Nowe Kormorany: Jasny i Ciemny

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pankracy
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2007.10
    • 2797

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
    Łał. Jestem w szoku. I wcale nie ze względu na chmielenie, ale na sposób komunikacji browaru z konsumentem. Brawo. To jest wykorzystanie niskokosztowych mediów, na które stać najmniejszy nawet browar, a efekt jest moim zdaniem bardzo dobry.
    Jeszcze tylko niech wyreżyserują jakich dowcipny klip promocyjny o browarze, wrzucą na YT i cały świat się dowie, że w Olsztynie jest browar Kormoran. I jak zwykle na końcu wp.pl czy inny onet.pl napisze, a TVN pokaże, że w Polsce "to nawet mamy Browar" (przez duże B).
    Last edited by Pankracy; 2010-11-04, 17:44.

Comment

• Mason
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼
      • 2010.02
      • 3280

Jak tak się przykładają do odpowiedzi na pytania zadawane na fb to co będzie na Zlocie?
      JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

• żąleną
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2002.01
        • 13239

Nagrają nas?

Też jestem w pozytywnym szoku. Jak odmienne to podejście od koncernowego bełkotu... Wypowiedział się sam piwowar, a w KP pewnie znowu wypchliby na scenę Pawła K., który oznajmiłby:

Wszystkie użyte chmiele są najwyższej jakości i odpowiadają dynamicznemu charakterowi naszego konsumenta, dla którego liczy się przede wszystkim relewantność doznań. Premiumowe nachmielenie piwa dodatkowo podkreślone jest przez kształt butelki i krój liter na etykiecie.

Brawo Kormoran.

Comment

• zgoda
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2005.05
          • 3516

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedzi
          Wszystkie użyte chmiele są najwyższej jakości i odpowiadają dynamicznemu charakterowi naszego konsumenta, dla którego liczy się przede wszystkim relewantność doznań. Premiumowe nachmielenie piwa dodatkowo podkreślone jest przez kształt butelki i krój liter na etykiecie.
          POTD - Post Of The Day.
          Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

Comment

• petrus33
            Gość
            • 2008.01
            • 888

A wiadomo kiedy te nowe piwa będą dostępne w sklepach ?

Comment

• krzychal1
              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
              • 2008.12
              • 237

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika petrus33 Wyświetlenie odpowiedzi
              A wiadomo kiedy te nowe piwa będą dostępne w sklepach ?
              O Jasnym jest napisane , że w drugiej połowie listopada. Natomiast konkretna data ukazania się w sprzedaży Ciemnego jest jeszcze przez browar nieustalona.
              Last edited by krzychal1; 2010-11-05, 21:33.

Comment

• pazurq
                • 2007.05
                • 120

Jasnego Kormorana będę pił w piątek (12.11.2010 r.) na wycieczce w BK. Wg informacji od piwowara chmielenie ma byc zblizone do Pilsner Urquell'a (czeskiego). Oby! Brak w ofercie dobrego pilsa przeszkadzał by dać BK najwyższe noty za stworzenie porządnego browaru z dobrymi piwami. Dożyłem w Olsztynie do czasów że można się w nim napić dobrego olsztyńskiego piwa! A juz myslłem że nigdy do tego nie dojdzie....
                dobre piwo pite z umiarem nie szkodzi nawet w największych ilościach...

Comment

• Seta
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2002.10
                  • 6964

Nie mów hop...
                  Jak pisałem na FB współczesny PU to moim zdaniem żaden wyznacznik. Prawdę mówiąc liczyłem na większą goryczkę. Się wypije, się oceni...

Comment

• Pendragon
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛
                    • 2006.03
                    • 13952

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pazurq Wyświetlenie odpowiedzi
                    Dożyłem w Olsztynie do czasów że można się w nim napić dobrego olsztyńskiego piwa! .
                    Gdzie? Adresy poproszę
                    Wycieczki w browarze nie liczę, Irisha też.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• pazurq
                      • 2007.05
                      • 120

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                      Gdzie? Adresy poproszę
                      Wycieczki w browarze nie liczę, Irisha też.
                      Chodzi Ci o pijalnie piwa (jaki staromodny zwrot sic!). w których można się napić tego piwa?
                      Było w MyFish koło zamku ( Świeże) i w pubie Sordyla a;e obecnie to nie wiem gdzie- poza tym w większości sklepów osiedlowych na Pieczewie (sklepy na stronie browaru).

Comment

• Pendragon
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🥛🥛🥛
                        • 2006.03
                        • 13952

Chodzi Ci o pijalnie piwa ?
                        Zdecydowanie tak

Było w MyFish koło zamku ( Świeże)
                        Chyba nikt nie wspomniał na forum o dostępności tam Świeżego. Tylko Irish i Miodne

i w pubie Sordyla
                        A o tym przybytku nic na forum nie ma.

Zatem jest zadanie dla Ciebie by to sprawdzić i opisać nam tu ładnie jak sprawa wygląda w tych dwóch pubach. W innych olsztyńskich zresztą też
                        Last edited by Pendragon; 2010-11-07, 14:58.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• lisiewski
                          Porucznik Browarny Tester
                          • 2009.12
                          • 459

Z niecierpliwością czekam na nowe Kormorany Tymczasem polecam Kryjówkę, gdzie można się napić Irisha za jedyne 4 zł / 0,5l

Comment

• pazurq
                            • 2007.05
                            • 120

Sprawdzę i dam znać

Comment

• tfur
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🍼🍼
                              • 2006.05
                              • 1311

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                              ...nikt nie wspomniał na forum o dostępności Świeżego.
                              ja wspominałem o jasnym z BK i to na pewno nie było 'świeże'. ale mój entuzjazm do tej knajpy szybko opadł, bo w ciągu pół roku dwukrotnie zajrzałem tam tylko po to, by napić się lanego piwa z kormorana i dwa razy obszedłem się smakiem. coś się zmieniło, pazurq?
                              aha, a sordylowy pub to na wilczyńskiego czy 15-tka? ten drugi chyba już nie należy do niego. a może był własnością innego siatkarza i coś mieszam?
                              Last edited by tfur; 2010-11-07, 16:31. Powód: aha
                              veni, emi, bibi

Comment

• pazurq
                                • 2007.05
                                • 120

Na Wilczyńskiego to innego byłego siatkarza - Irka Nalazka; trudno tam szukac dobrego piwa. Chodziło mi o 15 - stkę - też słyszałem że Sordyl sprzedał pub. ale nie jestem pewny czy mozna tam jeszcze wyroby BK z kega dostac - sprawdzę

Comment

Przetwarzanie...
                                X