Kwaśne piwa z Konstancina

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Mason
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2010.02
    • 3280

    #31
    Jo, już przywykliśmy że hurtowo posądzasz ludzi o bajkopisarstwo jak tylko ktoś napisze coś co się nie zgadza z Twoim zdaniem. To dość jaskrawy przykład braków w kulturze. I kto tu jest żałosny, czyż nie ten co wszystkim dookoła zarzuca kłamstwa a sam nie bardzo ma pojęcie o czym pisze (jak w temacie o poszukiwaniu Erdingera)?
    JEDNO PIVKO NEVADI!

    Comment

    • domin81
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2010.03
      • 122

      #32
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika petrus33 Wyświetlenie odpowiedzi
      Oczywiście, że bzdury. Ja tej bajki nie kupuję.
      Przeczytaj ze zrozumieniem, to co napisał autor wątku, a póżniej się odzywaj.
      Ja nie neguję tego, że czasami trafia się zepsute piwo, ale nie uwierzę w to, że komuś te kwaśne piwa trafiają się prawie cały czas. Autor wątku napisał, że......"w większości przypadków" trafia na kwasy. Czy ty ciągle nie widzisz różnicy między określeniem czasami, a w większości przypadków ???
      No ku$%a mać, aż zacytuję sam siebie:

      "W moim przypadku jest to o tyle dziwne, że na te wątpliwej jakości piwa trafiałem na przestrzeni ostatniego roku. Inna kwestia, że zbyt często piw z Konstancina nie pijam, więc może po prostu miałem pecha."

      Pech nie pech, prawda jest taka, że większość pitych przeze mnie JASNYCH piw z Konstancina w ciągu ostatnich kilku/kilkunastu miesięcy miało kwaśne akcenty ZAPACHOWE. Nigdzie nie napisałem, że wszystkie były ZEPSUTE - po prostu śmierdziały. Widzisz różnicę???
      Last edited by domin81; 2010-10-05, 17:38.

      Comment

      • funky83
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2009.07
        • 136

        #33
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika YouPeter Wyświetlenie odpowiedzi
        Ciekawe jak będzie z warką Żytniego? Przykro by było gdyby trafił się kwach, bo mogłoby to mieć pewnie jakiś wpływ na jego przyszłość.
        Piłem Żytnie niedawno z nowej warki. Kupione zostało w Rodzince i muszę przyznać, że baaardzo udane ono było. Nie wiem czy nawet nie lepsze niż pite na wiosnę. Czuć oczywiście nuty wiezenowe i dużą zbożowość czy żytniość jak kto woli Zero kwasu

        Comment

        • petrus33
          Gość
          • 2008.01
          • 888

          #34
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedzi
          Jo, już przywykliśmy że hurtowo posądzasz ludzi o bajkopisarstwo jak tylko ktoś napisze coś co się nie zgadza z Twoim zdaniem. To dość jaskrawy przykład braków w kulturze. I kto tu jest żałosny, czyż nie ten co wszystkim dookoła zarzuca kłamstwa a sam nie bardzo ma pojęcie o czym pisze (jak w temacie o poszukiwaniu Erdingera)?
          Czy ty koleś możesz przestać pisać bzdury na mój temat. Wypraszam sobie uwagi, które nie mają nic wspólnego z rzeczywistością !! Nikomu nie zarzucam kłamstwa, ani złej woli. Jedynie zwracam uwagę na to, że co niektórych fantazja poniosła. I tylko to.
          W temacie Erdingera mam cały czas rację, piwo to nie jest łatwo dostępne. Trzeba się mocno naszukać, aby je znależć. Ja je znalazłem, tak jak większość tych, których chciałem się napić.

          Jesteś Mason jak ten głupek Ziobro, co wszystkich g.....m obrzucił, a potem musiał odszczekać swoje wynurzenia w sądzie. Identyczny z ciebie typek. Z mojej strony koniec dyskusji z tobą. Nie zniżę się do twojego napastliwego tonu. Nie godzi się

          Comment

          • Seta
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2002.10
            • 6964

            #35
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika funky83 Wyświetlenie odpowiedzi
            Piłem Żytnie <CIACH!> Zero kwasu
            Oj to porażka. Żytnie powinno być kwaskowe! Serio!

