To nie byłe Tango, lokal na parterze i pięterku. Wejście będzie z dużej bramy, na razie blacha w stalowym kolorze, zostanie wymieniona na coś przyjemniejszego.
W galerii kilka zdjęć z wnętrza.
Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
"W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."
"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"
13 kwietnia została wybita pierwsza warka piwa. Pierwsze warzenie w Starej Komendzie odbyło się pod czujnym okiem Ralpha Sauter'a - mistrza browarnictwa z Bawarii .
Piwo dojrzewa około 30 dni. Jeżeli uda się do tego czasu zakończyć prace związane z wyposażeniem lokalu to ruszymy w połowie maja.
W ślady pierwszego polskiego browaru restauracyjnego z Wrocławia chcą pójść gastronomicy posiadający w Szczecinie m.in. klub Rocker. Sam minibrowar ma się znajdować właśnie nad tym klubem, na parterze w kamienicy.
Dalej o dacie otwarcia nic nie wiadomo, ale kolejny rąbek tajemnicy został uchylony:
Będzie wiele rodzajów piwa. Co sezon wzbogacimy ofertę nowym gatunkiem (przy wyborze, którego będziemy kierować się sugestiami klientów). Na początek planujemy zacząć od trzech piw: jasny pils, pszeniczne i ciemne. W trakcie kolejnych wa...żeń, na bazie zdobywanego doświadczenia, receptura piwna będzie zmieniana i wspólnie z Wami zdecydujemy jakie piwa na stałe powinny zagościć w Starej Komendzie.
A co do piwa piwa wynos: Będzie sprzedaż w butelkach 1L i w beczkach.
Raport z Komendy:
Stara Komenda Browar: Nie ma szans na Juwenalia. Zresztą Komendant też chce iść pod akademiki
23 godz. temu.
U nas Juwenalia są od 18-22.05.,czyli wychodzi, że jeszcze kole dwóch tygodni poczekamy(może i dłużej)
Ja tak sobie myślę, że jeżeli uwarzyli na start jakieś dolniaki, a na pewno tak było, to opóźnienie startu może im wyjść tylko na dobre. Będziemy mieli do skosztowania lepsze piwo
Byłem dziś po 11, widziałem i nic nie powiem
No dobra, w sumie nic nie widziałem i nic się nie dowiedziałem, nie było od kogo.
Stara Komenda nie ma szyldu, ani witryny wejście powiedzmy tymczasowe, cisza, wygląda z zewnątrz ,że zmiany są widoczne.
Były DK Kolejarz, na Partyzantów.Tam nie widać z zewnątrz śladu jakiejkolwiek próby robienia czegokolwiek.Były Dom Kultury ma jeszcze w środku swój szyld.
Można też sobie przeczytać obwieszczenie z Urzędu Miasta na tablicy informujące o decyzji o zgodzie na remont DK oraz na instalację do produkcji piwa.
Decyzja z dnia 06.09.10
Aha dojście od jednego do drugiego miejsca zajęła mi niecałe 4 minuty.
Pierwsza warka została wybita 13.04 w Starej Komendzie, coś mi się wydaje, że poszła w kanał.To to już 4 miechy, a dalej zwodzenie, że wkrótce otwarcie...Coś tu nie gra.
Comment