Lakierowanie puszek

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Seta
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2002.10
    • 6964

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedzi
    Mój wniosek: metaliczne posmaki piwa puszkowego powstają głównie w umyśle konsumenta.
    Szczerze powiem, od dawna chodzi za mną myśl, żeby zrobić na sobie ślepy test. Tylko nie bardzo wiem jaką markę wybrać. Większość puszkowców jest nie pijalna bez względu na opakowanie.
    Ale prawdopodobnie masz rację.
    Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.

Comment

• remfire
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2004.03
      • 1334

Mój wniosek: metaliczne posmaki piwa puszkowego powstają głównie w umyśle konsumenta.
      Jedyne słuszne spostrzeżenie z całej dyskusji ... reszta to upierdliwe czepianie się nowego forumowicza. Jeśli zamieścił nieprecyzyjną lub błędna ankietę to wskażcie, mu co ma poprawić , zmienić itp, a nie wylewajcie mu wiadra pomyj na głowę ... a jeśli nie interesuje Was ten temat to po co go zaśmiecacie wypowiedziami zupełnie z nim nie związanymi ? Wszak wielokrotnie sie upomina innych, aby tego nie robili...
      Uwagi o tym z jakiego opakowania ktoś pija piwo , a nawet które płyny nazywa piwem , a które nie, autora ankiety chyba zupełnie nie interesują - jeśli ktoś czuje potrzebę pochwalenia się tym to przecież może sobie założyć wątek w bardziej odpowiednim dziale

A w temacie - myślę zbieżnie do wniosku Krzysia , czyli że wewnętrzna powłoka nie wpływa na jakość - owa jakość jest odpowiednio ukształtowana już przez napełnieniem opakowań jednostkowych , więc dla konsumenta nie ma różnicy czy piwo jest z butelki, puszki itp. Na to wpływ ma wiele innych czynników o których już wielokrotnie dyskutowano na forum.

Comment

• Seta
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2002.10
        • 6964

Puszka lakierowana od wewnątrz jest na pewno droższa od nie lakierowanej. Jak myślicie - dlaczego? Z Waszych wypowiedzi wynika, że:
        a) browary chcą, żeby piwo było gorsze w smaku więc proszą o lakierowane puszki
        b) browary wiedzą, że dla piwa to bez różnicy czy aluminium jest lakierowane, czy nie jest, więc wolą wydać więcej pieniędzy na lakierowanie, bo mają gest.

I w ogóle to piszę ten post żeby się jeszcze trochę poczepiać nowego użytkownika...
        Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.

Comment

• ART
          mAD'MINd
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2001.02
          • 23926

W ogóle to jesteś nieuprzejmie zielony! o! (to do Sety )

Remfire nie przesadzasz no z tymi pomyjami? Szukałem, szukałem i nie znalazłem czegokolwiek co by się nadawało do przechmielenia...
          Last edited by ART; 2010-08-26, 22:26.
          - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
          - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
          - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• remfire
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.03
            • 1334

Może i słowo nie najlepiej oddające sens , ale chyba i tak każdy zrozumiał sens....
            Nie miałem zamiaru nikogo urazić, ale zwrócić uwagę na pewne wtrącenia zupełnie nie pasujące do tematu.

Comment

• whisky-blog
              Kapral Kuflowy Chlupacz
              • 2010.07
              • 35

Wyniki głosowania na chwilę obecną:

Powłoka w środku puszki mnie nie interesuje 25,00%
              Nie zastanawiałem się nad wewnętrzną powłoką puszki 25,00%
              Może ona mieć wpływ na smak piwa 8,33%
              Zagadnienie warte rozważenia 41,67%
              whisky-blog

Comment

• LucekZ
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2010.08
                • 2

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika remfire Wyświetlenie odpowiedzi
                J
                ...myślę zbieżnie do wniosku Krzysia , czyli że wewnętrzna powłoka nie wpływa na jakość - owa jakość jest odpowiednio ukształtowana już przez napełnieniem opakowań jednostkowych , więc dla konsumenta nie ma różnicy czy piwo jest z butelki, puszki itp. Na to wpływ ma wiele innych czynników o których już wielokrotnie dyskutowano na forum.
                Lakier wewnętrzny w puszce na piwo ,w żaden sposób nie wpływa na smak, barwę, konsystencje czy czegokolwiek co jesteście w stanie wymyśleć
                Lakiery wewnętrzne mogą się różnić tylko przy puszce na wódkę (heheheh leją i ten "płyn" w puchę np.rosjanie) czy wszystkiego rodzaju cole.Po prostu te "płyny" są bardziej agresywne.
                Wiem natomiast ,że niektóre browary nie myją ani nie płukają puszki przed napełnieniem ,więc jeżeli puszka na etapie produkcji -transportu-rozpaletyzowania ulegnie "skażeniu" ,to może to mieć wpływ na smak wlanego napoju.Dodam wszakże jako ciekawostkę że butelkę zwrotną dużo gorzej "wymyć", co nie zmienia faktu że niektórzy uczestnicy tej dyskusji nie przyjmą takich argumentów na rzecz puszki.
                Moim skromnym zdaniem opowieści o metalicznym posmaku piwa z puszki biorą się od konsumentów pijących ten napój z ..."gwinta" czyli dla puszki z ...wieczka
                Śmiem również twierdzić że naprawdę bardzo ciężkie ,i o ile w ogóle możliwe, jest rozpoznanie z jakiego opakowania nalane jest piwo,jeżeli będzie podane w szkle . Z moich eksperymentów wysnułem tylko wniosek że w butelkę czy w puszkę może być wlane piwo z różnych partii produkcyjnych i stąd różnice w smaku (nawet przy dzisiejszych "kosmicznych" technologiach warki czasami różnią się smakowo)

Comment

• whisky-blog
                  Kapral Kuflowy Chlupacz
                  • 2010.07
                  • 35

Powłoka w środku puszki mnie nie interesuje 18,75%
                  Nie zastanawiałem się nad wewnętrzną powłoką puszki 18,75%
                  Może ona mieć wpływ na smak piwa 25,00%
                  Zagadnienie warte rozważenia 37,50%
                  whisky-blog

Comment

• whisky-blog