Jadę do Czech... - ogłoszenia

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13952

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi

Tym niemniej, dzięki za interesującą wiadomość. Jeśli tam faktycznie byłeś, a nie wyczytałeś, to podaj dokładny adres tego browarku.
    Zdaje się, że sobie sam znalazłem - Albrechtická 227. Tylko nie wiem, czy pod tym adresem jest wyszynk, czy to tylko miejsce warzenia, albo adres właściciela.
    Last edited by Pendragon; 2010-07-04, 14:27.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• grew
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2009.05
      • 766

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
      Zdaje się, że sobie sam znalazłem - Albrechtická 227. Tylko nie wiem, czy pod tym adresem jest wyszynk, czy to tylko miejsce warzenia, albo adres właściciela.
      To chyba wyszynk: namiary (za komentarzem na www.pivniobzor.cz, w innych też tak widzę): Albrechtická 227, Krásná Studánka, Liberec, Loc: 50°48'38.242"N, 15°1'53.557"E

Comment

• Pendragon
        🥛🥛🥛
        • 2006.03
        • 13952

Już namierzyłem i dodałem na mapę. Pokazało mi ten sam budynek

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• zenek73
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2008.04
          • 16

ten browar znajduje się w budynku jednorodzinnym a właścicielka mówiła że warzy 1000 litrów piwa jednorazowo trochę trudno trafić ale z nawigacją powinno być bez problemowo my szukaliśmy około 30 minut miejscowi nie za bardzo wiedzieli dopiero listonosz pokazał drogę

Comment

• Pendragon
            🥛🥛🥛
            • 2006.03
            • 13952

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zenek73 Wyświetlenie odpowiedzi
            ten browar znajduje się w budynku jednorodzinnym a właścicielka mówiła że warzy 1000 litrów piwa jednorazowo trochę trudno trafić ale z nawigacją powinno być bez problemowo my szukaliśmy około 30 minut miejscowi nie za bardzo wiedzieli dopiero listonosz pokazał drogę
            Noto jeszcze spójrz na moją mapę (link w stopce) i potwierdź, czy to dobra lokalizacja.

Druga sprawa - jeśli nie chcesz narazić się na solidny opie... to pisz gramatycznie. Tutaj obowiązują kropki, przecinki i zdania z dużej litery

Trzecia kwestia - to wszystko jest nie na temat...
            Last edited by Pendragon; 2010-07-04, 18:22.

Comment

• zenek73
              Szeregowy Piwny Łykacz
              • 2008.04
              • 16

Tak to tam , masz rację że nie na temat ale ktoś chce tam jechać a ja byłem w tygodniu więc informuję że browar czynny.

Comment

• bastion
                Major Piwnych Rewolucji
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2006.10
                • 1144

14.08
                Wizyta w Litovlu na dniu browaru- ''Litovelsky Otvirak''.
                Olomouc ze swoim reaktywowanym Svatovaclavskim Original.
                Rożnov Pod Radhostem i jego nowy browarek.
                I tradycyjnie Ostrava Svinov -''U Śimka''.
                Transport kolejowy.
                Gdyby ktoś tam akurat bywał w tym czasie.....

Comment

• becik
                  🍼🍼
                  • 2002.07
                  • 14999

Czy ktoś wie jak dojechać w Pradze do "Třebonický rukodělný pivovárek"?
                  Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• bastion
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2006.10
                    • 1144

Metro linia ''B'' do stacji Luka.
                    Potem przesiadka w autobus nr. 249 i tyle...

Dalej już trzeba się orientować, i Zauważ że chociaż są pewne odchyłki, to otwierają o 18.30.
                    Praktycznie codziennie tutaj:http://pivni.info/news/1-co-je-na-cepu.html#perm24334 informują o której otwierają, i co mają nalewanego.

Comment

• Pendragon
                      🥛🥛🥛
                      • 2006.03
                      • 13952

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bastion Wyświetlenie odpowiedzi
                      Praktycznie codziennie tutaj:http://pivni.info/news/1-co-je-na-cepu.html#perm24334 informują o której otwierają, i co mają nalewanego.
                      A to widzę, że oprócz swojego jednego leją także piwko z innych browarów. Ostatnio mieli Skalaka 11, Dudaka 12, a teraz zapewne już raczą się Koutską Desitką.

Comment

• bastion
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🥛🥛🥛🥛🥛
                        • 2006.10
                        • 1144

Tak, zazwyczaj mają tylko jedno swoje piwo, + oferta z innych małych browarów.
                        Z drugiej strony w taki gorący czas wystartować z 17*... to niezła jazda.

Comment

• abernacka
                          🥛🥛🥛🥛
                          • 2003.12
                          • 10861

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
                          (...)Libereca - Krásna Studánka (jeżeli browar będzie już działał). Dwa wolne miejsca się znajdą.
                          Browar działa więc już nic nie stoi na przeszkodzie aby zawitać do Krásná Studánki w sobotni zlotowy poranek.
                          Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• hellbilly
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2010.07
                            • 6

Jeśli ktoś trafi w okolice Karpacza to po drugiej stronie granicy jest miasteczko Vrchlabi i jest tam taki minibrowar i zarazem Muzeum Browarnictwa "Pivovarska Baszta". Mozna nawet przenocowac bo maja pokoje. Robia dobre piwo w rozsadnej cenie 30 koron za 0.40 l . Ciemne bylo najlepszym jakie pilem w Czechach. Do tego genialnie wrecz zrobiona golonka i gulasz piwny.

Comment

• ada13
                              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                              • 2004.03
                              • 128

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika hellbilly Wyświetlenie odpowiedzi
                              Jeśli ktoś trafi w okolice Karpacza to po drugiej stronie granicy jest miasteczko Vrchlabi i jest tam taki minibrowar i zarazem Muzeum Browarnictwa "Pivovarska Baszta". Mozna nawet przenocowac bo maja pokoje. Robia dobre piwo w rozsadnej cenie 30 koron za 0.40 l . Ciemne bylo najlepszym jakie pilem w Czechach. Do tego genialnie wrecz zrobiona golonka i gulasz piwny.
                              Browar już dawno został opisany tutaj:

Warto trochę poczytać zanim napiszę się posta.

Comment

• Doodeck
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2003.05
                                • 1612

Jutro wybieram się samochodem do Ostravy na piwne zakupy w którymś z marketów.
                                Osoby zainteresowane proszę o PW.
                                Dalekosiężny
                                Obserwator
                                Obiektów
                                Dynamicznie
                                Epatujących
                                Ciekawymi
                                Koncepcjami

Comment

Przetwarzanie...
                                X