Jak długo taki mini KEG moze stac z piwem po otwarciu - tzn. po pierwszym użyciu?
Obsługa beczułki/puszki 5l (Partyfass/Partykeg)
Collapse
X
-
-
Comment
-
Teraz kiedy kończe już Iego mini kega zastanawia mnie czy ja dobrze z niego korzystałem:P
Niby wg. schematu zapodanego na boku puchy.
1. Wysuwamy kranik
2. Przekręcamy kranik
3. Otwieramy na górze zaworek
4. Po nalaniu piwa zamykamy górny zaworek.
Czy to jest dobry sposób:P
ps. nie śmiejcie sienie każdy pija z mini kega prawie codziennie
Comment
-
Nie sprawdziłem tego, ale gdzieś czytałem, że górnego zaworu w ogóle nie trzeba odkrecac jesli piwko jest schlodzone, wtedy podobno ładnie leci i zbędne jest jakiekolwiek otwieranie górnego zaworka.
Pytambo nie chce popełniał tych samych błędów przy drugim mini KEGu ;P
Ostatnia zmiana dokonana przez hudzitson; 2010-07-28, 10:39.Comment
-
Może gdy schłodzisz to piwo do +2C to może tak faktycznie będzie. Ale smak piwa będzie mocno wyjałowiony.Comment
-
Beczkę schładzamy do temperatury 8-12C, w zależności od gatunku.Comment
-
A moze masz jeszcze jakies ciekawe porady dla świeżego mini kegowca
Chętnie wysłucham, czego unikać, co robić etc.
Ja na początku, przy pierwszym laniu musiałem odkręcić górny zaworek, bo piwko leciało takim mocnym ciśnieniem że nie dało się lać, nalałem i od razu zakręciłem to źle?
Pytam bo nie chce popełniał tych samych błędów przy drugim mini KEGu ;POstatnia zmiana dokonana przez hudzitson; 2010-07-28, 10:48.Comment
-
Comment
-
Comment
Related Topics
Collapse
-
Cześć,
Sprzedam bądź wymienię się puszkami po piwie.
Puszki możecie obejrzec na zdjęciach zamieszczonych na dysku: https://drive.google.com/folderview?...mmjN9VU3KUZkKQ
W razie pytań podrzucam kontakt do siebie: 601700470
Cena do uzgodnienia z zainteres...-
Channel: Giełda: kupię - sprzedam - zamienię
2021-06-10, 21:53 -
-
Witam, kupiłem dziś te dwa piwa i mam pytanie skąd one są?
Na puszce pisze, że jedna jest rozlewana i puszkowana w Niemczech, a druga w Holandii.
Ale czy one są produkowane do Ekwadoru?
W opisie na puszkach jest już w innym języku i pojawia się nazwa kraju "Ekwador"...3 Photos-
Channel: Identyfikacja
-
-
Hej. Mam do oddania kilka puszek po piwie sprzed ponad 20, 30 lat. Mogę dorzucić trochę innych puszek po napojach bezalkoholowych.
Mogą być lekko zakurzone.
Odbiór osobisty w Warszawie.2 Photos-
-
-
Od niedawna trafiła do Polski moda na puszkowe piwo z browarów rzemieślniczych. Ponieważ najtańszą alternatywą dla małych browarów jest etykieta, to czyste puszki są oklejane właśnie dedykowanymi etykietami papierowymi bądź też plastikowymi. Pierwszy nowa modę wprowadził Browar Jana,...
-
Channel: Kolekcjonerstwo
-
-
Witam
Po 8 latach kolekcjonowania puszek piwnych moja " zajawka " do tego niestety robi się coraz mniejsza. Oraz również pojawił się stały problem kolekcjonerów puszek czyli - brak miejsca w domu.
Aktualnie mam blisko 4500 puszek a trzymanie tego w kartonach to...-
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment