Co prawda nie wiem co kuriozalnego jest w posiadaniu działu kontroli jakości, ale pewnie się nie znam. A co do firemek to napiszę nazwy produktów: Mazowieckie, Ciechan Wyborny, Magnus, Warmiak
Kwaśne piwa z Konstancina
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedziPoza Mazowieckim co jest nie tak z pozostałymi produktami?
Comment
-
-
To zadziwiające wiadomości. Warmiak trefny nigdy mi się nie trafił. Ciechan miewał bardziej wodnite warki ale żyby trzeba go było wylać - nigdy.
To są wszystko piwa niepasteryzowane. To że trafił Ci się egzemplarz mętny/kwaśny to nie znaczy że winien musiał być browar; uchybień mógł dopuścić się hurtownik/sklepikarz.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jurkas74 Wyświetlenie odpowiedziWszystkie te piwa zdarzyło mi się kiedyś wylać. W/.../Ostatnia zmiana dokonana przez Feti; 2011-01-10, 23:01.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedziTo że trafił Ci się egzemplarz mętny/kwaśny to nie znaczy że winien musiał być browar; uchybień mógł dopuścić się hurtownik/sklepikarz.JEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jurkas74 Wyświetlenie odpowiedziWszystkie te piwa zdarzyło mi się kiedyś wylać.JEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedziDziś spożyłem interesujące piwo litewskie, na etykiecie producent napisał że temperatura przechowywania powinna zawierać się w przedziale 2-7 stopni, czyli zdecydowanie w lodówce. A stało spokojnie na półce, w temperaturze pokojowej.
Comment
-
-
Jak dla mnie to sprawa z Konstancinem jest zastanawiająca, a konkluzje nie są przyjemne.
- Browar leci w... kulki i pcha do sklepów piwo ewidentnie zepsute. Dymanie konsumentów podręcznikowe.
- Cała masa uświadomionych konsumentów biadoli na jakimś forum i... nic. Jakoś nie zauważyłem, że ktokolwiek spróbował skontaktować się z browarem w tej sprawie, poprosić o wyjaśnienia choćby?
Sprawa browaru została już przewałkowana na lewo i na prawo, pozostaje kwestia bicia piany na forum. P. Marek Jakubiak jest jednym z niewielu wysoko postawionych przedstawicieli browarów (a może jedynym?), który tu zagląda. Liczenie na to, że ktoś z Konstancina (kto to miałby być, p. Sawoniaka - kierownik marketingu?) zajrzy na forum i się przejmie tym, co jest tu wypisywane, zakrawa na... nie wiem jak to nazwać, samouwielbienie?
Myślę, że w związku z rozpoczynającym się rokiem 2011 każdy z forumowych pieniaczy mógłby podjąć zobowiązanie, że zgłosi zepsutą i wadliwą partię browarowi, jeżeli nie telefonicznie, to chociaż mailem. Browary mają swoje strony w internecie, publikują dane kontaktowe - wysiłek niewielki, a zyskiem dobro wspólne.
Celowo pomijam kwestię składania reklamacji u sprzedawcy, bo to jest omawiane w wątku obok.
Comment
-
Sam sie sobie dziwię, że tak kur...czowo trzymam się wątku głównego .
Wczoraj dalszy ciąg testów na żywym (średnio, wróciłem od dentysty...) organizmie - konstancińskie Jasny Pełny i Bardzo Mocny.
Jasny Pełny zupełnie OK, może nie był tak smaczny, jak kiedyś, ale żadnych istotnych mankamentów nie zauważyłem.
Bardzo Mocny natomiast bardzo mocno "walił botwinką", niestety... Żadne z tych piw nie było jednak kwaśne.
Na marginesie dodam, że JP miał etykietę z "większego" wykrojnika i innego kształtu krawatkę, co wg. Coopera sugeruje GAB-a...
Comment
-
-
A ja myślę, że zaprzestanie kupowania piwa, które Cię/mnie rozczarowało jest najlepszym, konsumenckim sprzeciwem. Ja postanowiłem nie dawać szans piwom złym. Zarówno zepsutym jak konstancińskie Lekkie czy Jasne Pełne, jak i słabym, rozwodnionym i bezsmakowym jak Ciechan Wyborne.
Nic tak nie zmusza do myślenia jak mniej złotówek w portfelu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedziA ja myślę, że zaprzestanie kupowania piwa, które Cię/mnie rozczarowało jest najlepszym, konsumenckim sprzeciwem. Ja postanowiłem nie dawać szans piwom złym. Zarówno zepsutym jak konstancińskie Lekkie czy Jasne Pełne, jak i słabym, rozwodnionym i bezsmakowym jak Ciechan Wyborne.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedziA ja myślę, że zaprzestanie kupowania piwa, które Cię/mnie rozczarowało jest najlepszym, konsumenckim sprzeciwem. Ja postanowiłem nie dawać szans piwom złym. Zarówno zepsutym jak konstancińskie Lekkie czy Jasne Pełne, jak i słabym, rozwodnionym i bezsmakowym jak Ciechan Wyborne.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse Wyświetlenie odpowiedziWydaje Ci się, że nawet gdyby znaczący odsetek ich klientów przestał kupować ich wadliwe produkty, to takie marketingowe tuzy, jak Krajan czy Konstancin, poszłyby po rozum do głowy? Nie sądzę.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Feti Wyświetlenie odpowiedziMoment, moment. To państwo finansuje Konstancin? A może maja bogatego wujka z jueseja? Nie ma kasy z sprzedaży, to z czego ma być?
Dlatego uważam, że cichy sprzeciw w tej sytuacji nie ma sensu. No chyba, że komuś po prostu nie zależy.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgoda Wyświetlenie odpowiedziA kto powiedział że nie ma? Jest! Parę osób przestało kupować, ale to ułamek ułamka promila.
Dlatego uważam, że cichy sprzeciw w tej sytuacji nie ma sensu. No chyba, że komuś po prostu nie zależy.
Comment
-
Comment