Zwrot butelek w Niemczech

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • abernacka
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.12
    • 10862

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgroza Wyświetlenie odpowiedzi
    Wszystko zależy od ustawień automatu. Mi przyjął (co prawda w Danii) butelkę bez kodu nie dalej jak dziś.
    Jakie automaty? Jakie okienka?
    Nie lepiej kupować bezpośrednio w browarze?
    Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• Cooper
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🍼🍼
      • 2002.11
      • 6057

he he he w Niemczech akurat to rozsądne bo tam browarów jest tyle co u nas sklepów z browarem.
      Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
      1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• pawel32
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2006.04
        • 52

W Real-u w Schwedt automat przyjmuje butelki bez względu na rodzaj etykiety czy też jej brak. Bączki po Noteckim także, ale kiedyś nie przyjął mi butelki Steine II, także nie wiem czy był to jakiś felerny egzemplarz czy wogóle tych starszych bączków nie przyjmuje. Fakt, że niemieckich piw w Steine II nie widziałem.

Comment

• aMarcin
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2005.08
          • 152

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pawel32 Wyświetlenie odpowiedzi
          Najbliżej te butelki oddasz w sklepie Getränke von A-Z w Löcknitz. Nie ma z tym żadnych problemów, etykieta jest bez znaczenia, butelki przyjmuje pani przy kasie.
          A 10 m dalej w Rewe jest automat do butelek.

Comment

• sibarh
            🥛🥛🥛
            • 2005.01
            • 10387

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Hoxton Wyświetlenie odpowiedzi
            Mam pytanie dotyczące zwrotu butelek....
            Mieszkam w przygranicznym Szczecinie ...
            Cholera... mieszkasz w Szczecinie i nas pytasz o zwrot flaszek w sklepie
            Wstyd ...
            2800 nowe piwa opisałem na forum
            Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
            Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• Hoxton
              Kapral Kuflowy Chlupacz
              • 2009.12
              • 53

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sibarh Wyświetlenie odpowiedzi
              Wstyd ...
              Kto pyta nie błądzi a wstyd to kraść i w kościele w czapce stać

Comment

• abernacka
                🥛🥛🥛🥛
                • 2003.12
                • 10862

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sibarh Wyświetlenie odpowiedzi
                Wstyd ...
                Niestety, podobno trzeba mieszkać kilkaset kilometrów, aby docenić to, co niektórzy mają prawie za domem.

Comment

• sibarh
                  🥛🥛🥛
                  • 2005.01
                  • 10387

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Hoxton Wyświetlenie odpowiedzi
                  Kto pyta nie błądzi a wstyd to kraść i w kościele w czapce stać
                  Znam inne zakończenie.... i z dupy spaśc
                  2800 nowe piwa opisałem na forum
                  Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
                  Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• abernacka
                    🥛🥛🥛🥛
                    • 2003.12
                    • 10862

Może ktoś z was przybliżyć zagadnienie zwrotu flaszek w Belgii?

Comment

Przetwarzanie...
                    X