Kwaśne piwa z Konstancina

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • leona
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2009.07
    • 5853

Tak, ja uważam, że 300 browarbizowiczów zaprzestających picia danego piwa (a przy okazji szepcących to i owo znajomym) zrobi więcej niż tych samych trzystu piszących mejle sprzeciwu.
    My nie pijemy piwa, my je żłopiemy a na dodatek za nie przepłacamy. To są konkretne złotówki. Ale faktycznie kompilacja bojkotu spożycia i pisania skarg będzie skuteczna, bo szybciej im (szefom) impuls przejdzie po synapsach.

I anegdota: od kiedy postanowiłem bojkotować "Wyborczą" jej nakład spadł ponad połowę. A wtedy kosztowała mało, 1500 ówczesnych złotych
    Ostatnia zmiana dokonana przez leona; 2011-01-11, 11:29.

Comment

• Prusak
      Major Piwnych Rewolucji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2005.07
      • 4506

Zgadzam się z przedpiścą. To nie jest tylko kwestia ilości użytkowników forum, ale tego ile i za jaką cenę kupują piw z małych browarów. Żeby już ostatecznie nie uciekać się do prostego chwytu w stylu: policzcie ile wydaliście na piwo i ile innych rzeczy moglibyście za to kupić. Uznaję ten argument i uważam, że to daje efekt. Jak w sprawie Wyborczej, bo tez się przyczyniłem do spadku jej nakładu.

Comment

• Marusia
        Marszałek Browarów Rzemieślniczych
        🍼🍼
        • 2001.02
        • 20221

Na mnie i Slavoyu Konstancin sporo stracił ostatnio, zwłaszcza na Slavoyu, który Lekkie sobie ukochał Ich piwa ostatnio były tak okropne, że nawet niewyrobiony konsument miałby trudności z wypiciem, zatem pewnie nie tylko my przestaliśmy kupować piwa z Konstancina.
        Miejmy nadzieję, że dożyjemy czasów, w których browarowi (i każdemu innemu producentowi) będzie się bardziej opłacało wycofać z produkcji lewą warkę w celu ochrony dobrego imienia, niż sprzedać ją i nadrabiać potem zaufanie u klienta. Jak na razie wygląda na to, że rynek jeszcze cały czas wszystko chłonie z ciekawości. Kwasiżury zatem też pochłania
        www.warsztatpiwowarski.pl
        www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• Feti
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2010.10
          • 801

Kurde. Może zaraz tu zaczniemy dywagować, kto bardziej kłamie: Gazeta Wyborcza czy Nasz Dziennik? Bana wszelkim dyskutantom za to.
          Ad rem, ad rem. Nie miałem "przyjemności" pić piw z Konstancina. Po przeczytaniu opinii pić go nie zamierzam. Niech browar zrozumie, że jak się buduje marke na jakości ( cena jest elytarna ) to poziom trzeba trzymać. Rozumiem DMS w Smokach za 2,19, ale kwach w piwach dwa razy droższych?

Comment

• Feti
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2010.10
            • 801

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
            Jak na razie wygląda na to, że rynek jeszcze cały czas wszystko chłonie z ciekawości. Kwasiżury zatem też pochłania
            Wiesz, jako ciągły uczeń, który wyrabia w sobie kubki smakowe, powiem tylko: podziękuj za to koncernom. Po zepsuciu podniebienia przez Zubry, Harnasie, Lechy Mocna, Kasztelany Niepasteryzowane i Pasteryzowane, taki kwasiżur nie jest zły. I to nie jes dowcip.

Comment

• mareks
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2002.05
              • 1939

Piwo to dopiero po pracy w domu.

A co do piw z Konstancina to kwacha nie stwierdziłem ale ostatnie jakie piłem to chyba Żytnie lub Czarny Dąb niedługo po jego premierze.

Comment

• ART
                mAD'MINd
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2001.02
                • 23994

Ups, coś mi się usunęło, nieodwracalnie
                - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Seta
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2002.10
                  • 6964

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
                  Ups, coś mi się usunęło, nieodwracalnie
                  Oj tam oj tam - od razu nieodwracalnie...

Comment

• kosher
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🥛🥛🥛🥛
                    • 2005.04
                    • 2319

No proszę jak sobie admini dworują

Comment

• dipeone
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2010.05
                      • 741

Piłem dzisiaj Starodawne i było niesamowicie kwaśne, jak zepsute. Po dwóch łykach poprosiłem ,by pani za barem wylała ,bo pić się tego nie da, tylko powąchała ,bo napić się nie może i stwierdziła ,że pachnie dziwnie. Ludzie obok pili Warszawiaka Mocnego na zmianę z Konstancinem Mocnym Dębem ,ale nie widziałem ,by sie kwasili. Ja miałem niestety piwo do wylania. Paskudzstwo.

