Jak już wcześniej wspominałem coś w stylu instrukcji kiedyś miał Namysłów. W załączniku są trzy zdjęcia. Pierwsza strona mi gdzieś uciekła ale i tak na niej nic ciekawego nie było.
Czy browar powinien "edukować" sprzedawcę piwa beczkowego?
Collapse
X
-
No pełna profeska! Jak widać i w Polsce można, ale nigdy bym Namysłowa nie podejrzewał o taką ulotkęPiwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Bardzo dobry wątek, poruszający ważne sprawy.
Uważam, że każdy browar powinien organizować obowiązkowy kurs obsługi beczek KEG, skierowany do wszystkich chętnych do podpisania umowy o dostawę piwa. Wystarczy 2-3h szkolenie w browarze, aby przekazać wszystko, co najbardziej istotne. Taki w pełni przeszkolony osobnik, w momencie podpisywania umowy o dostawę beczek do jego knajpy, powinien także podpisać zobowiązanie, mówiące o tym, że będzie tych nauczonych zasad bezwględnie przestrzegał. Jeśli jednak zrobi inaczej, browar będzie miał prawo do natychmiastowego zerwania umowy. Browar powinien mieć swojego inspektora, który to, będzie wyrywkowo sprawdzał poszczególne piwiarnie i robił raport dla browaru. Przy dzisiejszej ilości miejsc z piwem beczkowym, wystarczyłaby jedna osoba, aby skontrolować całą Warszawę i okolice. Może to wygląda jak system policyjny, ale inaczej się chyba nie da rozwiązać tego polskiego problemu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika petrus33 Wyświetlenie odpowiedzi..
Uważam, że każdy browar powinien organizować obowiązkowy kurs obsługi beczek KEG, skierowany do wszystkich chętnych do podpisania umowy o dostawę piwa. Wystarczy 2-3h szkolenie w browarze, aby przekazać wszystko, co najbardziej istotne. Taki w pełni przeszkolony osobnik, w momencie podpisywania umowy o dostawę beczek do jego knajpy, powinien także podpisać zobowiązanie, mówiące o tym, że będzie tych nauczonych zasad bezwględnie przestrzegał. Jeśli jednak zrobi inaczej, browar będzie miał prawo do natychmiastowego zerwania umowy. Browar powinien mieć swojego inspektora, który to, będzie wyrywkowo sprawdzał poszczególne piwiarnie i robił raport dla browaru....
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emes Wyświetlenie odpowiedziTo jakaś dziecinada. Nikt lub prawie nikt nie pozwoli, że w jego firmie kręcił się jakiś "inspektor" z nadania sprzedawcy. Dla właściciela pubu browar jest zwykłym sprzedawcą. Sprzedawca czyli browar musiałby na głowę upaść, żeby puby szantażować jakimiś swoimi inspektorami. Puby po prostu zmienią dostawcę piwa, na takiego, co się nie bawi w państwo policyjne i nie przysyła niezaproszonych inspektorów w ramach "kontroli".
Comment
-
-
Większość barmanów jest z "łapanki" (ot, studenci dorabiający...), którym nie zależy na tym co robi. Taki kurs to zbędny wydatek dla browaru. Tym niemniej zgadzam się, że edukacja jest w tym temacie ważna. Ważna także dla Sanepidu, więc ważna dla wszystkich.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziWażna także dla Sanepidu, więc ważna dla wszystkich.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika petrus33 Wyświetlenie odpowiedzi(...) Browar powinien mieć swojego inspektora, który to, będzie wyrywkowo sprawdzał poszczególne piwiarnie i robił raport dla browaru. Przy dzisiejszej ilości miejsc z piwem beczkowym, wystarczyłaby jedna osoba, aby skontrolować całą Warszawę i okolice. Może to wygląda jak system policyjny, ale inaczej się chyba nie da rozwiązać tego polskiego problemu.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Małażonka Wyświetlenie odpowiedziPetrus33, otwórz knajpę z chłodnią
(...)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Małażonka Wyświetlenie odpowiedziIdąc Twoim tokiem myślenia, każda knajpa serwująca piwa danego browaru, powinna miec swojego "inspektora" nadzorującego wszystkie etapy procesu warzenia i efekt finalny- "inspektora" dobrze wyszkolonego. Tylko kto za to zapłaci: browar, czy restaurator????
Przeczytaj o tym, kto powinien mieć inspektora ze dwa razy i wtedy dopiero zabieraj głos.
Kto ma płacić za inspektora ? Oczywiście, że browar. A to dlatego, że browarowi powinno najbardziej zależeć na dobrej opinii klientów wszystkich knajp, do których sprzedaje piwo. Nie wyobrażam sobie, jako właściciel browaru, żeby moje piwo sprzedawane z beczki było ciepłe lub zepsute, bo jakiemuś pizdnesmenowi-restauratorowi nie chce się wydać kasy na lodówkę. Ja bym takiemu cwaniaczkowi po prostu piwa swojego nie sprzedał......WON !!!
