Wydajność Browaru Zwierzyniec

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19258

    #31
    Seta, niedziela nie jest przywilejem tylko dobrem ogólnym, o który nie trzeba już walczyć.

    Comment

    • delvish
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2004.11
      • 3508

      #32
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta
      Ile wg Waszmości Perła leżakuje piwo? I dlaczego rok ma 280 dni? Mówimy o 4-zmianowym systemie pracy.
      W roku jest średnio ok. 260 dni roboczych, więc pewnie dlatego. Nikt nie liczy wydajności browaru w systemie czterozmianowym i czysto teoretycznym obciążeniu sprzętu 24h/dobę, 7 dni w tygodniu, 365 dni w roku. Nikt poza tobą
      Last edited by delvish; 2010-09-05, 22:04.
      "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
      (Frank Zappa)

      "It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

      Comment

      • Seta
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2002.10
        • 6964

        #33
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
        Seta, niedziela nie jest przywilejem tylko dobrem ogólnym, o który nie trzeba już walczyć.
        Co? O czym piszesz? O hipermarketach? Kodeks pracy wyraźnie mówi o 40-godzinnym tygodniu pracy. To pracodawca określa który dzień tygodnia jest dniem wolnym.
        Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.

        Comment

        • Seta
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2002.10
          • 6964

          #34
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvish
          W roku jest ok. 260 dni roboczych, więc pewnie dlatego. Nikt nie liczy wydajności browaru w systemie czterozmianowym i czysto teoretycznym obciążeniu sprzętu. Nikt poza tobą
          I nikogo prócz mnie nie dziwi rozbudowa leżakowni?
          Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.

          Comment

          • e-prezes
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2002.05
            • 19258

            #35
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta
            Co? O czym piszesz? O hipermarketach? Kodeks pracy wyraźnie mówi o 40-godzinnym tygodniu pracy. To pracodawca określa który dzień tygodnia jest dniem wolnym.
            Browar nie jest takim zakładem jak moje miejsce pracy, które musi działać 24h/dobę, 7 dni w tygodniu, 365(6) dni w roku.
            Trochę realnego myślenia Seta.

            Comment

            • Seta
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              • 2002.10
              • 6964

              #36
              Oczywiście, że nie musi. Moja firma też nie musi (tekturę robimy), ale działa. W systemie 4-zmianowym. Realnie.
              Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.

              Comment

              • e-prezes
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2002.05
                • 19258

                #37
                Taki system wymaga większej obsady, co kosztuje. Przy niskim zautomatyzowaniu browaru z Roztocza IMHO lepiej postawić na klasyczny system zmian. Nieprawdaż?

                Comment

                • Seta
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  • 2002.10
                  • 6964

                  #38
                  Jeżeli jesteś w stanie sprzedać 2x więcej w dobrej marży zwiększając koszty personalne o 40% (więc globalne o ok 5%), to moim zdaniem warto.
                  Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.

                  Comment

                  • e-prezes
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2002.05
                    • 19258

                    #39
                    Proponuję zatrudnić się w małym browarze i pokazać nieukom jak uzyskuje się te 5% :P

                    Comment

                    • Seta
                      Pułkownik Chmielowy Ekspert
                      • 2002.10
                      • 6964

                      #40
                      Zwierzyniec nie jest małym browarem. Przynajmniej nie był w Perle.
                      Ewentualny nowy właściciel nie zamierza produkować takich ilości, bo ma inną wizję. Nie oznacza to jednak, że Perła nie mogła (przynajmniej teoretycznie) produkować ~400 tys hl.
                      Idę spać. Wasze
                      Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.

                      Comment

                      • delvish
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2004.11
                        • 3508

                        #41
                        No tak. Perła mogła, tylko nie chciała. Ciekawe dlaczego?
                        Dla ciebie Zwierzyniec nie jest mały, co nie znaczy, że dla kogoś innego taki być nie może.
                        Last edited by delvish; 2010-09-05, 22:33.
                        "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
                        (Frank Zappa)

                        "It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

                        Comment

                        • Seta
                          Pułkownik Chmielowy Ekspert
                          • 2002.10
                          • 6964

                          #42
                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvish
                          No tak. Perła mogła, tylko nie chciała. Ciekawe dlaczego?
                          Po pierwsze Zwierzyniec jest browarem bardzo kosztownym. Dotychczasowy rozkład urządzeń oznaczał sporo niepotrzebnych kosztów. "Ewentualny nowy właściciel" (ENW) chce to zmienić. Będzie to oznaczało zmniejszenie potencjału browaru, ale spadek kosztu produkcji.
                          Po drugi skąd wiesz, że nie chciała? Wg naszych powyższych obliczeń leżakownia jest przystosowana do pracy warzelni w systemie 4-zmianowych. Jak by nie liczyć.
                          Po trzecie. Jak sądzicie w ile dni w tygodniu pracują (lub pracowały w czasie największej produkcji) browary w Tychach, Żywcu, Poznaniu itp? Jak podają swój potencjał?

                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvish
                          Dla ciebie Zwierzyniec nie jest mały, co nie znaczy, że dla kogoś innego taki być nie może.
                          To już zależy od definicji, a nie poglądów.
                          Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.

                          Comment

                          • delvish
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2004.11
                            • 3508

                            #43
                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta
                            To już zależy od definicji, a nie poglądów.
                            Nie rozśmieszaj mnie. A przyjmowanie definicji niby od czego zależy? Od biometu?
                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta
                            Po drugi skąd wiesz, że nie chciała? Wg naszych powyższych obliczeń leżakownia jest przystosowana do pracy warzelni w systemie 4-zmianowych.
                            Hehe. Jakich naszych? Nikt poza tobą tak nie twierdzi.
                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta
                            Po trzecie. Jak sądzicie w ile dni w tygodniu pracują (lub pracowały w czasie największej produkcji) browary w Tychach, Żywcu, Poznaniu itp? Jak podają swój potencjał?
                            Odpowiedziałem już na twoje pytanie, ale w swoim zacietrzewieniu w udowadnianiu, że Zwierzyniec ma zylion tys. hl mocy produkcyjnych najwyraźniej nie czytasz co tu do ciebie się piszę:
                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvish
                            Nikt nie liczy wydajności browaru w systemie czterozmianowym i czysto teoretycznym obciążeniu sprzętu 24h/dobę, 7 dni w tygodniu, 365 dni w roku. Nikt poza tobą
                            "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
                            (Frank Zappa)

                            "It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

                            Comment

                            • fidoangel
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🥛🥛🥛
                              • 2005.07
                              • 3489

                              #44
                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvish
                              Nie rozśmieszaj mnie. A przyjmowanie definicji niby od czego zależy? Od biometu?
                              W ten sposób można dojechać do samego początku. Na początku był chaos.
                              Przyjmowanie definicji zależy od chaosu.
                              "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

                              Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

                              Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
                              Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
                              Sprawdź >>>Przewodnik<<<

                              Comment

                              • Seta
                                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                                • 2002.10
                                • 6964

                                #45
                                Dobra, odpuszczam tą dyskusję, za dużo emocji.
                                Będę tylko wdzięczny gdy ktoś mi napisze, po co Perła dokupiła 40 lażaków w czasie 2001-2007?
                                Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.

                                Comment

                                Przetwarzanie...