Nowe Kormorany: Jasny i Ciemny

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • pazurq
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2007.05
    • 120

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedzi
    To dwie dobre wiadomości. Raz, że nie chcą wypuszczać na rynek piwa które nie jest jeszcze odpowiednio odleżakowane, a dwa że biorą pod uwagę opinie konsumentów. Coraz bardziej mi się podoba ich podejście do piwa . No, to teraz czas na coś górnej fermentacji, może jakiś stout?
    Na podstawie rozmów z jednym z decydentów BK, myślę że skupią się raczej na utrzymaniu jakości dotychczasowych produktów i będą je możliwie doskonalić. Zwiększający się popyt niesie nowe wyzwania związane z logistyką i produkcją. Po uzyskaniu pewnej stabilizacji rynkowej można wejść z nowymi gatunkami ale nie na hurra.
    dobre piwo pite z umiarem nie szkodzi nawet w największych ilościach...

Comment

• Mason
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼
      • 2010.02
      • 3280

Biorąc pod uwagę ich ostatnią ofensywę z nowymi piwami to miałem nadzieję na dalsze rozszerzanie oferty. No cóż, jeśli zamierzają doskonalić swoje dotychczasowe produkty to też nie będzie źle
      JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

• zgoda
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2005.05
        • 3516

Dwa to jeszcze nie ofensywa. A biorąc pod uwagę co to za piwa, to wręcz powiedziałbym, że to posunięcie dość zachowawcze - wiadomo, że na te piwa będzie popyt.

Ofensywę to masz w wykonaniu Witnicy. Choć niektórzy nazywają ją sraczką.
        Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

Comment

• fidoangel
          Major Piwnych Rewolucji
          🥛🥛🥛
          • 2005.07
          • 3489

Lepiej niech co jakiś czas każdy browar wypuści dwa dobre i dopracowane piwa niż takie, których kupno za każdym razem przypomina ruletkę. Dawno nie piłem, mimo zachwytów na forum, dobrego piwa z polskiego małego browaru.
          "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
          Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
          Sprawdź >>>Przewodnik<<<

Comment

• Marusia
            Marszałek Browarów Rzemieślniczych
            🍼🍼
            • 2001.02
            • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgoda Wyświetlenie odpowiedzi
            Dwa to jeszcze nie ofensywa. A biorąc pod uwagę co to za piwa, to wręcz powiedziałbym, że to posunięcie dość zachowawcze - wiadomo, że na te piwa będzie popyt.
            Może i zachowawcze, ale też ambitne - wiadomo, że najtrudniej jest zrobić smaczne proste piwo.
            www.warsztatpiwowarski.pl
            www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• Mason
              Major Piwnych Rewolucji
              🍼
              • 2010.02
              • 3280

Dwa to jeszcze nie ofensywa.
              Miałem na myśli ich nowe produkty z całego roku - Rześkie, Orkiszowe, Orkiszowe z miodem, Krzepkie, Podpiwek, Kormoran Jasne.

W interesie browaru jest sprzedawać swoje produkty, więc wypuszczają takie piwa, które powinny się sprzedawać. Zauważ też, że na polskim rynku brakuje zarówno lekkiego ciemnego piwa jak i jasnego, solidnie chmielonego.
              JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

• Mason
                Major Piwnych Rewolucji
                🍼
                • 2010.02
                • 3280

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedzi
                Dawno nie piłem, mimo zachwytów na forum, dobrego piwa z polskiego małego browaru.
                A Zawiercie Bursztynowe?
                JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

• zgoda
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2005.05
                  • 3516

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
                  Może i zachowawcze, ale też ambitne - wiadomo, że najtrudniej jest zrobić smaczne proste piwo.
                  A czy ja mówię że to źle? W zalewie miodowych/dyniowych/ziołowych wynalazków to nie lada odwaga, zrobić dobre, tradycyjne piwo ze słodu, chmielu i wody. Może "zachowawcze" to złe określenie, "konserwatywne" pasowałoby bardziej.

Gorzej by było, jakby wypuścili 8 nowych rodzajów, na które nie ma chętnych i właściciel poszedłby z torbami...
                  Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

Comment

• Marusia
                    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                    🍼🍼
                    • 2001.02
                    • 20221

A czy ja mówię że to źle?
                    A czy ja mówię, że Ty mówisz, że to źle? Akurat słowo "zachowawcze" w tym kontekście nie miało dla mnie wydźwięku pejoratywnego
                    www.warsztatpiwowarski.pl
                    www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• Twilight_Alehouse
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2004.06
                      • 6310

Zgodnie z informacją z Facebooka, pod koniec przyszłego tygodnia nowy Kormoran Ciemny trafi do dystrybucji.

Comment

• pioterb4
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2006.05
                        • 4322

To świetna nowina. Swoją drogą Kormoran chyba przoduje na rynku jeśli chodzi o mnogość piw ciemnych. Irish Beer. Warmiak, Porter, miodowy ciemniak i teraz jeszcze ta nowość. Mnie się ta szeroka gama podoba, niech uczą się inni zamiast wypuszczać 10 rodzajów piw aromatyzowanych.

Comment

• Pankracy
                          Major Piwnych Rewolucji
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2007.10
                          • 2797

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedzi
                          To świetna nowina. Swoją drogą Kormoran chyba przoduje na rynku jeśli chodzi o mnogość piw ciemnych. Irish Beer. Warmiak, Porter, miodowy ciemniak i teraz jeszcze ta nowość. Mnie się ta szeroka gama podoba, niech uczą się inni zamiast wypuszczać 10 rodzajów piw aromatyzowanych.
                          Hmm. Szkoda tylko, że z uporem maniaka skupiają się na ciemniakach dolnej fermentacji. Ale cóż być może taki polski folklor albo ja mam zbyt wygórowane pragnienia.

Comment

• pioterb4
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2006.05
                            • 4322

Ja też bym się ucieszył z każdego polskiego ale, bo tych mamy na rynku niewiele. Ale i ciemnych dolniaków mamy nie aż tak dużo żeby się nimi już przejeść. Większość to piwo ciemne z miodem albo jakimś innym aromatem, piwo karmelowe a'la Karmi, ciemniak ale diabelsko słodki (jak Magnus czy Eire) i jak tak spojrzymy ile mamy takich wytrawniejszych piw w stylu czeskich tmavych to będzie ich jak na lekarstwo. Więc i kolejny Kormoran bardzo mnie cieszy.

Comment

• Twilight_Alehouse
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2004.06
                              • 6310

Etykiety nowego Kormorana (źródło: Facebook).
                              Attached Files

Comment

• Feti
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2010.10
                                • 801

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedzi
                                /../ Ale i ciemnych dolniaków mamy nie aż tak dużo żeby się nimi już przejeść. W
                                Ma pan rację, ma pan rację. Lubię ciemne piwa, ale niestety większośc słodzą. No, w wakację jadę jak co roku na Warmię, to sobie kupię i ciemne ( pewnie już będzie) i chmielone . A właśnie, gdzie jest najbliżej dworca w Olsztynie sklep z piwem Kormorana?

Comment

Przetwarzanie...
                                X