Comment

• ART
                        mAD'MINd
                        🥛🥛🥛🥛🥛
                        • 2001.02
                        • 23994

Otrzymałem dzisiaj (no, wczoraj) telefon od prezesa Stowarzyszenia Regionalnych Browarów Polskich z prośbą o drobne naświetlenie sytuacji (proszę nie odbierać dosłownie):
                        • Włodarze konstancińskiego browaru (a także innych browarów) przyglądają się z uwagą naszym dyskusjom.
                        • Zapewniono mnie o tym, że browar w Konstancinie zwalcza problem kwaśniejących piw i prosi o wyrozumiałość.
                        • Przedstawiciele browaru śledzą temat, ale nie chcą się z różnych względów angażować na forum.

(Ode mnie) : Piwo jest w tym wypadku żywym produktem i pewne sprawy można wychwycić i (próbować) naprawić dopiero z pewnym opóźnieniem czasowym. Oczywiście sytuacja ta nie powinna mieć miejsca, ale się zdarzyła. Jest to na pewno ze szkodą dla wszystkich małych producentów piwa. Myślę że to bolesna nauczka dla browaru, ale powinna być także nauczką dla innych. Nie występuję tu w roli adwokata Konstancina. Jeśli browar zechce zamieścić swoje własne stanowisko w tej sprawie to je tutaj umieszczę.

Pragnę wierzyć w to, że browar po zlokalizowaniu tej "usterki" chociaż próbował ściągnąć z rynku te "złe" egzemplarze.
                        Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2011-01-12, 13:33.
                        - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                        - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                        - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• pioterb4
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2006.05
                          • 4322

Przedstawiciele browaru śledzą temat, ale nie chcą się z różnych względów angażować na forum.
                          Tego trochę nie rozumiem. W końcu to w ich interesie leży dobre imię produktów Konstancina i jakieś wyjaśnienie byłoby mile widziane.

Comment

• zgoda
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2005.05
                            • 3516

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedzi
                            Tego trochę nie rozumiem. W końcu to w ich interesie leży dobre imię produktów Konstancina i jakieś wyjaśnienie byłoby mile widziane.
                            A ja to rozumiem. Informacje mogą wpływać różnymi drogami (w tym nieoficjalnymi), ale z dobrze działającego przedsiębiorstwa wypływają tylko jedną drogą, oficjalną. Udzielanie się pracowników browaru na tym forum byłoby proszeniem się o przecieki. Pan Marek Jakubiak jest właścicielem i wszystkie jego wypowiedzi można traktować jako oficjalne stanowisko, ale to nie dotyczy pracowników jego browarów - to on decyduje, co się może przedostać do szerszego grona, a co ma pozostać przy orderach, pracownicy (szczególnie spoza działu prasowego/PR) nie powinni.

I cieszy mnie to, czego się ART dowiedział, teraz trzeba tylko poczekać na efekty.
                            Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

Comment

• pioterb4
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2006.05
                              • 4322

Toć ja nie sugeruję by pracownicy browarów powinni rozpowszechniać jakieś plotki. Uważam jednak, że poza samym prezesem jest jeszcze jakichś głowny technolog, naczelny piwowar, który mógłby zabrać głos w danym temacie i wyrazić poglądy będące jak najbardziej oficjalnymi. Czym się zajmuje dział marketingu? W końcu to o czym teraz właśnie piszemy to swego rodzaju relacja klient - producent, więc przy wystąpieniu nieprawidłowosci marketingowcy Konstancina powinni w pierwszej kolejnośći zadbać o wyjaśnienie i ewentualne usprawiedliwienie browaru. Tutaj natomiast wszyscy zapadli się pod ziemię.
                              Ostatnia zmiana dokonana przez pioterb4; 2011-01-12, 13:13.

Comment

• Piecia
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2002.02
                                • 3312

Dziś piłem Mazowieckie - w Bistro24 przy pl. Piłsudskiego w Warszawie - kwasu nie stwierdzono, smaczne, aczkolwiek strasznie się pieniło (mnie to nie przeszkadza, barmanowi, z którym uciąłem krótką pogawędkę - także nie) - ogólnie polecam.

ALE są także "ale" - jakiś czas temu podawali z plastiku.... dziś szkło firmowe, ale to chyba nie jest norma
                                Koniec i bomba,
                                Kto nie pije ten trąba !!!

Comment

Przetwarzanie...
                                X