Kwaśne piwa z Konstancina

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13959

W odpowiedzi zabrakło mniej więcej następującej treści:

"W ramach rekompensaty poniesionych przez naszych konsumentów strat oraz w celu odzyskania ich zaufania, postanowiliśmy obniżyć przez najbliższe pół roku (do końca czerwca) ceny hurtowe naszych piw o 50 gr za 0,5 litra"

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• kopyr
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2004.06
      • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
      W odpowiedzi zabrakło mniej więcej następującej treści:

"W ramach rekompensaty poniesionych przez naszych konsumentów strat oraz w celu odzyskania ich zaufania, postanowiliśmy obniżyć przez najbliższe pół roku (do końca czerwca) ceny hurtowe naszych piw o 50 gr za 0,5 litra"

A dlaczego hurtownicy mają zyskać za cierpienia klientów?
      blog.kopyra.com

Comment

• Pendragon
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2006.03
        • 13959

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
        A dlaczego hurtownicy mają zyskać za cierpienia klientów?
        To taki skrót myślowy, oczywista to oczywistość, że miałem na myśli ceny producenta.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• kopyr
          • 2004.06
          • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
          To taki skrót myślowy, oczywista to oczywistość, że miałem na myśli ceny producenta.
          Na jedno wychodzi. Skoro rynek jest przyzwyczajony do jakiejś ceny, to pomimo obniżki ze strony producenta nie musi nastąpić obniżka cen detalicznych. Można próbować dać cenę sugerowaną.
          Poza tym nie jest to dobry sygnał dla klienta. Pewnie piwo jest kiepskie, nie sprzedaje się, więc obniżają cenę.
          blog.kopyra.com

Comment

• zgoda
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2005.05
            • 3516

Jak dla mnie to jest dobry znak. Może nie od razu polecę do sklepu po jakieś konstancińskie piwo, ale przy najbliżej okazji nie ominę półki.
            Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

Comment

• bono_boniecki
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2007.10
              • 177

Ostatnio (21 grudnia) piłem Dawne z beczki w gdańskiej Degustatorni. Było kwaśne okropnie. Pewnie beczka była rozlana jeszcze przed podjęciem działań przez browar. Oby te działania coś dały.

Comment

• zgoda
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2005.05
                • 3516

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bono_boniecki Wyświetlenie odpowiedzi
                Ostatnio (21 grudnia) piłem Dawne z beczki w gdańskiej Degustatorni. Było kwaśne okropnie. Pewnie beczka była rozlana jeszcze przed podjęciem działań przez browar. Oby te działania coś dały.
                Z wcześniejszych dyskusji na temat dzieł Konstancina wynikło, że problem kwachów dotyczył piw w butelkach. Kwachy z beczek podobnież biorą się z nieprawidłowego obchodzenia się z piwem przez szynkarzy - takie było mniej lub bardziej oficjalne stanowisko browaru.
                Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

Comment

• bono_boniecki
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2007.10
                  • 177

Cóż, w takim razie możliwe, że piwo było po prostu stare lub źle przechowywane.

Comment

• Maciass
                    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                    • 2009.03
                    • 172

jasne że znają problem, przecież czytają Browar.biz ,jedynie szkoda że tyle to trwa. Nabiłem się na kilka min... Z resztą, i tak niebawem sięgnę po któreś z piw. Wpadki się zdarzają

Comment

• jurkas74
                      Kapral Kuflowy Chlupacz
                      • 2008.04
                      • 57

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maciass Wyświetlenie odpowiedzi
                      jasne że znają problem, przecież czytają Browar.biz ,jedynie szkoda że tyle to trwa. Nabiłem się na kilka min... Z resztą, i tak niebawem sięgnę po któreś z piw. Wpadki się zdarzają
                      No nie wytrzymam, najpierw marekj pisze o jakichś "wypadkach przy pracy" teraz znowu jakieś wpadki. A ja się zapytam czy w tych firemkach jest jakikolwiek dział kontroli jakości - przepraszam może jeden chociaż pracownik próbuje to coś przed dystrybucją?
                      Wg mnie przez 3 miesiące z pełną premedytacją browar wypychał zepsute piwo na rynek, bo nie mógł sobie poradzić z problemem. I to się właśnie nazywa dymaniem klienta a nie wpadkami...

