Czy mając do wyboru piwo z minibrowaru (świeżo warzone) w cenie identycznej jak piwo popularnych marek (Tyskie, Żywiec, Lech itd.)czyli w granicach 5-7 zł zdecydowalibyści się na regularne kupowanie warzonego świeżo piwa nieznanej marki, ze względu tylko i wyłącznie na fakt iż jest to świeże piwo czy jednak zdecydowałoby zaufanie do sprawdzonych producentów ? Wasze szczere opinie będą mi bardzo potrzebne ze względu na pomysł utworzenia takiego minibrowaru w niedużym mieście (ok. 140 tyś mieszkańców). Całe zagadnienie dotyczy tylko i wyłącznie regularnych zakupów a nie jednorazowej próby. Dziękuje i pozdrawiam !
Piwo z minibrowaru czy standard ? Ankieta
Collapse
X
-
Oj taką ankietę to przeprowadź na potencjalnej grupie docelowej - nie opieraj swych decyzji na podstawie niemiarodajnych danych zebranych w BrowarBizie, wszak tu sami piwni maniacy są...- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika beqson Wyświetlenie odpowiedziCzy mając do wyboru piwo z minibrowaru (świeżo warzone) w cenie identycznej jak piwo popularnych marek (Tyskie, Żywiec, Lech itd.)czyli w granicach 5-7 zł zdecydowalibyści się na regularne kupowanie warzonego świeżo piwa nieznanej marki, ze względu tylko i wyłącznie na fakt iż jest to świeże piwo czy jednak zdecydowałoby zaufanie do sprawdzonych producentów ? Wasze szczere opinie będą mi bardzo potrzebne ze względu na pomysł utworzenia takiego minibrowaru w niedużym mieście (ok. 140 tyś mieszkańców). Całe zagadnienie dotyczy tylko i wyłącznie regularnych zakupów a nie jednorazowej próby. Dziękuje i pozdrawiam !
Z drugiej strony jest boom na piwa z małych browarów. W zasadzie, jeśli tylko ktoś ma głowę na karku i słucha trochę czego oczekuje rynek, choćby poprzez lekturę browar.biz to jest skazany na sukces. Co do regularnych zakupów, to oczywiście wszystko zależy, nie codziennie jada się obiad w ekskluzywnej restauracji, tak i niecodziennie idzie się na piwo po 8-12zł/0,5L.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika beqson Wyświetlenie odpowiedziCałe zagadnienie dotyczy tylko i wyłącznie regularnych zakupów a nie jednorazowej próby.Last edited by noodles; 2010-07-23, 07:54.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika beqson Wyświetlenie odpowiedzi3 razy w tyg powiedzmy
Art ma rację i wyniki możesz zebrać tu bardzo optymistyczne.
Ankieta w tym miejscu nie ma dużego sensu.
Ważny jest też fakt, czy piwo będzie sprzedawane w wersji butelkowej np. w sklepiku przy takim minibrowarze (przy niższej cenie niż w części restauracyjnej). Konsumpcja domowa w Polsce jest wciąż dominującą.
Comment
-
-
Ważny jest też fakt, czy piwo będzie sprzedawane w wersji butelkowej np. w sklepiku przy takim minibrowarze (przy niższej cenie niż w części restauracyjnej). Konsumpcja domowa w Polsce jest wciąż dominującą.
Comment
-
-
Jeżeli w zachodniej części Europy takie rozwiązanie z powodzeniem funkcjonuje, dlaczego u nas nie miałoby?
Comment
-
-
I tą kwestię rozwiązano bezboleśnie. Jeżeli tzw. "okienka" nie posiada browar, klient, który kupuje piwo na wynos otrzymuje je dopiero przed opuszczeniem lokalu. Proste, jak budowa cepa.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziI tą kwestię rozwiązano bezboleśnie. Jeżeli tzw. "okienka" nie posiada browar, klient, który kupuje piwo na wynos otrzymuje je dopiero przed opuszczeniem lokalu. Proste, jak budowa cepa.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika slawekkazek Wyświetlenie odpowiedziWarunek nie do spełnienia. Piwo w sklepiku przy restauracji (w praktyce w samej restauracji) nie może być tańsze niż w środku, bo to przecież klasyczny "strzał w stopę". Dumam i dumam, ale nie bardzo przychodzi mi do głowy przykład, by piwo z browaru restauracyjnego było dostępne "do domu" po niższej cenie niż w browarze (restauracji) - oczywiście rozpatruję sytuację na rodzimym rynku. Taki węzeł gordyjski - ale może do rozwiązania ?!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika beqson Wyświetlenie odpowiedziniedużym mieście (ok. 140 tyś mieszkańców).
Zobacz sobie w jakich dziurach funkcjonują browary w Czechach lub na tzw zachodzie opisywane przez forumowiczów szczególnie Abernackiego.
U nas z kolei w malutkim Szczyrzycu funkcjonuje mały brewpub z piwem butelkowym w ofercie i planuje się reaktywację kolejnego browaru kilkaset metrów dalej. Można ?
Pytanie nas tutaj na forum nie ma faktycznie sensu bo nie jesteśmy wyłącznie z okolic owego "małego 140-tysięcznego miasta" (nawet nie wiemy jakiego ) a z całej Polski i nieliczni zza granicy. Nie jesteśmy po prostu reprezentatywni w przypadku Twojego pytania. No i to że dla nas to pytanie retoryczne to też inna sprawaPiętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Przykład Szczyrzyca nie jest trafny. Ten browar restauracyjny to raczej zachcianka właściciela, a nie ekonomicznie opłacalne przedsięwzięcie. Było już o tym wielokrotnie pisane."You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
Comment
-
Comment