Wczoraj zauważyłem, że pod każdym kapslem od piwa na tej jasnej gumie jest numer. 24, 04, 12, 18. Mam w szufladzie stare kapsle od piw i pod każdym jest. Co to jest ?
Numer wewnątrz kapsla od piwa - co to?
Collapse
X
-
Dla mnie te numery to tajemnica dzieciństwa.
Gdy byłem dzieckiem (nie było wtedy komputerów) jedną z moich ulubionych zabawek były kapsle. Miałem ich pół tysiąca (całe pudełko po żelazku), rozsypywałem je na dywanie i układałem według rodzaju a następnie zliczałem.
Chętnie sie dowiem co te liczby oznaczają.Ostatnia zmiana dokonana przez ucho; 2011-03-13, 22:00. -
To jest numer wytłaczarki która wykonała kapsel. Rzecz praktycznie używana tylko przy kontroli jakości i ew. reklamacji.Comment
-
Faktycznie,każdy kapsel ma ten numer,wcześniej w ogóle tego ie zauważyłem. Ale jak napisał Mój Poprzednik: jest to nr wytłaczanki,a same numery rzadko wykorzystywane.Comment
Related Topics
Collapse
-
Witam, mam problem z odkryciem pochodzenia kapsla z załącznika. Szukałem już w znanych mi źródłach (bottlecaps.de, crowncaps.info) ale bez rezultatu :c Liczę, że wam się uda
...
-
Channel: Identyfikacja
-
-
Witam serdecznie. Bardzo proszę o pomoc w identyfikacji kapsla....
-
Channel: Identyfikacja
-
-
Właśnie dotarł do nas Piwowar nr 51.
Numer 51 magazynu "Piwowar" poświęcony jest głównie stylowi barley wine, prezentując jego charakterystykę, zasady degustacji, przepisy i aspekty prawne. Tematyka numeru obejmuje również piwowarstwo domowe, historię naczyń do piwa,...2024-12-10, 18:48 -
Wieś Neerijse jest położona 13 km na południowy zachód od Leuven, skąd dojechać tu można autobusem nr. 70. Idąc od przystanku nie sposób ominąć kompleksu starych budynków z czerwonej cegły, tym bardziej że od razu w pierwszym można przez okno zobaczyć stare urządzenia piwowarskie,...
-
Channel: Belgia
-
-
Kolejny browar w Brukseli jaki odwiedziliśmy 9.08.2024 jest odległy w prostej linii od La Source o 300 m https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...re-4-la-source. Jednak bezpośredniego przejścia nie ma, należy...
-
Channel: Belgia
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment