Słowacja, Senec, Šafarikova 24, Rodinny Mikropivovar Mokos & Mokos

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • pebejot
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2010.01
    • 1566

Słowacja, Senec, Šafarikova 24, Rodinny Mikropivovar Mokos & Mokos

Podczas ostatniej wizyty na Słowacji wybrałem się do miejscowości Senec, gdzie mieści się ten mikropivovar. Ulica Šafarikova jest dość daleko (ok. 2 km) od dworca kolejowego, ale za to na początku tej ulicy jest dworzec autobusowy. Kiedy udałem się pod wskazany adres zobaczyłem prywatny dom (bliźniak) i dwa osobne wejścia. Z zewnątrz nie było żadnego szyldu, informacji ani też śladu jakoby to miejsce miało coś wspólnego z warzeniem piwa. Najpierw zadzwoniłem do pierwszych drzwi, otworzyła mi dziewczynka i nic nie wiedziała o tym, że tu ma być jakiś mikrobrowar. Udałem się więc do następnych drzwi pod tym samym adresem, jednak wcześniej zapytałem Panią, która wychodziła z domu obok czy coś wie na temat warzenia piwa u sąsiadów? Odpowiedziała, że pierwsze o tym słyszy
    W drugich drzwiach już było bardziej konkretnie. Pan, który otworzył najpierw twierdził, że tu żadnego piwa się nie robi i zapytał skąd mi to przyszło do głowy i skąd mam ten adres ? Jak zacząłem tłumaczyć, że interesuje się browarnictwem, a ten adres mam z internetu powiedział że może i się robi piwo, ale na razie nie ma i będzie 19 sierpnia. Na pytanie czy można kupić lub czy nalewają do butelek uśmiechną się tylko i jeszcze raz powiedział, że piwo będzie 19 sierpnia.

Czy ktoś z forumowiczów lub znajomych był w tym miejscu i czy komuś udało się kupić i spróbować ich piwa ?
  • bastion
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2006.10
    • 1144

To jest zwyczajny browar domowy i nie wiem kto był taki mądry,by go wpisać na liste browarów ''ogólnodostępnych''.

Comment

• becik
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🍼🍼
      • 2002.07
      • 14999

Temat też należałoby gdzie indziej przesunąć, w sumie ani to browar, ani knajpa, tylko prywatne mieszkanie.
      Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• pebejot
        Major Piwnych Rewolucji
        🥛🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2010.01
        • 1566

Faktycznie, przypadkowo wpisałem w części "Knajpy / puby zagraniczne".

Comment

• bastion
          Major Piwnych Rewolucji
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2006.10
          • 1144

To znaczy nie miałem tego na myśli, że to Wpisałeś tutaj, tylko że ktoś umieszcza w necie takie głupoty w spisie browarów, a potem ludziska jadą setki kilometrów i się po domach dobijają.
          Dobrze że gość w Sencu był kulturalny, bo przecież mógł poszczuć psem ....

Comment

• pebejot
            Major Piwnych Rewolucji
            🥛🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2010.01
            • 1566

No fakt, ale stanęło na tym że piwo będzie 19 sierpnia i gość nie potwierdził, ale też nie zaprzeczył w sprawie ewentualnego zakupu czy skosztowania

Comment

• Pendragon
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛
              • 2006.03
              • 13952

A co to za spis?

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

Przetwarzanie...
              X