Kaucja za skrzynki na piwo w różnych krajach

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • markus73
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2010.08
    • 88

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika volodos Wyświetlenie odpowiedzi
    W Lipsku płaciłem kaucję 3 euro. Nie chcą przyjmować polskich skrzynek - właściciel getranke gescheftu od razu mnie w wejściu wypatrzył ze skrzynką Braxa.
    Kaucja 3,20 E za zwykla skrzynke a tak na marginesie to sprubuj oddac krombachera czy inna niemiecka ba jakakolwiek w Polsce ach bylem ostatnio w kraju na urlopie i niechcieli mi w tym samym sklepie gdzie kupowalem przyjac skrzynki bez paragonu potwierdzajacego ze to wlasnie tam kupowalem piwo
    Pozdrawiam.

Comment

• wojtas40
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2007.03
      • 82

Nowe ceny za skrzynki?

Czyżby kaucja za skrzynki kupowane w Niemczech została podniesiona? Nic mi o tym nie wiadomo. Nie tak dawno byłem w dwóch przygranicznych miastach niemieckich i widziałem ceny (kaucję) za skrzynki , zarówno w Netto , Rewe i Gaetrenke Marktach po 1,50 Euro za sztukę.
      Jest to oficjalna "detaliczna" cena skrzynki w tamtym kraju. A do tego jakość i wykonanie , o których możemy tylko pomarzyć kupując w Polsce skrzynki naszych rodzimych browarów. Tak samo ma się sprawa kaucji za butelki - 8 Eurocentów za zwykłą butelkę np. typ euro i 15 Eurocentów za butelkę z tzw."krachlą" . Nijak ma się to do naszych cen , gdzie np. butelki 0,33 "bączki" są już po 50 groszy za sztukę! Skrzykę do tych butelek też trudniej już u nas kupić. Ale jak ktoś szuka to znajdzie... Pozdrawiam wszystkich!

Comment

• Maciass
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2009.03
        • 172

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika YouPeter Wyświetlenie odpowiedzi
        No tak tylko, że za Ciechana i Lwówek liczą sobie po 16 zł. A jak to wygląda z innymi małymi polskimi browarami?
        ja się spotkałem z ceną 14zł

Comment

• nikita_banita
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2003.06
          • 1363

Najtańsze na polskim rynku są chyba skrzynki Van Pura - 6 złociszy za plastik.

Comment

• markus73
            Kapral Kuflowy Chlupacz
            • 2010.08
            • 88

Niemieckie skrzynki i ich ceny.

Pozdrawiam

Comment

• Baard
              Porucznik Browarny Tester
              • 2010.01
              • 316

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika markus73 Wyświetlenie odpowiedzi
              Niemieckie skrzynki i ich ceny.

Pozdrawiam
              To są ceny za skrzynkę z butelkami. Np. 20 butelek po 8 centów = 1.60euro + 1.50euro za pustą skrzynkę daje nam 3.10euro.

Comment

• Jacek_C
                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                • 2008.12
                • 102

Odświeżam trochę temat, czy może ktoś orientuje się jak aktualnie kształtuje się kaucja za skrzynki w Czechach?

Comment

• arturroxx
                  Kapral Kuflowy Chlupacz
                  • 2002.10
                  • 94

100 CZK

Comment

Przetwarzanie...
                  X