Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason
Wyświetlenie odpowiedzi
Nowe Kormorany: Jasny i Ciemny
Collapse
X
-
dobre piwo pite z umiarem nie szkodzi nawet w największych ilościach...
-
-
Dwa to jeszcze nie ofensywa. A biorąc pod uwagę co to za piwa, to wręcz powiedziałbym, że to posunięcie dość zachowawcze - wiadomo, że na te piwa będzie popyt.
Ofensywę to masz w wykonaniu Witnicy. Choć niektórzy nazywają ją sraczką.
Comment
-
-
Lepiej niech co jakiś czas każdy browar wypuści dwa dobre i dopracowane piwa niż takie, których kupno za każdym razem przypomina ruletkę. Dawno nie piłem, mimo zachwytów na forum, dobrego piwa z polskiego małego browaru."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgoda Wyświetlenie odpowiedziDwa to jeszcze nie ofensywa. A biorąc pod uwagę co to za piwa, to wręcz powiedziałbym, że to posunięcie dość zachowawcze - wiadomo, że na te piwa będzie popyt.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgoda Wyświetlenie odpowiedziDwa to jeszcze nie ofensywa.
W interesie browaru jest sprzedawać swoje produkty, więc wypuszczają takie piwa, które powinny się sprzedawać. Zauważ też, że na polskim rynku brakuje zarówno lekkiego ciemnego piwa jak i jasnego, solidnie chmielonego.JEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedziDawno nie piłem, mimo zachwytów na forum, dobrego piwa z polskiego małego browaru.JEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziMoże i zachowawcze, ale też ambitne - wiadomo, że najtrudniej jest zrobić smaczne proste piwo.
Gorzej by było, jakby wypuścili 8 nowych rodzajów, na które nie ma chętnych i właściciel poszedłby z torbami...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgoda Wyświetlenie odpowiedziA czy ja mówię że to źle?
Comment
-
-
To świetna nowina. Swoją drogą Kormoran chyba przoduje na rynku jeśli chodzi o mnogość piw ciemnych. Irish Beer. Warmiak, Porter, miodowy ciemniak i teraz jeszcze ta nowość. Mnie się ta szeroka gama podoba, niech uczą się inni zamiast wypuszczać 10 rodzajów piw aromatyzowanych.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedziTo świetna nowina. Swoją drogą Kormoran chyba przoduje na rynku jeśli chodzi o mnogość piw ciemnych. Irish Beer. Warmiak, Porter, miodowy ciemniak i teraz jeszcze ta nowość. Mnie się ta szeroka gama podoba, niech uczą się inni zamiast wypuszczać 10 rodzajów piw aromatyzowanych.
Comment
-
-
Ja też bym się ucieszył z każdego polskiego ale, bo tych mamy na rynku niewiele. Ale i ciemnych dolniaków mamy nie aż tak dużo żeby się nimi już przejeść. Większość to piwo ciemne z miodem albo jakimś innym aromatem, piwo karmelowe a'la Karmi, ciemniak ale diabelsko słodki (jak Magnus czy Eire) i jak tak spojrzymy ile mamy takich wytrawniejszych piw w stylu czeskich tmavych to będzie ich jak na lekarstwo. Więc i kolejny Kormoran bardzo mnie cieszy.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedzi/../ Ale i ciemnych dolniaków mamy nie aż tak dużo żeby się nimi już przejeść. W
Comment
-
Comment