Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason
Wyświetlenie odpowiedzi
Kwaśne piwa z Konstancina
Collapse
X
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedziJakby faktycznie odszedł piwowar z recepturą, to gdzieś by ją sprzedał
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziPrzecież to była receptura Andrzeja Sadownika, znaczy Czesa.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedzitak, to pewnie ta receptura przekazywana przez wieki przez kolejne pokolenia piwowarów w tym browarze.
Słyszałem, że za kupnem stoi tajemniczy szejk z Arabii Saudyjskiej lub ajatollah z Iranu.Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedziA Czesa już dawno jakoś nie widaćJEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedzi
Sprzedał recepturę szejkowi to teraz byczy się na wakacjach na Haiti
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedziTak rzeczywiście obecna polska produkcja piwna jest podobnie atrakcyjna jak walory turystyczne Haiti po ostatnich kataklizmach...
Comment
-
-
Zachęcony opinią kolegi, że pite przez niego przed Świętami Dawne nie było kwaśne zebrałem się na odwagę i kupiłem bączek Mazowieckiego. Akurat moje ulubione Mazowieckie mam tylko w baczkach, ale do eksperymentu taki litraż w same raz, w razie czego mniejsza strata. No i wam powiem - jest dobrze - zero kwasu! Data ważności to 21.04. Poprzednie dwie próby (od października) były kwasami, uff...Last edited by Pendragon; 2011-01-05, 21:19.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Konstancin Mocny
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Rycho_128 Wyświetlenie odpowiedziSpróbuję za jakiś czas ponownie.Gdański Browar WaRy
Gdański Browar WaRy w BrowarBizie
Piwo z kufla smakuje lepiej :)///Mniej karmelu...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Rycho_128 Wyświetlenie odpowiedziTaka ciekawostka: jako skwaśniałe piwa z Konstancina byly zgłaszane chyba wszystkie tam warzone po kolei. Ktoś tu wcześniej napisał, że być może chodzi o problemy przy kapslowaniu - ja się tam nie znam, no ale jak do butelek powietrze się dostaje to chyba faktycznie jest coś na rzeczy.Piwoteka
Łódź, ul. 6 Sierpnia 1/3,
www.piwoteka.pl
Sklep Piwoteki na Facebooku
Piwoteka Narodowa na Facebooku
Piwoteka Narodowa na G+
Дед Мороз (Dziadek Mróz)
Browar Piwoteka
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Piwoteka Wyświetlenie odpowiedziC A piwa z Konstancina w chwili obecnej na rynku nie ma, chodzą słuchy, że dopiero pod koniec miesiąca jak dobrze pójdzie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziAle to chyba dobra wiadomość. Wygląda na to, że ktoś tam w końcu (min. 3 miesiące za późno) z tym fantem coś postanowił zrobić. Może coś tam posprzątali, wysterylizowali i teraz kolejne, czyste warki muszą dojrzeć.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Co napisałem do Browaru Konstancin:
Drodzy Państwo, od kilku miesięcy my, konsumenci, mamy spory problem z
Państwa piwem dostępnym w butelkach. Większość Państwa produktów
prezentuje nam przykrą loterię - nigdy nie wiadomo, czy zawartość
butelki będzie nadawała się do picia. Często zadarzają się przypadki,
że piwo jest octowo-kwaśne lub ma nieprzyjemny zapach, podobny do
kiszonej kapusty. Jedynym wyjątkiem zdaje się być Żytnie, co do
którego nie było takich zgłoszeń (jeszcze?).
Bardzo uprzejmie proszę o informację, czy możemy liczyć na to, że piwo
w butelkach będzie miało równie stabilną jakość, co piwo z beczek?
Jako mieszkaniec Mazowsza mam wielki sentyment do piwa z Browaru
Konstancin i chciałbym móc je polecić znajomym. Liczę na to, że w 2011
roku będziemy mogli cieszyć się wysoką i stabilną jakością piw z
Państwa browaru.
Dziękujemy bardzo za opinię, mimo iż nie jest dla nas zbyt pochlebna. Ciesze się, że znalazł Pan czas na zwrócenie nam uwagi i że leży Panu na sercu dobra jakość naszych wyrobów.
Pana uwagi są trafne. Wiemy o tym problemie i przez dłuższy czas próbowaliśmy zlokalizować jego źródło. W międzyczasie podjęliśmy szerego kroków by sytuację wyprostować, i częściowo to się udawało. Dzisiaj wydaje się nam, że problem (technologiczny) został rozwiązany.
Zawsze byliśmy dumni z produkowanego piwa i ta sytuacja nie jest dla nas powodem do dumy. Chcemy by browar Konstancin był kojarzony z wysoką jakością i będziemy do tego dążyć.
Przyłożymy wzszelkich starań by nie zawieść zaufania naszych konsumentów w przyszłości.
Comment
-
Comment