Może gdy zakładano ten post 7 lat temu wszystkie piwa puszkowe 330 ml były w Polsce jakimś turbo rarytasem ale teraz gdy masowo leje w nie zachodni i dostępny u nas kraft, chyba już nie są taką atrakcją godną wyszczegółowiana Ja skupiłbym się na piwach tylko warzonych w Polsce. Jeśli nasza scena rzemieślnicza dorwie jakieś linie puszkujące to wzorem zachodu i u nas się zakotłuje w tej materii i ci którzy nie mają na razie za dużo przykładów do opisywania tutaj, zaczną mieć pełne ręce roboty.
No ale niech Autor wątku się wypowie.
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski. Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
...ale teraz gdy masowo leje w nie zachodni i dostępny u nas kraft" - wskaż choć jeden sklep w Polsce to zaraz udam się do niego na zakupy 0.33 puszkowanego piwa.
"Jeśli nasza scena rzemieślnicza dorwie jakieś linie puszkujące.." jeszcze długo to nam nie grozi z prozaicznej przyczyny, brak finansów.
Póki co miłośnicy małej puszeczki w polskich sklepach nie są zbytnio rozpieszczani.
Kurcze nie wiedzałem że jesteś aż takim fanem alubrowarów w dziecięcej pojemności.
Widać przeceniłem nasz biedakraj mysląc że asortyment "spec-sklepów" jest jak na zachodzie a przed oczami mam nadal widok sprzed nieco ponad roku z ofertami kraftu w sklepach irlandzkich gdzie małych puszek od rzemieślników było naprawdę sporo. Ponieważ w naszych sklepach praktycznie nie interesują mnie zagraniczne krafty (a irlandzkich za wyjątkiem O'Hara's od wielkiego dzwonu wiem że i tak nie zobaczę) więc nie patrzę na dedykowane im półki za bardzo stąd mój mylny opis.
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski. Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment