rewolucji
                                🥛🥛🥛🥛🥛
                                • 2007.10
                                • 2795

Niestety nie spotkałem się jeszcze w sklepie z takim piwem
                                Browar Jagiełło obecny jest w podpuławskich miasteczkach turystycznych. W Nałęczowie ich piwo jest sprzedawane pod nazwą Nałęczowskie, a w Kazimierzu Dolnym jako Kazimierskie.

W bliżej niesprecyzowanym terminie planowane jest w Puławach otwarcie minibrowaru. Na/i po ciekawe piwo w obecnej chwili proponuje wycieczkę do Radomia lub do Lublina (szczegóły w dziale forum: Piwo - gdzie).
                                Last edited by Pankracy; 2010-06-27, 15:32.

Comment

Przetwarzanie...