Niech mnie ktoś oświeci, w czym rzecz, że w większości przypadków pite przeze mnie jasne piwa z Konstancina mają obrzydliwy skwaśniały zapach. Miałem tak w przypadku Lekkiego, Dawnego, Starodawnego czy Mazowieckich. Chciażby wczoraj - Konstancin Lekki z datą do lutego 2011, pasteryzowany, a śmierdział jak przeterminowane o pół roku piwo niepasteyzowane. Dosłownie raz czy dwa trafiłem na Dawne zupełnie pozbawione tej nieprzyjemnej woni.
Kwaśne piwa z Konstancina
Collapse
X
-
Jasny Pełny
Właśnie. Pijam od jakiegoś czasu - będzie ze dwa lata - piwa z Konstancina (głównie Dawne, ale nie tylko) i zawsze bardzo mi smakują. Ostatnio tak wyszło, że miałem przerwę, ale kilka dni temu spróbowałem znowu - padło tym razem na Jasny Pełny. I faktycznie, kwaśna nuta zdominowała piwo, poza tym było lekko mętnawe, a chyba nie powinno, o niefiltracji ani słowa na etykietach. Zastanawiałem się, co jest grane, data dobra, piwo pasteryzowane... Dało się wypić, gdyby nie ta kwaśna dominanta to byłoby to rewelacyjne piwo, bo kwas nie przytłumił całkowicie innych posmaków. Spróbuję za jakiś czas ponownie.
Acha, domin81 mówił o zapachu, ja głównie ten kwas wyczułem w smaku.Last edited by Rycho_128; 2010-10-03, 21:19.Gdański Browar WaRy
Gdański Browar WaRy w BrowarBizie
Piwo z kufla smakuje lepiej :)///Mniej karmelu...
Comment
-
-
W moim przypadku jest to o tyle dziwne, że na te wątpliwej jakości piwa trafiałem na przestrzeni ostatniego roku. Inna kwestia, że zbyt często piw z Konstancina nie pijam, więc może po prostu miałem pecha.
Aha, moje piwka też były mętne, jak już kolega wspomniał wyżej.
Comment
-
-
domin81
Oświecam Ciebie.....zawsze na jakimkolwiek forum znajdzie się ktoś, komu ciągle trafiają się zepsute piwa. Każda butelka jest skwaśniała, każda beczka zła. No cóż, czego to się nie robi, aby zwrócić uwagę innych
Piwa z Konstancina piję 2/3 razy w tygodniu od wielu lat i nigdy.....powtarzam.....nigdy nie trafiło mi się kwaśne piwo. W twoje rewelacje ciężko jest mi uwierzyć. Albo ty masz coś nie tak ze smakiem, albo jesteś kiepskim bajkopisarzemLast edited by petrus33; 2010-10-04, 12:24.
Comment
-
-
Ja też mam coś ze smakiem, coraz częściej trafiają mi się lekko kwaskowate piwa.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Jest nas więcej. O my biedni ludzie o zepsutym smaku. ;-)
Multitap Crawl
Multitap Crawl na Facebook
"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika petrus33 Wyświetlenie odpowiedzidomin81
(...) No cóż, czego to się nie robi, aby zwrócić uwagę innych (...)
Trudno, zapisuję się do grona bajkopisarzy, którzy napewno mają coś nie tak ze smakiem....
Petrus, masz rację, jesteś jedynie autentycznym smakoszem, który ma zawsze absolutną rację!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedziJa do Konstancina mam tylko jedno zastrzeżenie: gdzie się podziała goryczka w Mazowieckim?
dodam jeszcze, że w ten łykend kolega zakupił czarny dąb, który był kwasem nie do wypicia, a data upływu przydatności była bardzo odległa. więc coś jest na rzeczy. ej wy tam, w oborach, pobudka!veni, emi, bibi
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika petrus33 Wyświetlenie odpowiedzidomin81
Oświecam Ciebie.....zawsze na jakimkolwiek forum znajdzie się ktoś, komu ciągle trafiają się zepsute piwa. Każda butelka jest skwaśniała, każda beczka zła. No cóż, czego to się nie robi, aby zwrócić uwagę innych
Piwa z Konstancina piję 2/3 razy w tygodniu od wielu lat i nigdy.....powtarzam.....nigdy nie trafiło mi się kwaśne piwo. W twoje rewelacje ciężko jest mi uwierzyć. Albo ty masz coś nie tak ze smakiem, albo jesteś kiepskim bajkopisarzem
Forum czytam a nie pisze i pewnie gdyby nie fakt, że trafiłem na kwaśnego Czarnego Dęba to bym dalej nie pisał. Konstancin uwielbiam a, że piwo było kwaśne to fakt.
PozdrawiamJest wiele sposobów zabijania czasu, ale nikt nie potrafi go wskrzesić
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedziJa też mam coś ze smakiem i to do tego stopnia, że piw nowej serii nie kupuje od wiosny.
W tej cenie mogę kupić dużo lepsze piwo. Szkoda, bo rok temu uważałem ich za najlepszy polski browar.Last edited by Seta; 2010-10-04, 15:56.
Comment
-
Comment