Nie w przypadku Konstancina ostatnimy czasy. Ja sobie spokojnie poczekam, aż znowu zaczną warzyć dobre piwa, nie będę się bawił w kwasową ruletkę
Kwaśne piwa z Konstancina
Collapse
X
-
No niestety tak to właśnie jest z Konstancinem. Zamiast wypatrywać coraz to lepszych piw, pozostaje liczyć na to, że przestaną być one kwaśne. Dopiero gy brak kwasu stanie się normą - wtedy znów będzie można mieć nadzieję na smak.Comment
-
Ktoś ciebie zmusza do zakupów Konstancina? Pytam, ponieważ nie mogę się nadziwić tego samozaparcia. Gdy piwo jest niedobre lub przeciętne po prostu takiego się nie kupuje!Comment
-
Jako że obiecałem sobie nie pić w tym roku jasnych lagerów polskiej produkcji, zakupiłem na próbę Czarny Dąb i Czerwonego Smoka z Fortuny. Z tymi dwoma jakoś mi się poszczęściło i ani Dąb nie był kwaśny, ani nie było warzyw w Smoku (trzeci, Belfast, to zupełnie inna historia), ale że właśnie dojrzał mi w piwnicy jakiś altbier to już więcej nie będę ryzykował bez potrzeby.Comment
-
I oprócz klientów już nawet niektóre sklepy przestały się bawić w tę ruletkę i nie zamawiają piw z Konstancina. I zapewne jedna dobra warka nie sprawi, że znowu zaczną je zamawiać, bo odbudować zaufanie nie jest już tak prosto.Ostatnia zmiana dokonana przez YouPeter; 2011-01-31, 14:31.Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.Comment
-
A oprócz sklepów, hurtownie.Comment
-
Czy hurtownie napojów są nadal tak ważnym elementem rynkowej układanki?
W książce "Piwne Mazowsze" opisana jest historia utarczki Ciechanowa z GŻ o markę Królewskie, tam niebagatelną rolę odegrała hurtownia LOCO (ówcześnie największa na Mazowszu), która wycofała się z dystrybucji ciechanowskiego piwa.Comment
-
A co myślisz, że browary wysyłają po 4-6 skrzynek swojego piwa do sklepów? Hurtownie są naturalnym ogniwem dystrybucji. Jeden Ciechan, co ma swoją sieć dystrybucji i to chyba tylko w Warszawie i okolicach.Comment
-
Czy hurtownie napojów są nadal tak ważnym elementem rynkowej układanki?
W książce "Piwne Mazowsze" opisana jest historia utarczki Ciechanowa z GŻ o markę Królewskie, tam niebagatelną rolę odegrała hurtownia LOCO (ówcześnie największa na Mazowszu), która wycofała się z dystrybucji ciechanowskiego piwa.Robię to co lubię - produkuję piwo.Comment
-
[*] wybrać ulubioną odpowiedźComment
-
Chodziło mi o to, czy decyzja jednej (nawet dużej) hurtowni jest dziś w stanie zmienić tak wiele. Od strony praktycznej - czy wystarczy zastraszyć/przekupić (*) jedną dużą hurtownię, a sprzedaż na poziomie województwa się załamie.
[*] wybrać ulubioną odpowiedźComment
-
Od czasu do czasu po prostu sięgam po butelkę któregoś z konstancińskich piw - ot, z ciekawości, czy ta loteria, o kórej piszę, już się skończyła, czy wciąż trwa.Comment
-
Mały "edit" do powyższego posta: przepraszam za "męską" formę mojej odpowiedzi. Z przyzwyczajenia użyłem właśnie takiej, ale nie mam możliwości edytowania swojego wpisu, żeby to poprawić.Comment