Comment

• Piwoteka
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2008.04
                        • 1209

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jurkas74 Wyświetlenie odpowiedzi
                        No nie wytrzymam, najpierw marekj pisze o jakichś "wypadkach przy pracy" teraz znowu jakieś wpadki. A ja się zapytam czy w tych firemkach jest jakikolwiek dział kontroli jakości - przepraszam może jeden chociaż pracownik próbuje to coś przed dystrybucją?
                        Wg mnie przez 3 miesiące z pełną premedytacją browar wypychał zepsute piwo na rynek, bo nie mógł sobie poradzić z problemem. I to się właśnie nazywa dymaniem klienta a nie wpadkami...
                        I nie jest to jedyny browar w naszym kraju, który tak robi...
                        Piwoteka
                        Łódź, ul. 6 Sierpnia 1/3,
                        www.piwoteka.pl
                        Sklep Piwoteki na Facebooku
                        Piwoteka Narodowa na Facebooku
                        Piwoteka Narodowa na G+
                        Дед Мороз (Dziadek Mróz)
                        Browar Piwoteka

Comment

• Radical
                          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                          • 2008.03
                          • 145

Czarny Dąb wypity dziś w Warszawie, kupiony również w Warszawie na Koszykowej. Piwo to kwas na maksa Nie wiem co oni sobie myślą !? Chyba mają mnie za jelenia, który wydaje 5.30 po to, że lubi się kwasu napić ? No przepraszam, ale ogórki kiszone są tańsze! Więcej nie kupuje.
                          Radical.

Comment

• mwa
                            • 2003.01
                            • 5071

Jeszcze nich się wątkiem tym sanepid zainteresuje.
                            Pozdrawiam Cię !!!!

Comment

• marekj
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2010.03
                              • 508

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jurkas74 Wyświetlenie odpowiedzi
                              Proszę nie mieszać mojej osoby z tym Browarem,swojego czasu .W moich browarach każda partia piwa jest dopuszczana do sprzedaży ,a z każdej partii próby przetrzymywane są w różnych warunkach do sześciu miesięcy .A jeżeli jest tak jak jak kolega pisze to Browar Konstancin powinien się zająć wodą mineralną o tym już pisałem.Zgadzam się ,że takie działanie jest nieuczciwe nie tylko wobec klientów ale i dla innych browarów.PIWOTEKI "I nie jest to jedyny browar w naszym kraju, który tak robi... oczywiście nie pisząc o które chodzi.

Comment

• Piwoteka
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2008.04
                                • 1209

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marekj Wyświetlenie odpowiedzi
                                Proszę nie mieszać mojej osoby z tym Browarem,swojego czasu .W moich browarach każda partia piwa jest dopuszczana do sprzedaży ,a z każdej partii próby przetrzymywane są w różnych warunkach do sześciu miesięcy .A jeżeli jest tak jak jak kolega pisze to Browar Konstancin powinien się zająć wodą mineralną o tym już pisałem.Zgadzam się ,że takie działanie jest nieuczciwe nie tylko wobec klientów ale i dla innych browarów.PIWOTEKI "I nie jest to jedyny browar w naszym kraju, który tak robi... oczywiście nie pisząc o które chodzi.
                                Przede wszystkim o Koreb.
                                Piwoteka
                                Łódź, ul. 6 Sierpnia 1/3,
                                www.piwoteka.pl
                                Sklep Piwoteki na Facebooku
                                Piwoteka Narodowa na Facebooku
                                Piwoteka Narodowa na G+
                                Дед Мороз (Dziadek Mróz)
                                Browar Piwoteka

Comment

Przetwarzanie...
                                X