Czy browar powinien "edukować" sprzedawcę piwa beczkowego?

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kopyr
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2004.06
    • 9475

    #46
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
    Zdyscyplinuje przedsiębiorcę, by tego dopilnował. Nauczyć, nie nauczy jak ktoś jest betonem. Może poszukać kogoś na poziomie.
    Ja się w CK strułem jedzeniem, nie piwem, choć i do piwa (czy jego serwowania) można się przyczepić.
    Delvish, zatem zlikwiduj SANEPID, najlepiej atomówką
    Nie zdyscyplinuje, bo SANEPID nie jest w stanie tego zweryfikować, czy pracownik myje ręce. SANEPID może sprawdzić, czy pracownik podpisał, że umył ręce, a to spora różnica.
    blog.kopyra.com

    Comment

    • Małażonka
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.03
      • 4602

      #47
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
      Według mnie gorszy jest PIP. Na dzień dobry mandat a później zobaczymy co tu pan ma.
      A to ciekawe, co piszesz. Przyznam, że jestem szczerze zainteresowana Twoim doświadczeniem, gdyż sama pracuję w tej instytucji. Jeśli można prosić, to proszę o PW

      Comment

      • e-prezes
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2002.05
        • 19269

        #48
        I czego dowodzi ta dyskusja? Że owa instytucja nie jest potrzebna?! Chciałbym zwrócić uwagę, że nie to jest meritum tego wątku

        Comment

        • fidoangel
          Major Piwnych Rewolucji
          🥛🥛🥛
          • 2005.07
          • 3489

          #49
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Małażonka Wyświetlenie odpowiedzi
          A to ciekawe, co piszesz. Przyznam, że jestem szczerze zainteresowana Twoim doświadczeniem, gdyż sama pracuję w tej instytucji. Jeśli można prosić, to proszę o PW
          Nic jej nie mów !!!!!!!!
          "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

          Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

          Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
          Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
          Sprawdź >>>Przewodnik<<<

          Comment

          • petrus33
            Gość
            • 2008.01
            • 888

            #50
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
            Dla jednych spuszczenie wody za sobą w toalecie jest problemem, o umyciu rąk nie wspomnę... to o jakich zasadach dobrej praktyki sanitarnej można w Polsce mówić. Może i jest to także w interesie przedsiębiorcy, ale niekoniecznie jego personelu.
            "Nadzorca" nie będzie konieczny jeśli wzrośnie świadomość ludzi, a skoro oni tej świadomości z domu nie wynoszą, to dobrze nigdy nie będzie
            Dokładnie jest jak piszesz.
            Niedawno apelowałem do fachowców na tym portalu......Przecież są tu ludzie mieszkający poza Polską długie lata, w Niemczech, Belgii czy Holandii. Zapewne wiedzą jak się w tamtych krajach te sprawy rozwiązuje. Niech podzielą się informacjami.......i cisza jak w grobie

            Comment

            • darekd
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🍺🍺🍺
              • 2003.02
              • 12675

              #51
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika petrus33 Wyświetlenie odpowiedzi
              Niedawno apelowałem do fachowców na tym portalu......Przecież są tu ludzie mieszkający poza Polską długie lata, w Niemczech, Belgii czy Holandii. Zapewne wiedzą jak się w tamtych krajach te sprawy rozwiązuje. Niech podzielą się informacjami.......i cisza jak w grobie
              Niespecjalnie uważam się za fachowca, ale mieszkałem w innym kraju i w tym dziale, w poście 13. podzieliłem się spostrzeżeniami, wystarczy chcieć przeczytać

              Comment

              • petrus33
                Gość
                • 2008.01
                • 888

                #52
                O Prazdroju czytałem i dzięki za te informacje. Jednak chciałby zobaczyć jak to wyglada w innych krajach. Wiele osób na tym portalu z pewnością wie jakie są procedury w tych krajach. W końcu są to pasjonaci piw wszelakich i organizują nawet objazdowe wycieczki, gdzie zwiedzają kilkanaście browarów. Mogliby się podzielić swoimi spostrzeżeniami.

                Comment

                • darekd
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🍺🍺🍺
                  • 2003.02
                  • 12675

                  #53
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika petrus33 Wyświetlenie odpowiedzi
                  O Prazdroju czytałem i dzięki za te informacje. Jednak chciałby zobaczyć jak to wyglada w innych krajach. Wiele osób na tym portalu z pewnością wie jakie są procedury w tych krajach. W końcu są to pasjonaci piw wszelakich i organizują nawet objazdowe wycieczki, gdzie zwiedzają kilkanaście browarów. Mogliby się podzielić swoimi spostrzeżeniami.
                  to był inny kraj... podobne procedury stosują też niektóre niemieckie browary
                  Last edited by darekd; 2010-07-27, 14:49.

