Nie w przypadku Konstancina ostatnimy czasy. Ja sobie spokojnie poczekam, aż znowu zaczną warzyć dobre piwa, nie będę się bawił w kwasową ruletkę
Kwaśne piwa z Konstancina
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Candlekeep Wyświetlenie odpowiedziNo niestety tak to właśnie jest z Konstancinem. Zamiast wypatrywać coraz to lepszych piw, pozostaje liczyć na to, że przestaną być one kwaśne. Dopiero gy brak kwasu stanie się normą - wtedy znów będzie można mieć nadzieję na smak.
Comment
-
-
Jako że obiecałem sobie nie pić w tym roku jasnych lagerów polskiej produkcji, zakupiłem na próbę Czarny Dąb i Czerwonego Smoka z Fortuny. Z tymi dwoma jakoś mi się poszczęściło i ani Dąb nie był kwaśny, ani nie było warzyw w Smoku (trzeci, Belfast, to zupełnie inna historia), ale że właśnie dojrzał mi w piwnicy jakiś altbier to już więcej nie będę ryzykował bez potrzeby.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedziNie w przypadku Konstancina ostatnimy czasy. Ja sobie spokojnie poczekam, aż znowu zaczną warzyć dobre piwa, nie będę się bawił w kwasową ruletkęLast edited by YouPeter; 2011-01-31, 14:31.Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika YouPeter Wyświetlenie odpowiedziI oprócz klientów już nawet niektóre sklepy przestały się bawić w tę ruletkę i nie zamawiają piw z Konstancina. I zapewne jedna dobra warka nie sprawi, że znowu zaczną je zamawiać, bo odbudować zaufanie nie jest już tak prosto.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziA oprócz sklepów, hurtownie.
W książce "Piwne Mazowsze" opisana jest historia utarczki Ciechanowa z GŻ o markę Królewskie, tam niebagatelną rolę odegrała hurtownia LOCO (ówcześnie największa na Mazowszu), która wycofała się z dystrybucji ciechanowskiego piwa.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgoda Wyświetlenie odpowiedziCzy hurtownie napojów są nadal tak ważnym elementem rynkowej układanki?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgoda Wyświetlenie odpowiedziCzy hurtownie napojów są nadal tak ważnym elementem rynkowej układanki?
W książce "Piwne Mazowsze" opisana jest historia utarczki Ciechanowa z GŻ o markę Królewskie, tam niebagatelną rolę odegrała hurtownia LOCO (ówcześnie największa na Mazowszu), która wycofała się z dystrybucji ciechanowskiego piwa.Robię to co lubię - produkuję piwo.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziA co myślisz, że browary wysyłają po 4-6 skrzynek swojego piwa do sklepów? Hurtownie są naturalnym ogniwem dystrybucji. Jeden Ciechan, co ma swoją sieć dystrybucji i to chyba tylko w Warszawie i okolicach.
[*] wybrać ulubioną odpowiedź
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgoda Wyświetlenie odpowiedziChodziło mi o to, czy decyzja jednej (nawet dużej) hurtowni jest dziś w stanie zmienić tak wiele. Od strony praktycznej - czy wystarczy zastraszyć/przekupić (*) jedną dużą hurtownię, a sprzedaż na poziomie województwa się załamie.
[*] wybrać ulubioną odpowiedź
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziKtoś ciebie zmusza do zakupów Konstancina? Pytam, ponieważ nie mogę się nadziwić tego samozaparcia. Gdy piwo jest niedobre lub przeciętne po prostu takiego się nie kupuje!
Od czasu do czasu po prostu sięgam po butelkę któregoś z konstancińskich piw - ot, z ciekawości, czy ta loteria, o kórej piszę, już się skończyła, czy wciąż trwa.
Comment
-
Comment