Jak długo taki mini KEG moze stac z piwem po otwarciu - tzn. po pierwszym użyciu?
Obsługa beczułki/puszki 5l (Partyfass/Partykeg)
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika hudzitson Wyświetlenie odpowiedziJak długo taki mini KEG moze stac z piwem po otwarciu - tzn. po pierwszym użyciu?
-
-
Tak szybko się wygazowuje??Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedziTak szybko się wygazowuje??
Comment
-
-
Teraz kiedy kończe już Iego mini kega zastanawia mnie czy ja dobrze z niego korzystałem:P
Niby wg. schematu zapodanego na boku puchy.
1. Wysuwamy kranik
2. Przekręcamy kranik
3. Otwieramy na górze zaworek
4. Po nalaniu piwa zamykamy górny zaworek.
Czy to jest dobry sposób:P
ps. nie śmiejcie sie nie każdy pija z mini kega prawie codziennie
Comment
-
-
Nie sprawdziłem tego, ale gdzieś czytałem, że górnego zaworu w ogóle nie trzeba odkrecac jesli piwko jest schlodzone, wtedy podobno ładnie leci i zbędne jest jakiekolwiek otwieranie górnego zaworka.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziZaworek przekręcamy dopiero, gdy przestaje lecieć piwo lub zbyt mocno się pieni piwo.
Pytam bo nie chce popełniał tych samych błędów przy drugim mini KEGu ;PLast edited by hudzitson; 2010-07-28, 10:39.
Comment
-
-
Może gdy schłodzisz to piwo do +2C to może tak faktycznie będzie. Ale smak piwa będzie mocno wyjałowiony.
Comment
-
-
Beczkę schładzamy do temperatury 8-12C, w zależności od gatunku.
Comment
-
-
A moze masz jeszcze jakies ciekawe porady dla świeżego mini kegowca
Chętnie wysłucham, czego unikać, co robić etc.
Ja na początku, przy pierwszym laniu musiałem odkręcić górny zaworek, bo piwko leciało takim mocnym ciśnieniem że nie dało się lać, nalałem i od razu zakręciłem to źle?
Pytam bo nie chce popełniał tych samych błędów przy drugim mini KEGu ;PLast edited by hudzitson; 2010-07-28, 10:48.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika hudzitson Wyświetlenie odpowiedziAlbo np. co się dzieje jak w ogóle nie chce lecieć z odkręconego kranika i dopiero po przekręceniu zaworu na górze zaczyna lecieć.Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika hudzitson Wyświetlenie odpowiedzitak też mysłałem, ale znowu koledzy napisali zeby zaworek odkręcać jak najrzadziej ;>
Comment
-
Comment