Ja nie mam dostępu do piw z Konstancina, ale to co czytam na forum od dłuższego czasu jest bardzo niepokojące. Kiedyś bardzo chwalone piwa i świetnie oceniane wg ostatnich opinii sięgają dna. Jak tu skomentować politykę browaru? Czy przez ostatnie działania a właściwie ich brak możemy rozumieć że sprzedaż konstancińskich piw jest na tyle dobra że nie ma potrzeby przejmować się smakowymi niedoskonałościami? To wynika z lekceważenia piwosza, "bo i tak się sporo sprzeda" czy podłoże tej bierności w walce z kwasem jest inne?
Kwaśne piwa z Konstancina
Collapse
X
-
Najbardziej "genialnym" posunięciem browaru w zeszłym roku było zaprzestanie warzenia najlepszego sesyjnego piwa w ofercie czyli Zdrojowego. Strzał we własne kolano.
Browar nie zamierza pisnąć medialnie słowa czemu zniknęło Zdrojowe, bo i po co.Ostatnia zmiana dokonana przez kosher; 2011-01-04, 15:19.
Comment
-
-
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedziCzy polskie piwa są równe? Zazwyczaj tak, pod warunkiem, że jest to równia pochyła
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marekj Wyświetlenie odpowiedziPiwa Czeskie też bywają zepsute drogi Panie Darku.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marekj Wyświetlenie odpowiedziPiwa Czeskie też bywają zepsute drogi Panie Darku.
A tu: jak nie Dawne, to Mazowieckie, jak nie Czarny Dąb, to Jasne Pełne.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziTyle tylko, że tam jest to wypadek przy pracy a u nas reguła,. Na tym polega ta delikatna różnica.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marekj Wyświetlenie odpowiedzizapewne w przypadkach Konstancina też chodzi o wypadki przy pracy. Nie sądzę aby robili to specjalnie ?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak Wyświetlenie odpowiedziZaryzkowałem ponownie. Żytnie (niestety, nie zanotowałem daty przydatności) do wypicia...
PS. "Najlepszy polski koncerniak" pity tego samego wieczoru rozłożył Żytnie na łopatki...Ostatnia zmiana dokonana przez Seta; 2011-01-04, 15:47.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgoda Wyświetlenie odpowiedziMieliśmy niedawno gorącą dyskusję tutaj na temat dymania miłośników piwa przez browary. Wypadek zdarza się raz, dwa razy, ale nie cięgiem przez 3 miesiące raz po razie.
"Taką mam koncepcję"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kosher Wyświetlenie odpowiedziNajbardziej "genialnym" posunięciem browaru w zeszłym roku było zaprzestanie warzenia najlepszego sesyjnego piwa w ofercie czyli Zdrojowego. Strzał we własne kolano.
Browar nie zamierza pisnąć medialnie słowa czemu zniknęło Zdrojowe, bo i po co.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cannabee776i99 Wyświetlenie odpowiedziZasłyszałem jakąś plotę, że z browaru odeszła osoba, która zabrała ze sobą recepturę.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marekj Wyświetlenie odpowiedziPozostaje jeszcze alternatywa w postaci wody mineralnej o nazwie KONSTNTYNIANKA.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cannabee776i99 Wyświetlenie odpowiedziZasłyszałem jakąś plotę, że z browaru odeszła osoba, która zabrała ze sobą recepturę.JEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
Comment