CP wycofuje wadliwe partie Kasztelana n/p z rynku

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • przemo70
    † 1970-2019 Piwosz w Raju
    • 2007.05
    • 1501

    #16
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Owca30 Wyświetlenie odpowiedzi
    Może ktoś poprostu zapomniał go zpasteryzować
    Po prostu piwowar dobrze pilnował
    Save water, drink beer ...

    http://www.parowozy.com.pl/
    http://www.kamery.wolsztyn.pl/
    https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile

    Comment

    • żąleną
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2002.01
      • 13239

      #17
      Wynikający z reklamy zakres obowiązków piwowara w sierpeckim browarze sugeruje, że to po prostu ochroniarz, więc może chłop zaspał.

      Comment

      • Seta
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2002.10
        • 6964

        #18
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika TCT Wyświetlenie odpowiedzi
        I parę byków mniej, więc szybko się psuje.
        Nie żartuj. Oni nie wrzucają byków do kadzi. Tylko żółć z nich upuszczają dla goryczki.
        Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.

        Comment

        • kony
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2005.08
          • 1701

          #19
          No fajnie, przez tydzień nie zaglądałem na forum i nic nie wiedziałem o akcji. W niedzielę kupiłem w Żabce 2 Kasztelany i oba kwaśne wylałem do zlewu. Osad był na dnie, daty nie pamiętam ale na pewno do listopada były więc pewnie jestem jednym ze szczęściarzy.

          Comment

          • maru267
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2009.03
            • 2

            #20
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedzi
            Nie żartuj. Oni nie wrzucają byków do kadzi. Tylko żółć z nich upuszczają dla goryczki.
            Rozumiem, że to był żart z tą żółcią.
            Różne bzdury ludzie opowiadają.

            Comment

            • żąleną
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2002.01
              • 13239

              #21
              W Sierpcu jest specjalna rampa dla byków, na której upuszczają tę żółć. Poszukaj fotek w galerii.

              Comment

              • Seta
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                • 2002.10
                • 6964

                #22
                Żartował TCT, ja tylko uszczegółowiłem. Napiszę jeszcze raz, żeby nie było wątpliwości:
                Uważam, że nie jest prawdą, że w Sierpcu wrzucają byki do kadzi!
                Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.

                Comment

                • anteks
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🥛🥛🥛
                  • 2003.08
                  • 10768

                  #23
                  Mam zamiar w tym tygodniu ważyć piwo , w jaki sposób upuszcza się żółć z byka - nie mogę poszukać tych fotek w galerii . Może ktoś pomoże ?
                  Mniej książków więcej piwa

                  Comment

                  • maru267
                    Szeregowy Piwny Łykacz
                    • 2009.03
                    • 2

                    #24
                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedzi
                    W Sierpcu jest specjalna rampa dla byków, na której upuszczają tę żółć. Poszukaj fotek w galerii.
                    Jeżeli możesz to podaj linki do tych fotek,bo szukałem w galerii z Sierpca i żadnej rampy nie widziałem tym bardziej byków .
                    Partie które są wycofywane nie były produkowane ani rozlewane w Sierpcu tylko w browarze w którym pracuje .
                    Powtarzam, BZDURY piszesz/cie na temat żółci dolewanej do piwa.
                    Pozdr.

                    Comment

                    • anteks
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🥛🥛🥛
                      • 2003.08
                      • 10768

                      #25
                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika maru267 Wyświetlenie odpowiedzi
                      Jeżeli możesz to podaj linki do tych fotek,bo szukałem w galerii z Sierpca i żadnej rampy nie widziałem tym bardziej byków .
                      Partie które są wycofywane nie były produkowane ani rozlewane w Sierpcu tylko w browarze w którym pracuje .
                      Powtarzam, BZDURY piszesz/cie na temat żółci dolewanej do piwa.
                      Pozdr.
                      A w którym browarze pracujesz ? Wyjaśnij co się dolewa do piwa by było gorzkie ?
                      A może to ten Chiński proszek ?
                      Mniej książków więcej piwa

                      Comment

                      • Seta
                        Pułkownik Chmielowy Ekspert
                        • 2002.10
                        • 6964

                        #26
                        odpadłem
                        Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.

                        Comment

                        • żąleną
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2002.01
                          • 13239

                          #27
                          Jeśli faktycznie nie używacie żółci, to pokaż zdjęcie, jak jej nie dolewacie.

                          Comment

                          • Pogoniarz
                            † 1971-2015 Piwosz w Raju
                            • 2003.02
                            • 7971

                            #28
                            Ja piłem wczoraj i wyglądał jak pszeniczniak. Data ważności do chyba połowy listopada, w smaku kwaskowate ; dwa łyki i zlew dokończył dzieła.
                            Tak oceniałem Kasztelana w połowie sierpnia.Ciekawe jaką miał faktycznie datę do spożycia...Ostatnio piłem i był...ot po prostu wypijalny.


                            Prawie jak Piwo
                            SZCZECIN

                            Comment

                            • szefunio
                              Porucznik Browarny Tester
                              • 2007.01
                              • 481

                              #29
                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedzi
                              W Sierpcu jest specjalna rampa dla byków, na której upuszczają tę żółć. Poszukaj fotek w galerii.
                              Teraz już wiem dlaczego wołowina tak poszła do góry
                              Robię to co lubię - produkuję piwo.

                              Comment

                              Przetwarzanie...
                              X