Nowe Kormorany: Jasny i Ciemny

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • pioterb4
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2006.05
    • 4322

A nie masz w okolicy Piotrów i Pawłów? Tam zawsze jest co najmniej kilka z ich piwek.

Comment

• Feti
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2010.10
      • 801

Mam Warnijskie, Irlandzkie, Orkiszowe z Miodem, Świeże, Porter, koniec.

Comment

• Pendragon
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2006.03
        • 13952

Tak przy okazji to Kormorany pojawiły się w Bomi, przynajmniej w Gdańsku. Jest 7 rodzajów, bez tych najnowszych marek.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• bono_boniecki
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2007.10
          • 177

Jak dla mnie to z całej szaty graficznej Kormorana Ciemnego najlepiej wypada... krawatka. Kiepska ta etykieta, mało profesjonalnie wygląda, tandetnie, chałupniczo.

Ale pomysł z ciemnym, lekkim piwem (3.9% alk.) mi się podoba.

Comment

• pioterb4
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2006.05
            • 4322

Ja mam zupełnie inne odczucia. Ciemna stylowa tonacja, logo browaru w postaci kormorana obecne, ładnie się komponuje z niedawno wprowadzonym Jasnym Mocno Chmielowym.

Comment

• Myszon007
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2007.02
              • 1208

Druk etykiety piwa Kormoran Ciemny

W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

♪♫

Comment

• bono_boniecki
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2007.10
                • 177

Na fejsbuku pojawiło się zdjęcie tego piwa oraz informacja, że "Kormoran Ciemny wyleciał do hurtowni w Warszawie, Siedlcach i Olsztynie. Więc już jutro powinien być w sklepach. Jak znajdziecie to informujcie gdzie jest".

Zaloguj się do Facebooka, aby zacząć udostępniać różne rzeczy oraz łączyć się ze znajomymi, rodziną i ludźmi, których znasz.

Comment

• pazurq
                  Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                  • 2007.05
                  • 120

Włąśnie kończę druga butelkę Kormorana Ciemnego. Zawartośc alkoholu 3,9 %, ekstrakst 12,5% Bardzo oryginalny smak o przewadze nut czekoladowych i końcowej miłej goryczce, Piwo treściwe niezbyt mocno wysycone o gęstej ciemnej pianie, która utrzymuje się do końca. Pozostaje w ustach przyjemny smak gorzkiej czekolady. Moje pierwsze wrażenia- duży plus dla BK.
                  dobre piwo pite z umiarem nie szkodzi nawet w największych ilościach...

Comment

• Feti
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2010.10
                    • 801

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pazurq Wyświetlenie odpowiedzi
                    Włąśnie kończę druga butelkę Kormorana Ciemnego. Zawartośc alkoholu 3,9 %, ekstrakst 12,5%.
                    A ile kosztuje? To do Ciebie. I dlaczego bedę je pił w sierpniu, jak pojadę do rodziny? Oj. Oj. Ja biedny miś

Comment

• pazurq
                      • 2007.05
                      • 120

dostałem w prezencie do degustacji, więc ceny nie znam . Jak zobaczę w sklepi to dam znac.

Comment

• kubbaas
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2010.11
                        • 7

bardzo ten ciemny kormoran przypadł mi do gustu...
                        byla mała w partia mojej ulubionej knajpce... tylko drogo niestety...
                        podobno jutro będzie go wiecej...
                        Last edited by kubbaas; 2011-01-21, 19:55.

Comment

• snorre
                          Kapitan Lagerowej Marynarki
                          • 2006.02
                          • 655

Wczoraj kupiłem na Ratajczaka, w Ministerstwie Browaru, ale jeszcze nie piłem więc nie będę się wypowiadał
                          Tak dla referendum w sprawie usunięcia Ryszarda Grobelnego ze stanowiska prezydenta m. Poznania!

Comment

• pazurq
                            • 2007.05
                            • 120

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika snorre Wyświetlenie odpowiedzi
                            Wczoraj kupiłem na Ratajczaka, w Ministerstwie Browaru, ale jeszcze nie piłem więc nie będę się wypowiadał
                            twardziel )

Comment

• Myszon007
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2007.02
                              • 1208

W temacie nowości z Kormorana:

Prawdopodobnie w czerwcu w sklepach pojawi się nasza kolejna nowość "Jabłko w Piwie". Lekkie, orzeźwiające, tradydyjnie warzone i długo leżakowane piwo z dodatkiem naturalnego soku jabłkowego - starannie dobranej kompozycji czterech odmian jesiennych: Antonówka, Lobo, Idared i Cortland oraz jednej letniej: Vista Bella.

Jabłko w Piwie - etykietaJesienne odmiany jabłek potrzebują najwięcej słońca by być w pełni dojrzałe. Wczesną jesienią dojrzewa zielona antonówka – twarda i kwaskowata, jej zielone owoce to rekordziści pod względem wielkości (nawet do 1 kg). Zaraz potem zbiera się odmianę Lobo, słodko-kwaśne owoce uważane są za jedne z najsmaczniejszych. Późną jesienią zbierane są jabłka odmian Idared i Cortland – wyróżniające się soczystością i słodko-kwaśnym smakiem. Dopełnieniem jest winno-słodka Vista Bella zbierana pod koniec lipca.
                              ♪♫

Comment

• Prusak
                                Major Piwnych Rewolucji
                                🥛🥛🥛🥛🥛
                                • 2005.07
                                • 4466

i jeszcze powinna być rzodkiew w piwie. Albo czarna rzepa. A może skorzonera? to dopiero byłby hit.

Comment

Przetwarzanie...
                                X