Kwaśne piwa z Konstancina

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • pioterb4
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2006.05
    • 4322

Ja nie mam dostępu do piw z Konstancina, ale to co czytam na forum od dłuższego czasu jest bardzo niepokojące. Kiedyś bardzo chwalone piwa i świetnie oceniane wg ostatnich opinii sięgają dna. Jak tu skomentować politykę browaru? Czy przez ostatnie działania a właściwie ich brak możemy rozumieć że sprzedaż konstancińskich piw jest na tyle dobra że nie ma potrzeby przejmować się smakowymi niedoskonałościami? To wynika z lekceważenia piwosza, "bo i tak się sporo sprzeda" czy podłoże tej bierności w walce z kwasem jest inne?
    Ostatnia zmiana dokonana przez pioterb4; 2011-01-04, 15:03.

Comment

• darekd
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🍺🍺🍺
      • 2003.02
      • 12730

Czy polskie piwa są równe? Zazwyczaj tak, pod warunkiem, że jest to równia pochyła

Comment

• kosher
        Major Piwnych Rewolucji
        🥛🥛🥛🥛
        • 2005.04
        • 2318

Najbardziej "genialnym" posunięciem browaru w zeszłym roku było zaprzestanie warzenia najlepszego sesyjnego piwa w ofercie czyli Zdrojowego. Strzał we własne kolano.
        Browar nie zamierza pisnąć medialnie słowa czemu zniknęło Zdrojowe, bo i po co.
        Ostatnia zmiana dokonana przez kosher; 2011-01-04, 15:19.

Comment

• darekd
          🍺🍺🍺
          • 2003.02
          • 12730

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kosher Wyświetlenie odpowiedzi
          ważenia
          Kosher...

Comment

• kosher
            Major Piwnych Rewolucji
            🥛🥛🥛🥛
            • 2005.04
            • 2318

Dzięki Darek, zdążyłem poprawić
            Warto doczytać swój post przed ostatecznym zatwierdzeniem.

Comment

• marekj
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2010.03
              • 508

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedzi
              Czy polskie piwa są równe? Zazwyczaj tak, pod warunkiem, że jest to równia pochyła
              Piwa Czeskie też bywają zepsute drogi Panie Darku.

Comment

• abernacka
                🥛🥛🥛🥛
                • 2003.12
                • 10865

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marekj Wyświetlenie odpowiedzi
                Tyle tylko, że tam jest to wypadek przy pracy a u nas reguła,. Na tym polega ta delikatna różnica.
                Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• zgoda
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2005.05
                  • 3516

Nie cięgiem przez 3 miesiące (albo i dłużej, ale w tym wątku od 3 miesięcy mamy relacje).

A tu: jak nie Dawne, to Mazowieckie, jak nie Czarny Dąb, to Jasne Pełne.
                  Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

Comment

• marekj
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2010.03
                    • 508

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
                    Tyle tylko, że tam jest to wypadek przy pracy a u nas reguła,. Na tym polega ta delikatna różnica.
                    zapewne w przypadkach Konstancina też chodzi o wypadki przy pracy. Nie sądzę aby robili to specjalnie ?

Comment

• zgoda
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2005.05
                      • 3516

zapewne w przypadkach Konstancina też chodzi o wypadki przy pracy. Nie sądzę aby robili to specjalnie ?
                      Mieliśmy niedawno gorącą dyskusję tutaj na temat dymania miłośników piwa przez browary. Wypadek zdarza się raz, dwa razy, ale nie cięgiem przez 3 miesiące raz po razie.
                      Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

Comment

• Seta
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2002.10
                        • 6964

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak Wyświetlenie odpowiedzi
                        Zaryzkowałem ponownie. Żytnie (niestety, nie zanotowałem daty przydatności) do wypicia...
                        Piłem ostatnio i zgadzam się w 100% z tą częścią komentarza Prusaka. Do wypicia. Nijakie.

PS. "Najlepszy polski koncerniak" pity tego samego wieczoru rozłożył Żytnie na łopatki...
                        Ostatnia zmiana dokonana przez Seta; 2011-01-04, 15:47.

Comment

• marekj
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2010.03
                          • 508

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgoda Wyświetlenie odpowiedzi
                          Mieliśmy niedawno gorącą dyskusję tutaj na temat dymania miłośników piwa przez browary. Wypadek zdarza się raz, dwa razy, ale nie cięgiem przez 3 miesiące raz po razie.
                          Ja nie jestem adwokatem Konstancina .Ale czy nie jest tak ,że prawo domina dopada i wszystko się wali. Ja na ich miejscu już bym prosił Czesa o pomoc no ale ....... Pozostaje jeszcze alternatywa w postaci wody mineralnej o nazwie KONSTNTYNIANKA.
                          "Taką mam koncepcję"

Comment

• Cannabee776i99
                            Kapitan Lagerowej Marynarki
                            • 2009.08
                            • 658

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kosher Wyświetlenie odpowiedzi
                            Najbardziej "genialnym" posunięciem browaru w zeszłym roku było zaprzestanie warzenia najlepszego sesyjnego piwa w ofercie czyli Zdrojowego. Strzał we własne kolano.
                            Browar nie zamierza pisnąć medialnie słowa czemu zniknęło Zdrojowe, bo i po co.
                            Zasłyszałem jakąś plotę, że z browaru odeszła osoba, która zabrała ze sobą recepturę.

Comment

• Pendragon
                              🥛🥛🥛
                              • 2006.03
                              • 13959

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cannabee776i99 Wyświetlenie odpowiedzi
                              Zasłyszałem jakąś plotę, że z browaru odeszła osoba, która zabrała ze sobą recepturę.
                              Z browar.bizu chyba

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Mason
                                Major Piwnych Rewolucji
                                🍼
                                • 2010.02
                                • 3280

Pozostaje jeszcze alternatywa w postaci wody mineralnej o nazwie KONSTNTYNIANKA.
                                Nazwa wody rządzi

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cannabee776i99 Wyświetlenie odpowiedzi
                                Ja słyszałem plotę, że to było nieopłacalne, coś o wysokich kosztach surowców było. Jakby faktycznie odszedł piwowar z recepturą, to gdzieś by ją sprzedał i podobne piwo by się pojawiło na rynku, z innego browaru.
                                JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

Przetwarzanie...
                                X