Z nieoficjalnego źródła dowiedziałem się że lada dzień browar Jagiełło opuszczą butelki napełnione nowymi gatunkami piwa. Zapewne nie będą to gatunki nieznane na polskim rynku ale i tak należy się cieszyć z powiększającej się ofert piw. Tym bardziej że browar Jagiełło nie zalicza jakiś wpadek smakowych.
Nowe piwa z Jagiełły
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziOby to nie były kolejne marki, vide Nałęczowskie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziJa też byłem półtora roku temu w browarze i mówiono mi o nowym piwie. Ostatecznie to było nie nowe, tylko niespasteryzowane Stąd moja nieufność.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziA na jakiej podstawie twierdzisz, że Lipcowe jest na innej recepturze? Gdy tam byłem twierdzono, że warzą trzy piwa, czyli Origo to de facto Gulden, a Gulden to...?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gobong Wyświetlenie odpowiedziObecnie jest 5 podstawowych: mocne, light, specjal, lipcowe i magnus. Nie mam pewności co do tych 3 ale jedno na pewno będzie całkiem nowe.
Comment
-
-
Odpowiedz, czy dodanie nowego składnika tworzy nowe piwo? Czy to samo piwo warzone w innym zakładzie tego samego przedsiębiorcy jest bardziej nowym piwem niż na przykład piwo z dodatkiem nowego składnika smakowego na bazie innego piwa.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gobong Wyświetlenie odpowiedziCzytając ostatnie wiadomości dotyczące piw z tego browaru można zauważyć że nawet piwa uważane za klony zaczęły się różnic choćby procentami.
Jagiełło, od co najmniej 4 lat nie produkował innych piw niż: 11,0o (Light), 12,1o (Gulden/Origo/Lipcowe etc.), 12,5o (Specjal), 14,2 (Mocny) i ciemne 14,2 (Magnus). Jeśli wierzyć informacji na etykietach o obniżeniu ekstraktu Specjala do 12,1o, to różnych piwa ma teraz maksimum. 4.Last edited by delvish; 2010-09-04, 23:34."You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvish Wyświetlenie odpowiedziGdzie takie wiadomości można przeczytać?
Jagiełło, od co najmniej 4 lat nie produkował innych piw niż: 11,0o (Light), 12,1o (Gulden/Origo/Lipcowe etc.), 12,5o (Specjal), 14,2 (Mocny) i ciemne 14,2 (Magnus). Jeśli wierzyć informacji na etykietach o obniżeniu ekstraktu Specjala do 12,1o, to różnych piwa ma teraz maksimum. 4.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Manieklbl Wyświetlenie odpowiedziNałęczowskie ciemne mocne i Magnus również różnią się woltażem.
Comment
-
Comment