            Comment

            • Mason
              Major Piwnych Rewolucji
              🍼
              • 2010.02
              • 3280

              #36
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika petrus33 Wyświetlenie odpowiedzi
              Jesteś Mason jak ten głupek Ziobro, co wszystkich g.....m obrzucił (...) Nie zniżę się do twojego napastliwego tonu. Nie godzi się
              Mhm, zaiste



              A co do tematu - w tym roku dużo Konstancina nie piłem, ale z tego co miałem okazję smakować wszystkie piwa były ok. Za to mój znajomy trafił ze dwa razy na coś co określił mianem kwacha i krzywił się okrutnie i pluł i toczył pianę z pyska. Kupił wtedy cztery (ta sama warka, ten sam sklep), dwa określił jako zepsute i wylał, resztę też chciał wylać ale się sprzeciwiłem z zamiarem wykorzystania w kuchni. Okazało się, że piwa było w porządku, nie mam pojęcia gdzie on tego kwacha znalazł. Piwa w sklepie stały obok siebie na półce, od momentu kupienia cała czwórka była trzymana w identycznych warunkach.
              JEDNO PIVKO NEVADI!

              Comment

              • bobza
                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                • 2009.01
                • 222

                #37
                Ja ma dobre skojarzenia z Konstancinem w tym roku, pięć Żytnich było b. dobre, Czarny dąb był b. dobry, Dawne dobre, Lekkie też znośne jedno jedyne Mazowieckie N.P było skwaśniałe. Nie mniej w porównaniu do trzech Ciechanów Pszenicznych które wylądowały w zlewie w tym roku, browar prezentuje się wyśmienicie.
                We wszystkich przypadkach kluczowe wydaja mi się warunki przechowywania i sprzedaży, raczej nie doszukiwałbym się winy producenta.
                http://www.alebrowar.pl/

                http://www.facebook.com/AleBrowar

                Comment

                • Pierun
                  Kapral Kuflowy Chlupacz
                  • 2005.05
                  • 65

                  #38
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika domin81 Wyświetlenie odpowiedzi
                  No ku$%a mać, aż zacytuję sam siebie:

                  "W moim przypadku jest to o tyle dziwne, że na te wątpliwej jakości piwa trafiałem na przestrzeni ostatniego roku. Inna kwestia, że zbyt często piw z Konstancina nie pijam, więc może po prostu miałem pecha."

                  Pech nie pech, prawda jest taka, że większość pitych przeze mnie JASNYCH piw z Konstancina w ciągu ostatnich kilku/kilkunastu miesięcy miało kwaśne akcenty ZAPACHOWE. Nigdzie nie napisałem, że wszystkie były ZEPSUTE - po prostu śmierdziały. Widzisz różnicę???
                  Zakupione dzisiaj w Lublinie na ul. Jutrzenki Konstancin Jasny Pełny z datą 27.01.2011 niestety kwaśny jak diabli. Także niestety potwierdzam twoje przypadki. Dodam, że to pierwszy kiepski Konstancin na jaki trafiłem odkąd pojawił się w mych zainteresowaniach piwnych.

                  Comment

                  • jaro-w
                    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                    • 2006.10
                    • 127

                    #39
                    kwaśny Czarny Dąb z terminem do 9.02.2011,zakupiony w Konstancinie.Tyle tylko ...spadam jak czytam,w ryja można tu dostać...

                    Comment

                    • Rycho_128
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2007.03
                      • 1054

                      #40
                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pierun Wyświetlenie odpowiedzi
                      Dodam, że to pierwszy kiepski Konstancin na jaki trafiłem odkąd pojawił się w mych zainteresowaniach piwnych.
                      Może ja też dodam, że w moim przypadku również pierwszy i jak na razie ostatni konstanciński kwach. Pisałem już w tym wątku (trzeci post), nie był może tak do końca kwach, ale...
                      Last edited by Rycho_128; 2010-10-06, 20:28.
                      Gdański Browar WaRy
                      Gdański Browar WaRy w BrowarBizie
                      Piwo z kufla smakuje lepiej :)///Mniej karmelu...