Czy ty nie widzisz, że knajpy prowadzone są przez motłoch, gangsterów i ludzi z ulicy, którzy nie odróżniają stouta od pilsa ?
Czy ty nie widzisz jak niski jest poziom serwowania piwa i wiedzy o nim ?
Toż to mój kot to wszystko dawno zauważył.
Czy to jest tak trudno zrozumieć w tym naszym dzikim kraju......zlitujcie się ludzie ? Czy Wy macie swoje mózgi przeżarte jakimś cwaniactwem i ciągłym kombinowaniem pod stołem ?? Czemu Wy cały czas bronicie tych zasranych patałachów, którym się wydaje, że są wielkimi właścicielami pubów ?? Czemu to robicie ? Bo takie odnoszę wrażenie cały czas. Swoimi wypowiedziami usprawiedliwiacie ciągle tych wszystkich palantów, co to na prąd nie mają. Bronicie tych co krzyczą, że im piwo beczkowe nie schodzi......no bo 8zł za 0.25L kosztuje. Jak się to czyta, to żal d.....ściska. Pewnie zaraz odezwie się ten mądrala i powie mi, że nie ma obowiązku czytania. Pogonię go, jak babcię kochamLast edited by petrus33; 2010-07-25, 23:40.
Comment
-
-
No, jeśli ktoś nie czyta, to raczej Ty... trzeci raz apeluję, że jestem kobietą i za taką wolałabym byc uważana...
A wracając do Twoich postów: dobry zwyczaj wymaga - najpierw się przedstaw, a potem dyskutuj (jakbyś się nie domyślił, chodzi o wypełnienie profilu)...
Comment
-
-
Podobno browary traktują knajpy (oprócz kanału sprzedaży oczywiście) jako formę reklamy i promocji to niech dbają o właściwe przechowywanie i podawanie swoich produktów. Podawanie bo nalewanie w Polsce Piwa woła o pomstę do nieba.Pawełek 11.12.2006 godz. 14.51
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika petrus33 Wyświetlenie odpowiedziBardzo dobry wątek, poruszający ważne sprawy.
Uważam, że każdy browar powinien organizować obowiązkowy kurs obsługi beczek KEG, skierowany do wszystkich chętnych do podpisania umowy o dostawę piwa. Wystarczy 2-3h szkolenie w browarze, aby przekazać wszystko, co najbardziej istotne. Taki w pełni przeszkolony osobnik, w momencie podpisywania umowy o dostawę beczek do jego knajpy, powinien także podpisać zobowiązanie, mówiące o tym, że będzie tych nauczonych zasad bezwględnie przestrzegał. Jeśli jednak zrobi inaczej, browar będzie miał prawo do natychmiastowego zerwania umowy. Browar powinien mieć swojego inspektora, który to, będzie wyrywkowo sprawdzał poszczególne piwiarnie i robił raport dla browaru. Przy dzisiejszej ilości miejsc z piwem beczkowym, wystarczyłaby jedna osoba, aby skontrolować całą Warszawę i okolice. Może to wygląda jak system policyjny, ale inaczej się chyba nie da rozwiązać tego polskiego problemu.
Jak wół stoi, że to browar musi mieć takiego człowieka.Last edited by petrus33; 2010-07-26, 00:01.
Comment
-
-
Petrus33, tronuj swoje wypowiedzi, bo poza tym że nie ma obowiązku czytania forum, to powiem więcej - także nie ma obowiązku uczestnictwa w BrowarBizie. Nie życzę sobie abyś rozładowywał swoje frustracje tutaj i obrażał hurtem wszystkich jak leci.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piotrsh Wyświetlenie odpowiedziPodobno browary traktują knajpy (oprócz kanału sprzedaży oczywiście) jako formę reklamy i promocji to niech dbają o właściwe przechowywanie i podawanie swoich produktów. Podawanie bo nalewanie w Polsce Piwa woła o pomstę do nieba.
Jak w Nowym Sączu zamówiłem Okocim Pszeniczne z butelki i widziałem co się święci zażyczyłem sobie "ale z drożdzami !" w odpowiedzi usłyszałem "napewno nie".
Czy ktoś wie, bo może się mylę ale chyba Guimess nadaje jakieś certyfikaty lokalom które sprzedają to zacne piwo z kija?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gringo-sl Wyświetlenie odpowiedziJak w Nowym Sączu zamówiłem Okocim Pszeniczne z butelki i widziałem co się święci zażyczyłem sobie "ale z drożdzami !" w odpowiedzi usłyszałem "napewno nie".
No akurat w Okocimiu pszenicznym ni ma drożdży.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
Comment