Jakie piwo?

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • tomson5
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2010.06
    • 18

Łomza wyborowa (tylko ta?) Heniek, Tatra w butelce to nie to co ta 1.5l nie ?(chodzi wam o ta plastikowa butelke ?) A Pilsner Urquell orientujecie sie ?
    Last edited by tomson5; 2010-06-27, 15:32.

Comment

• ART
      mAD'MINd
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2001.02
      • 23900

Podziwiam interlokutorów tomson5 spróbujże wszystkiego po sztuce i wybierz swoje najlepsze.

p.s. mam nadzieję że jesteś pełnoletni.
      Last edited by ART; 2010-06-27, 15:39.
      - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
      - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
      - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• tomson5
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2010.06
        • 18

mi to wszystko smakuje jednakowo /;/

Comment

• ART
          mAD'MINd
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2001.02
          • 23900

No to wymień co tam masz dostępnego, może nie da rady Ci pomóc
          Last edited by ART; 2010-06-27, 15:43.
          - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
          - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
          - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• tomson5
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2010.06
            • 18

na miejscu to mało ale nie raz nie ma mozliwosci i trzba cos wybrac, to tak: Heineken, Warka, Żywiec, Carlsberg, Perła, Kasztelan, Tatra, Okocim, Tyskie, ŻUbR, pilsner urquell
            Last edited by tomson5; 2010-06-27, 15:47.

Comment

• Pendragon
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛
              • 2006.03
              • 13952

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvish
              Warka była rozlewana w Hurbanovie i wożona tam z Żywca, ale pod koniec sezonu letniego była dostępna już w wersji z Serbii.
              Racja, teraz sobie przypomniałem o tym Hurbanovie, ale nie wiedziałem, że pod koniec była jednak w Serbii robiona.

ART - tomson5 już raz wymianiał co ma

W sumie to dyskusja sensu już nie ma. Co mogło być, to zostało powiedziane. Zaczynamy kręcić się w kółko.
              Last edited by Pendragon; 2010-06-27, 15:55.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Pankracy
                Major Piwnych Rewolucji
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2007.10
                • 2795

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tomson5
                na miejscu to mało ale nie raz nie ma mozliwosci i trzba cos wybrac, to tak: Heineken, Warka, Żywiec, Carlsberg, Perła, Kasztelan, Tatra, Okocim, Tyskie, ŻUbR, pilsner urquell
                W takiej sytuacji to ja bym zaproponował szklankę zimnej wody. Ale jako, że trzeba odpowiedzieć nowemu koledze poważne to napiszę Pilsner Urquell.

Comment

• delvish
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2004.11
                  • 3508

Pilsner Urquell ujdzie. Heniek tylko z puszki (nie z zielonej butelki), Łomza tylko Wyborowa, Warka/Tatra tylko 1,5l, o ile z Serbii. Do tego Okocim Porter i Porter Żywiecki oraz Lech Free. Wychodzi na to, że coś tam u siebie powinieneś znaleźć.
                  Last edited by delvish; 2010-06-27, 16:01.
                  "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
                  (Frank Zappa)

"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

Comment

• tomson5
                    Szeregowy Piwny Łykacz
                    • 2010.06
                    • 18

Ok wielkie dzieki za pomoc, masz racje teraz juz to w kółko to samo

Comment

• zgroza
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🍼
                      • 2008.03
                      • 3605

Kolego Tomsonie,
                      przed Tobą 3 rzeczy:
                      1. Próbować. Przy każdej okazji. Szczególnie na wyjazdach.
                      2. Szukać. Ciekawe piwa mają to do siebie, że trudno je znaleźć.
                      3. Czytać. Na początek polecam poczytanie, co to jest Kompania Piwowarska, Grupa Żywiec i Carlsberg Polska. I o tym, jak się produkuje piwo.
                      Lotna ekspozytura browaru

Też Was kocham.

Comment

• Latarnik
                        Premium Lamplighter
                        🥛🥛🥛🥛
                        • 2004.06
                        • 5027

Wejdź na stronę http://www.ciechan.com.pl/
                        Kliknij SKLEP ON-LINE
                        Zamów karton Ciechana Wybornego.
                        Będziesz zadowolony
                        5450 kapsli z wypitych piw
                        874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
                        "Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
                        https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
                        Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
                        https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna

Comment

• Pendragon
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🥛🥛🥛
                          • 2006.03
                          • 13952

Ciekawa propozycja, ale lepiej wybrać sobie różne produkty Ciechana, byle uzbierać 20 butelek.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• leona
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2009.07
                            • 5853

tomson5, śmiało pij Perłę i Pilsnera. Już przy pierwszej konfrontacji poczujesz różnicę a potem z górki - sprawdzisz czy ten tyski Pilsner jest tak dobry jak czeski, trafisz na Ciechana albo Jagiełłę i po nitce do kłębka. Gwarantuję że pod koniec wakacji nie będziesz się oglądał nawet za półkami GŻ, KP, CP, RU i Perły, no chyba, że w poszukiwaniu porterów

Trochę OT. Jaka powalająca różnica jest w Warce/Tatrze z Serbii? Pytam bo nie gustuję a zostałem jakiś czas temu poczęstowany Warką 1,5l i byłem pewien że chcą mnie otruć?

Comment

• delvish
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2004.11
                              • 3508

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona
                              Jaka powalająca różnica jest w Warce/Tatrze z Serbii?
                              Rok temu obie dało się wypić, bez niesmaku. A sprawdziłeś, czy w tym roku dalej są z Serbii?
                              Last edited by delvish; 2010-06-27, 17:53.
                              "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
                              (Frank Zappa)

"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

Comment

• JAckson
                                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                                🍼🍼
                                • 2004.05
                                • 6122

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART
                                Podziwiam interlokutorów tomson5 spróbujże wszystkiego po sztuce i wybierz swoje najlepsze.
                                Jest jeden głos rozsądku

Tomson5 jak masz do wyboru tylko piwa które wymieniłeś to nic Ci nie da wiedza o świetnych ale nieosiągalnych dla Ciebie piwach. Tak jak pisze Art - kup po sztuce i wybierz najsmaczniejsze dla Ciebie. Jak Ci żadne nie pasuje to pozostaje wyprawa do innego sklepu (kilka adresów znajdziesz tutaj lub zamów przez internet.
                                MM961
                                4:-)

Comment

Przetwarzanie...