                      Comment

                      • Candlekeep
                        Porucznik Browarny Tester
                        • 2007.11
                        • 367

                        #41
                        No niestety - ja doświadczam tego samego, co założyciel tematu. Piwa z Konstancina, które kupowałem i piłem przez kilka ostatnich miesięcy, w większości były kwaśne. Nie, nie chodzi o to, że były zepsute. Po prostu smak był wyraźnie kwaśniejszy od przeciętnej. I nie był przyjemny.
                        Ale jest wreszcie światełko w tunelu - ostatnio kupiłem Mazowieckie Niepasteryzowane i wreszcie nadzieja powróciła. Było baaardzo dobre. I zero kwasu.
                        Być może więc browar miał jakieś przejściowe problemy, któe pokonał? Oby...

                        Comment

                        • petrus33
                          Gość
                          • 2008.01
                          • 888

                          #42
                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Candlekeep Wyświetlenie odpowiedzi
                          No niestety - ja doświadczam tego samego, co założyciel tematu. Piwa z Konstancina, które kupowałem i piłem przez kilka ostatnich miesięcy, w większości były kwaśne. Nie, nie chodzi o to, że były zepsute. Po prostu smak był wyraźnie kwaśniejszy od przeciętnej. I nie był przyjemny
                          Gdzie wy te swoje piwa kupujecie ???
                          Jeszcze nigdy nie trafiłem na kwaśne piwo z tego browaru, nigdy. A, że ich smak zrobił się płaski i mało ciekawy, to już zupełnie inna sprawa.

                          Comment

                          • Candlekeep
                            Porucznik Browarny Tester
                            • 2007.11
                            • 367

                            #43
                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika petrus33 Wyświetlenie odpowiedzi
                            Gdzie wy te swoje piwa kupujecie ???
                            Jeszcze nigdy nie trafiłem na kwaśne piwo z tego browaru, nigdy. A, że ich smak zrobił się płaski i mało ciekawy, to już zupełnie inna sprawa.
                            Ano właśnie nie - nie jest płaski. Konstancin to nie koncerniak - wciąż można w piwach tego browaru odnaleźć charakterystyczne nuty, ale jednak ta dziwna kwaśność dominuje nad wszystkim. No, powiedzmy, że zarzut "kwaśności" dotyczy piw z "dębem" - Mazowieckie, jak pisałem wyżej, odbiło się od dna.
                            Gdzie kupuję? Przeważnie w sklepie na Rudnickiego w Warszawie. Ale nie doszukiwałbym się tu przyczyn po stronie sklepu, bo a) nigdy nie kupiłem tam piwa zepsutego, więc do warunków przechowywania mam tu absolutne zaufanie b) inne piwa zakupione w tym sklepie są w dobrej kondycji, c) jest październik, więc ogólnie jest chłodno i warunki przechowywania nie mają aż takiego znaczenia.

                            Comment

                            • funky83
                              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                              • 2009.07
                              • 136

                              #44
                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedzi
                              Oj to porażka. Żytnie powinno być kwaskowe! Serio!
                              Nie przypominam sobie kwaskowości w warkach pitych na wiosnę czy w zimę. A na pewno nie na tyle wyraźnej żeby stanowiło jakąś wyraźniejszą nutę w smaku

                              Comment

                              • lisiewski
                                Porucznik Browarny Tester
                                • 2009.12
                                • 459

                                #45
                                Przyłączę się do krytyki. Ostatnio wróciłem do piw z "Konstancina", tzn. Obór. Okazuje się, że egzemplarze butelkowe, w tym Czarny Dąb i Dawne są zwyczajnie kwaśne. Nie jest to efekt zepsucia spowodowanego złym przechowywaniem, a oczywiste zaniedbanie ze strony browaru. Zdecydowali się wypuścić na rynek kwaśne warki. Może to wina awarii urządzeń chłodniczych w czasie leżakowania?

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X