które to morawskie głubczyckie było wcześniej raciborskim
Nowe piwo z Raciborza
Collapse
X
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie). -
Nie zdążyli zamieścić, taki krotki to był epizod.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
-
Miało być ale władze Raciborza nie wyraziły zgody na użycie nazwy miasta na etykiecie piwa nie ważonego w Raciborzu.
Etykieta rzeczywiście zbyt podobna do innych (bo tych z tą samą szatą graficzną jest dużo więcej).Comment
-
Comment
-
-
pifko miałem okazję przetestować w piątek i rzeczywiście wrażenia pozytywne. pozostawia bardzo fajny posmak, nawet po troszkę dłuższym przetrzymaniu w ustach - a właśnie na tej sprawie zarobiło u mnie minus kilka marek. co do dostępności to chyba jest nie najgorzej, z rekomendacji wziąłem z ostatnią dostawą. a jeżeli chodzi o sam browar to czekam jeszcze na powrót Twierdzowego :]Comment
-
nowy artykuł z lokalnej prasy o browarze. Informacje... nie wiem... trochę przekoloryzowane i jakby nieco nieaktualne (informacja o tym że piwo będzie dopiero rozlewane a wszyscy pracują nad zgrywaniem sprzętu- a została już rozlana conajmniej jedna warka).Comment
-
-
http://www.nowiny.pl/artykul.php?a=show_art&ida=62736
nowy artykuł z lokalnej prasy o browarze. Informacje... nie wiem... trochę przekoloryzowane i jakby nieco nieaktualne (informacja o tym że piwo będzie dopiero rozlewane a wszyscy pracują nad zgrywaniem sprzętu- a została już rozlana conajmniej jedna warka).
Czy wiadomo coś, gdzie będzie dostępne w w Raciborzu w wersji lanej?Comment
-
-
a może mają w planach otwarcie coś bezpośrednio związanego z browarem /piwiarnię przy browarze/, ewentualnie czy jest możliwa degustacja niefiltrowanej i niepasteryzowanej wersji? domyślam się, że to marzenia ściętej głowy...
czy mają w planach inne piwa, czy koncentrują się na jednym?
Z góry dziękiComment
-
o, w takim razie mam zestaw pytań
a może mają w planach otwarcie coś bezpośrednio związanego z browarem /piwiarnię przy browarze/, ewentualnie czy jest możliwa degustacja niefiltrowanej i niepasteryzowanej wersji? domyślam się, że to marzenia ściętej głowy...
czy mają w planach inne piwa, czy koncentrują się na jednym?
Z góry dziękiComment
Comment