Podczas ostatniej wizyty na Słowacji wybrałem się do miejscowości Senec, gdzie mieści się ten mikropivovar. Ulica Šafarikova jest dość daleko (ok. 2 km) od dworca kolejowego, ale za to na początku tej ulicy jest dworzec autobusowy. Kiedy udałem się pod wskazany adres zobaczyłem prywatny dom (bliźniak) i dwa osobne wejścia. Z zewnątrz nie było żadnego szyldu, informacji ani też śladu jakoby to miejsce miało coś wspólnego z warzeniem piwa. Najpierw zadzwoniłem do pierwszych drzwi, otworzyła mi dziewczynka i nic nie wiedziała o tym, że tu ma być jakiś mikrobrowar. Udałem się więc do następnych drzwi pod tym samym adresem, jednak wcześniej zapytałem Panią, która wychodziła z domu obok czy coś wie na temat warzenia piwa u sąsiadów? Odpowiedziała, że pierwsze o tym słyszy
W drugich drzwiach już było bardziej konkretnie. Pan, który otworzył najpierw twierdził, że tu żadnego piwa się nie robi i zapytał skąd mi to przyszło do głowy i skąd mam ten adres ? Jak zacząłem tłumaczyć, że interesuje się browarnictwem, a ten adres mam z internetu powiedział że może i się robi piwo, ale na razie nie ma i będzie 19 sierpnia. Na pytanie czy można kupić lub czy nalewają do butelek uśmiechną się tylko i jeszcze raz powiedział, że piwo będzie 19 sierpnia.
Czy ktoś z forumowiczów lub znajomych był w tym miejscu i czy komuś udało się kupić i spróbować ich piwa ?
W drugich drzwiach już było bardziej konkretnie. Pan, który otworzył najpierw twierdził, że tu żadnego piwa się nie robi i zapytał skąd mi to przyszło do głowy i skąd mam ten adres ? Jak zacząłem tłumaczyć, że interesuje się browarnictwem, a ten adres mam z internetu powiedział że może i się robi piwo, ale na razie nie ma i będzie 19 sierpnia. Na pytanie czy można kupić lub czy nalewają do butelek uśmiechną się tylko i jeszcze raz powiedział, że piwo będzie 19 sierpnia.
Czy ktoś z forumowiczów lub znajomych był w tym miejscu i czy komuś udało się kupić i spróbować ich piwa ?
Comment