                  Comment

                  • Marusia
                    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                    🍼🍼
                    • 2001.02
                    • 20221

                    #54
                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
                    Piwo w Spiżu jest bylejakie, ale raczej nie zepsute.
                    Chyba żartujesz - właśnie bywa zepsute, i to obrzydliwie.
                    www.warsztatpiwowarski.pl
                    www.festiwaldobregopiwa.pl

                    www.wrowar.com.pl



                    Comment

                    • kopyr
                      Pułkownik Chmielowy Ekspert
                      • 2004.06
                      • 9475

                      #55
                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
                      Chyba żartujesz - właśnie bywa zepsute, i to obrzydliwie.
                      Nie trafiłem.
                      blog.kopyra.com

                      Comment

                      • Marusia
                        Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                        🍼🍼
                        • 2001.02
                        • 20221

                        #56
                        To masz jakieś niebywałe szczęście.
                        www.warsztatpiwowarski.pl
                        www.festiwaldobregopiwa.pl

                        www.wrowar.com.pl



                        Comment

                        • kopyr
                          Pułkownik Chmielowy Ekspert
                          • 2004.06
                          • 9475

                          #57
                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
                          To masz jakieś niebywałe szczęście.
                          Aż tak to nie, trafiłem wiele razy na piwo bardzo słabe, ale nie określiłbym go jako zepsute. Piwo, które ma być pszenicą, a nie smakuje jak pszenica, nie jest dla mnie piwem zepsutym, na ten przykład.
                          blog.kopyra.com

                          Comment

                          • emes
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2003.08
                            • 4275

                            #58
                            Temat zrodził się zapewne z przykładu Baru Rock i spotkania w nim sekcji warszawskiej i administracji Browar.biz. Tymczasem problem takich pubów jak Bar Rock jest zupełnie inny. Tam raczej nie trzeba nikogo edukować ani przeprowadzać kontroli jak podłączać beczkę z piwem, tam po prostu nie ma warunków, żeby w 30-o stopniowym upale w lokalu sprzedawać piwo niepasteryzowane. W lokalu nie ma żadnej klimatyzacji, nawet proste wywietrzniki nie działają. Nawet przy otwartych oknach w dniach największych upałów w tym lokalu było ok 30-u stopni. W loży Vip nie działał wywietrznik, jak byłem tam z pół roku temu też nie działał. Koszt takiego wywietrznika to ok 50 zł, a nie podaję najtańszego. Jak oni nawet takiego wywietrznika przez pół roku nie potrafią wymienić, to np klimatyzacja to chyba jakaś inna epoka.

                            Comment

                            • abernacka
                              Generał Wszelkich Fermentacji
                              🥛🥛🥛🥛
                              • 2003.12
                              • 10862

                              #59
                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika petrus33 Wyświetlenie odpowiedzi
                              (...)W końcu są to pasjonaci piw wszelakich i organizują nawet objazdowe wycieczki, gdzie zwiedzają kilkanaście browarów. Mogliby się podzielić swoimi spostrzeżeniami.
                              Wydawało mi się że chodzi ci cały czas o lokale a nie browary.
                              W browarze piwo popijam z tanka, względnie z kega a do lokali gastronomicznych nie chadzam, bo po co!
                              Last edited by abernacka; 2010-07-27, 17:56.
                              Piwna turystyka według abernackiego

                              Comment

                              • ART
                                mAD'MINd
                                🥛🥛🥛🥛🥛
                                • 2001.02
                                • 23960

                                #60
                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emes Wyświetlenie odpowiedzi
                                Temat zrodził się zapewne z przykładu Baru Rock i spotkania w nim sekcji warszawskiej i administracji Browar.biz. Tymczasem problem takich pubów jak Bar Rock jest zupełnie inny. Tam raczej nie trzeba nikogo edukować ani przeprowadzać kontroli jak podłączać beczkę z piwem, tam po prostu nie ma warunków, żeby w 30-o stopniowym upale w lokalu sprzedawać piwo niepasteryzowane. W lokalu nie ma żadnej klimatyzacji, nawet proste wywietrzniki nie działają. Nawet przy otwartych oknach w dniach największych upałów w tym lokalu było ok 30-u stopni. W loży Vip nie działał wywietrznik, jak byłem tam z pół roku temu też nie działał. Koszt takiego wywietrznika to ok 50 zł, a nie podaję najtańszego. Jak oni nawet takiego wywietrznika przez pół roku nie potrafią wymienić, to np klimatyzacja to chyba jakaś inna epoka.
                                No i rodzi się pytanie czy browar powinien był sprzedawac piwo do lokalu, który nie ma warunków by serwować jego piwo.
                                - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                                - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                                - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

                                Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X